Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, snad nevadí, kdyz se pridam. My cekame druhe mimi, termin mam 27.1. a vypada to na druheho kluka.
@Ariak Ty si lékárnice? To je super
Teď jsme zrovna s kámoškou řešily co a jaký léky budou potřeba pro mimčo. Ona (na můj vkus) toho koupila strašně moc, ne že bych na miminku chtěla nijak šetřit to rozhodně ne ale ona si třeba koupila kapičky do očí a tak prostě má těch kapek a sirupů a mastí půl igelitky a ja si říkám je to potřeba to kupovat teď když nevím jestli to bude miminko používat.. Neporadila bys mi takovej ten základ co bych určitě měla mít doma?
@Deniszja ja zastavam nazor…ze mene je nekdy vice (a u leku to plati dvojnasob;)…
predpokladam ze neresis takovy ten zaklad,kdyz se balis do porodnice…slunecnivovy olej na promazani,lih na pupik,na zadecek rybilku/sudocrem a popr.bepanthen (ktery ale vyuzijes hlavne pro sebe na bradavky),vatove ctverecky (na ten pupik,popr.i na ocicka),Omnisan baby nebo Ocuflash na cisteni ocicek ospalku,rektalni rourka a espumisan (nebo sab simplex,apod.) na prdiky. pro sebe porodnicky vlozky (dlouhy!napr.Batist)tak 2-3baliky,nekolik sitovanych kalhotek,vlozky do podprsenky,na porod je fajn mit u sebe treba hroznovy cukr (prirozeny porod prvorodicky..)
jinak pote samozrejme je dobry mit doma paralen 100mg(panadol 125mg) cipky a na stridani nurofen (to ale nemusis mit hned..),kdyz ma mimco rymu tak morskou vodu,odsavacku (na vysavac),popr.kojenecky Nasivin,pokud bude trpet na prdiky tak krom espumisanu i nejaka probiotika pro miminka,prip. krem pupik na masaz briska a hlavne nejaky fenyklovy caj (pro mimco i pro Tebe),jeste potrebujes mit doma teplomer s pruznou spickou..
uplne malo toho neni…mozna jsem i neco zapomnela (ono ale kazdy mamince vyhovuje neco jinyho)
@Ariak Tak s tim vším do porodnice počítám akorát jsem nevěděla co pak koupit domů. Tak moc děkuji
@Ariak zvraceni se me dikybohu vyhnulo
no myslim ze listovkou nic nezkazim kdyz ji zas zacnu brat ale fakt me to prijde uz zbytecny … ![]()
@Nikeskol mne se zvraceni taky vyhlo, dostala jsem femibion, tak ho beru. Nemyslim, ze by to bylo na skodu. Kdybych ho nemela, tak bych mozna nejakou listovku brala.
Ahojky holky ![]()
Chci se zeptat, jak jste na tom s váhou? Já jsem v 19tt a zatím ani půl kila, ale bojím se, že to pak přijde najednou a třeba mi bříško popraská ![]()
@Veeruuu zavidim!???ja mam navrh uz 8kg…ale je fakt ze ted uz tolik nepribiram. Pribrala jsem 5-6kg hned prvni trimestr.asi jsem ale predtim extremne sportovala…a ted jen chodim dlouhe prochazky se psem, plavu, rehabilituju…ale zadna zabiracka to není.
Ahoj holky tak máme po 2 screeningu čekáme holčičku vše je jak má
Jsem 20+3tt a mám nahoře 1 kg ale já měla zásoby už před tím tak asi je to tím.
@Ariak tak to taky ještě není úplně tolik, aspoň to budeš mít postupně
já teda taky chodím plavat, ale jednou týdně jen tak aby se neřeklo
snad to pak nepřijde najednou, abych ještě nekoukala ![]()
@Deniszja tak to gratuluju k holčičce
u nás to zatím vypadá na kluka, tak trochu závidím, ale hlavně že je zdravé ![]()
A 1 kg je taky jak nic ![]()