Poradna duly
Jana Čurdová
@nikiD píše:
@Lucík33 my je bereme od 14 dní a akorát se nám ulevilo
Ja mu je hned v pondeli koupim
me je poradila i doktorka ty BioGaia ale rekla mi od mesice, tak se prave bojim aby se mu neco nestalo
a tobe rekla doktorka at mu je davas uz driv? ![]()
@Lucík33 píše:
Ja mu chci dat ty Biogaia a nemuze se mu nic stat?
Nic se mu nestane, neboj ![]()
@Lucík33 zkus je možná objednat po netu.. já je kupovala v lékárně za 600 a na netu jsem je sehnala za 350, dost rozdíl, stejně je to hrozné
jinak já jsem byla u doktorky s tím, že malý moc nekaká a trápí ho bříško a říkala, ať je začnu dávat hned
@nikiD píše:
@Lucík33 zkus je možná objednat po netu.. já je kupovala v lékárně za 600 a na netu jsem je sehnala za 350, dost rozdíl, stejně je to hroznéjinak já jsem byla u doktorky s tím, že malý moc nekaká a trápí ho bříško a říkala, ať je začnu dávat hned
Ja jsem koukala a u dr.maxe je maji za 349 kc, ja mu je v pondeli hned dam
. Me prave doktorka rekla az od mesice, ald kdyz syn se tak trapi ze i ja jsem z toho zoufala
a za jak dlouho zabiraji? ![]()
Blahopřeju všem novým maminkám
…
Jinak @Barča 27, nerodíš? dlouho jsi tu nebyla ![]()
@Lucík33 my je ted mame asi 10 dni a je to mnohem lepsi.. zacala jsem pozorovat zlepseni tak po tydnu. Jinak se kapou hezky. Kazde rano mu otevru pusinku a kapu rovnou. Ne jako vigantol a kanavit, ktery z tech lahvicek nemuzu dostat ![]()
Ahojte. Naše Eliška se narodila 9.11. 19:22 s vahou 3550g a 51 cm. Měly jsme po porodu kompijace, ale ted uz je doufejme vše v pořádku…mala je zlaticko ![]()
A holky, všem blahopřeji k miminkam <3
@Irisek83 píše:
Ahojte. Naše Eliška se narodila 9.11. 19:22 s vahou 3550g a 51 cm. Měly jsme po porodu kompijace, ale ted uz je doufejme vše v pořádku…mala je zlatickoA holky, všem blahopřeji k miminkam <3
Moc blahopreji mamince k narozeni miminka a Elisce preji hodne zdravicka a aby se mela cile k svetu
Musim rict ze je to teda kus zensky
![]()
Holky mam takovou otazku, maleho plne kojim, ale zda se mi ze mu to posledni 3 dny nestaci. Kojim pres kloboucky a vsimla jsem si ze saje tak 5-10 minut maximalne a pak uz tam mlicko nema a nemuzu ho pak uspat, a kdyz usne tak po cca hodine u vzhuru znova protoze ma zase hlad, nevim zda mu nemam jeste dat nutrilon aby byl najedeny, ode mne mu to nestaci, pokazdy hleda prso nebo chce sat muj prst a to je jedl treba pred hodinou. Myslite ze mu mam dat v noci ten nutilon aby spal aspon dve tri hodinky? Pres den mi to nevadi, ale. v noci to je hruza. Uz jsem nespala ani nepamatuju. Dam mu najist, odrihnout a nez ho uspim tak je to hodina a on za chvilicku vstava zase…poradte, nechci do nej zbytecne cpat umelou vyzivu, ale kdyz mu ode mne nestaci? ![]()
@nikiD píše:
@Lucík33 my je ted mame asi 10 dni a je to mnohem lepsi.. zacala jsem pozorovat zlepseni tak po tydnu. Jinak se kapou hezky. Kazde rano mu otevru pusinku a kapu rovnou. Ne jako vigantol a kanavit, ktery z tech lahvicek nemuzu dostat
