Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, berete nějaké speciální vitamíny? já beru jenom jód, selen se zinkem a kyselinu listovou, ale přemýšlím nad něčím komplexnějším…
Ja zatím jenom listovku.. jine vitamíny zatím ne..to asi az později
@kaya.ko tak dej vedet, jak jsi dopadla. Kolik budes zitra? Ja spis ted srdicko necekam..to bude asi brzy v 5+5..takze pokud to bude dobre, pak si jeste par tydnu na srdicko pockam nez pujdu na dalsi KO. Jinak ja beru Femibion..taky to obsahuje kyselinu listovou. Snad to staci, moc zeleniny nejim..spis vubec ![]()
@kaya.ko Ahoj, já zobu zatím jen listovku a magnesium. Ptala jsem se dr. na femibion a zatím mám prý brát hlavně tu listovku.To jsem byla v 8t.
@sabinasa já budu zítra 5+6, jsme skoro nastejno. Uvidíme, někde píšou, že už by mohlo být, někde, že je ještě brzy. Asi taky nasadím Femibion
tak napiš zítra, jak jsi dopadla! Já jdu 12:45.
@kaya.ko ja beru femibion a snazim se jist hodne ovoce jelikoz zeleninu moc nemusim i kdyz ted se premaham aby mimco melo vseho dostatek
@Radůzaaa @michelle90 holky tak to uz jsme tri se stejnym datem posledni MS i terminem porodu
taky jsem dnes 6+1tt, kontrola pristi ctvrtek. Posledni dny mi zacina byt zle od zaludku, silena unava i hlad, slabost..sileny
ale co.. Stejne jsem stastna a doufam ze kontrola dobre dopadne, jako vsichni. Vy uz jste byly holky? Omlouvam se jestli uz jste to psaly, uz se tady ztracim ![]()
@sabinasa Ahojky, já byla v úterý na první kontrole. Podle utz 5+5 a srdíčko už hezky bilo. Třeba ho už taky uvidíš
Držím palce! ![]()
@Mishina1 @michelle90 Jsme na to m stejně?? To je prima.. Jenže holky, včera jsem udělala jednou šílenou hovadinu.. Došla jsem si sama na krev jako samoplátce, protože minulý týden na mě sestra u doktora byla taková nepříjemná, nechtěla mi říct kolik jsem přesně hcg měla a na utz mám jít až prý za 14 dní (příští čtvrtek), aby už bylo něco vidět. Nevydržela jsem a na tu krev si sama zašla, pro kontrolu, že je vše v pořádku. Jenže ejhle, hcg je nižší.. Minulý týden, jak jsem zjistila, bylo hcg 1800 a včera 1370. Takže všechno v pytli.. vyvalila jsem se jako blázen.. Zavolala jsem doktorovi, který z toho teda nebyl moc nadšený, ale vysvětlil mi, že hcg nemám takhle sledovat, že důležitý je vývoj embrya. že to není směrodatná hodnota. Ale že samozřejmě je to zvláštní, protože by hcg mělo v ranném těhotenství narůstat každé dva, tři dny.. Nezbývá mi nic jiného než čekat do příštího týdne na utz. Už jsem to obrečela a počítám s nejhorším.. Mohl to být jen nějaký záchvěv, ale tomu moc nevěřím. Taky prý může hrát roli to, že to byla jiná laborka.. Ale takový rozdíl??? Taky divný.. Takže nic, jdu čekat, opět.. Vám oběma držím palce, ať to všechno klape jak má..
![]()
@LaEllaX to bylo videt fakt brzy.
ja jsem dnes 5+5, na kontrolu jdu az ve stredu, tak jsem zvedava @sabinasa tak dej vědět, co ty na kontrole
pritel nechape proc se te kontroly nemohu tak dockat ![]()
@LaEllaX ty brďo 5+5 a srdíčko už bilo? Mně všichni tvrdí, jak se tam má chodit až v 8 tt kvůli srdíčku
Jako chápu, že je to různý. Ale takhle brzy to slyším poprvé.
Je to krásné a gratuluji.
Já jsem teď cca 4+5 a říkala jsem si, že se objednám až tak za 3 týdny na kontrolu. ![]()
Ahoj holky, taky se přidám. Podle UZ jsem dneska 8+2 a srdíčko jsme měli vidět v 6+5 ![]()
Jinak ja zjistila graviditu už ve 3tt…nevim, prostě jsem to na sobě poznala a testy byli opravdu moc sslabé, nakonec mi to potvrdili z výsledků hcg.
TP mam 18.4. ![]()
Minuly tyden jsem prodelala anginu, ale dali mi na to antibiotika, pani doktorka se radila s gynekology v nemocnici, tak jsem byla v klidu.
Na kontrolu jdu až 3.10.kde mi budou brát i krev a dělat větší testy krve. A 10.10.na velky UZ.
Všem tu moc držím palečky
![]()
@zvedavka01 normalne zavolej. Kazdej doktor si to objednava jinak. Ten muj treba sedmy az osmy tyden. Osmy uz je takova jistota. Zase je to dlouha doba
malo ktery doktor te objedna hned. Mne se ptal na termín poslední ms a spocital si to
teda sestricka ![]()