Poradna duly
Jana Čurdová
@Ainah telo uz neni tak zpevneny a joo je vetsi, ale ne ten tolik.. pohyby jeste necitim , segra je treba vubec necitila tak jsem zvedava..akorat jsme se vratili z nocniho venkovniho dvojkoncertu, no uz moc nevydrzim stat
hlavne jsem zvedava co budu nosit na podzim a v zime
riflovka je mi uz natesno ![]()
Tady rozdíl necelý dva týdny ![]()
První je 17 + 6 a druhá 19 + 3.
@Nikollllka už se taky bříško pěkně rýsuje ☺ u mě to de mnohem rychleji než když jsem čekala první ![]()
@Ainah No já čekám první, hlavně furt nic a pak pomale přes noc (vlastně za tu dobu, co jsem byla v nemocnici) ![]()
Ahojky holky vsem moc gratuluji k tehotenstvi a taky se k vam s dovolenim pridam. Cekam prvni mimi a pry to vypada na kluka. Chci se zeptat, berete nekdo jeste listovku? Ja brala gs mamavit a pak gs mimistar hlavne aby se zadarilo ale ted se mi to moc brat nechce.
@Nikeskol ahojky, vítej mezi námi. Já beru vitamíny Ogestan stále. Je v tom jen jód, vitamín D3, vitamín E, kyslina listová a omega 3. Ale ta listovka je nejdůležitější v 1. Trimestr u.
@Nikeskol ahoj taky tě vítám a,gratuluji já beru folgravid pro druhy trimestr,ale jak doberu už nebudu brát nic ![]()
Ahoj holky mám dotaz na ty z vás které čekají druhé mimi a víc jak to máte s pohyby od kdy jste je cítili?já sem dneska 18+5tt a pohyby jsem cítila zatím jen jednou a to velmi slabé mám strach aby bylo vše v pořádku srdíčko bije posloucham přes angelsounds ale ty pohyby mě matou můj dr říkal,že už bych je měla mít pravidelně
ale nemám ve 12tt sem měla placentu praevia centralis tsl nevím jestli to nato může mít vliv děkuji za každý názor ![]()
Ahoj holky mám dotaz na ty z vás které čekají druhé mimi a víc jak to máte s pohyby od kdy jste je cítili?já sem dneska 18+5tt a pohyby jsem cítila zatím jen jednou a to velmi slabé mám strach aby bylo vše v pořádku srdíčko bije posloucham přes angelsounds ale ty pohyby mě matou můj dr říkal,že už bych je měla mít pravidelně
ale nemám ve 12tt sem měla placentu praevia centralis tsl nevím jestli to nato může mít vliv děkuji za každý názor ![]()
@Ainah Nazdárek, já jsem dneska 18+0 a pohyby také cítím nepravidelně, ikdyž mnohem častěji než dříve, hlavně když jsem v klidu a ležím. Myslím, že je to hodně indiviudální. S první dcerou jsem měla placentu na přední straně, tak jsem pohyby nějak extrémně necítila ani jsem neměla takové ty vybouleniny, tak moc nemůžu srovnávat. Nic se neboj, určitě je všechno v pořádku. ![]()
@Kačka Pekáčková děkuji já du právě příští týden na druhý utz tak doufám,že bude vše v pořádku
Ja jen ze doktorka ani nerikala zebych mela listovku nebo nejaky vitaminy brat tak sem nechtela neco podcenit
@Nikeskol pokud mas dostatecnou vyzivu (nezvracis?netrpis nejakyma vykyvama chuti,atd),ktera pokryje potrebu vitaminu a mineralu pro tehotnou,tak nic urcite brat nemusis.Problem je u listovky,ze v prubehu tehotenstvi jsou zvysene naroky a navic zhruba polovina zen,ma mutaci,diky niz z bezne potravy listovku neziska v optimalnim mnozstvi.Za me (co by lekarnika)..kys.listovou v tehotenstvi ano…jine doplnky a vitaminy pouze v pripade malnutrice (myslim takovy ty pripady,kdy zena zvraci cele tehotenstvi,aj.)