Dekuji za radu, hned zitra pro me bezim do lekarny: ![]()
@Lucík33 já bych ho přikrmila. Měla jsem něco podobného min. týden. začala jsem přicházet o mlíko a malej dokonce i zhubnul, tak jsem musela přikrmovat 30 ml ob kojení. Dělala jsem to tak asi 4 dny pak jsem začala mít mlíka více. Po každém kojení tedy stále musím odstříkávat a po kojení do něj ještě nacpu to odstříkané mlíko z předchozího kojení. A malej začal přibýrat, za necelý týden 200g. Ufff, byla to ale fuška kojit cca po 2,5 hodinách a jak píšeš, než jsem nakojila, odříhla, uspala, odstříkala tak hoďka v čudu. V noci to bylo šílený ale teď po týdnu je to ok a už nutrilon nedávám, stačí mu jen to moje odstříkané mlíko a kojení. Jinak na podporu laktace doporučuji homeopatika ricunus comunnis ch5. Nevím zda to bylo tím, ale mlíko zase teče. ![]()
Jinak všem co porodili blahopřeji k narození miminek. Malému je 24 dní a posl. dobou nějak nestíhám internet, tak ani nevím zda už všichni odrodili. Prdíky nás taky trápí, tak se taky těším až mu bude měsíc a budu moc začít s probiotikama. Ted zatím dáváme espumisan ale někdy ho to chytne a kroutí se jak blázen.
Všem novým maminkám velikánská gratulace
a hlavně zdravíčko.
@Lucík33 a kolik vám je? Protože kolem 3. a 6. týdne můžou mít minka růstový sprut a to znamená, že vyrostou a potřebují víc mlíčka. Hlavně vydržet a nevzdávat to, mlíčka se častějším přikládáním vytvoří víc, ale chce to vydržet tak 3 dny, někdo říkal i 7 dní. Vím, že noci jsou náročný, ale fakt vydrž
. Taky jsem cca před týdnem bojovala a už je to o. k.
já osobně bych UM nedávala, ale záleží na tobě
@Jitule38 píše:
Všem novým maminkám velikánská gratulacea hlavně zdravíčko.
@Lucík33 a kolik vám je? Protože kolem 3. a 6. týdne můžou mít minka růstový sprut a to znamená, že vyrostou a potřebují víc mlíčka. Hlavně vydržet a nevzdávat to, mlíčka se častějším přikládáním vytvoří víc, ale chce to vydržet tak 3 dny, někdo říkal i 7 dní. Vím, že noci jsou náročný, ale fakt vydrž. Taky jsem cca před týdnem bojovala a už je to o. k.
já osobně bych UM nedávala, ale záleží na tobě
Jsou nam 4 tydny, ja mu ho taky davat nechci, ale uz to trva 3 dny a fakt je toho mlicka mene a mene…
odpoledne jsem ho prikladala dvakrat behem hodiny protoze po 5 min kojeni uz mlicko nebylo. Ja ze zacatku mela problemy s tim ze malej moje mliko nechtel a nakonec se nam to nejak povedlo. Prece ho nemuzu kojit kazdou hodinu, to bych nedelala nic jineho nez nakrmila, odrihla, uspala a pak zase nanovo
. ja fakt nevim
![]()
Zavolej Mudr a skoc si na kontrolni kojeni s vazenim, nebo jestli mas moznost si pujcit vahu, tak si zvaz, kolik vypil. Nemusi brecet a budit se tak casto nedostatkem mlika-nektery dite maji prso na veskere svoje problemy-kdyz je cokoli trapi-prdy, teplo, zima.., tak chteji prso. Nebo si proste jeste nevytahne tolik a bufi se casteji. Me se taky mala budi po 1,5-2 hodinach a chce prso-jeste si tolik nevytahne a kdyz ma prdy, tak chce taky prso. A to mame i dudlika. Jestli prospiva, tak ma mlika dost.