Poradna duly
Jana Čurdová
@Irisek83
a kdy je Eliska narozena?
nase Nikolka to uz umi takhle, ale nevydrzi moc dlouho
ale taky dava hlavu vice do prava, ale k neorologovi nas zatím nokdo neposlal ![]()
@misaly píše:
@Irisek83 mě se to ještě nepovedlo ji takto vyfotit moc ji neudrží, krásná holčička
Děkujeme ![]()
@Papia píše:
@Irisek83
a kdy je Eliska narozena?nase Nikolka to uz umi takhle, ale nevydrzi moc dlouhoale taky dava hlavu vice do prava, ale k neorologovi nas zatím nokdo neposlal
No šikulka
Eliška je narozena 9.11. No my jsme ten start měli trošku náročnější, proto je Eliška hlídaná neuroložkou. Ta mi to právě říkala. Naše pediatrička nic. Možná kdyby jsi ji na to upozornila, někam by vás poslali, ale ono je to prý u tak malých dětí normální. Mě jen zajímalo, jak jste na tom vy…
@misaly není potřeba nosit korbu, když je venku škaredě nebo se mi prostě nechce, obleču malou jako na ven, dám do postýlky, posunu k oknu a otevřu ho na ní, radila nám to i doktorka a opravdu mi tam teď v poslední době občas i usne
…malá je na procházce a já konečně doma taky něco stihnu ![]()
@Alie
taky jsem to tak dělala, nez jsem dala druhy kocar na balkon…nekdy ja ani nejdu ven, dam k ni jen na balkon chůvičku a uz mam volno na to co je potřeba…nekdy tam spinka 3× za den ![]()
@Alie ona takto sama neusne že bych dala oblecenou do postýlky, ale včera vydržela až do 5.Zatím nám počasí přeje jen jednu jmse nebyly venku. zkusím ji tam dát až dojdem a bude ještě ochrapana.
@Irisek83 Já zatím prikrmuju tak půlku má MM a půl UM, ale musim odsavat za tři hodky z jednoho prsu 30ml takže to skladuju v ledničce pak ji dám celou dávku, jinak nutrilon ten ji sedl po sunaru byla ucpana, jak kadi? Nelca tak jednou za3-4dny.
@Papia taky šikulka, jaká je okata, pekna, včera ji přítel vyfotil tak zkusím přidat. Má modré bodycko taky na barvy nehrajes
@Papia Malá je narozena 16.11. a od včerejška už mám radost, protože začala zvedat hlavičku, ale taky do prava (zajímavé). Pořád jsem jen četla, že už vám pěkně zvedají prckové hlavičky a já začala mít strach, že ji zvedneme až tak v 18
.
Sice ji dlouho neudrží, ale je to znatelný pokrok, tak mám z toho radost.
Každé dítko je jiné, to budu tvrdit pořád.
Eliška kadi většínou každý den. Nekdy ob den. Prý pri umělém je v pohode nejít na velkou i.14 dní. To mě ale přijde mazec.
Jinak ano, každé nimi je jiné, o tom žádná. S tim ze Eliška otaci hlavičku víc do prava je prý běžné u tam malých maminek, ale i přes to dám dneska na rehabilitaci dali cvik z vojtovky na urychleni. Pri tom to je fakt nepatrné a hlavičku udrží v pohode i v levo. Nevím no.. za týden kontrola, tak uvidíme.
@misaly tak to jo, mě tam teda naštěstí usíná, jinak co se týče záchodu, chodili jsme taky po 3 dnech - hlavně proto, že dáváme o 1/2 až celou odměrku víc prášku na dávku (Nutrilonu), protože malá byla neustále hladová, na tohle mi doktorka poradila koupit švestkovou šťávičku (má jí hipp a spousta jiných firem), je na ní sice napsáno od 4 měsíců, ale mám prý dávat 1 lžíci poředěnou vodou a opravdu od té doby chodíme každý den
a malé to navíc šmakuje ![]()
Holky do kdy budete deti vazat na noc? mala krasne v noci krupci, když ma svazane ty rucky v zavince…když jdu v noci kojit, tak ji necham protáhnout a pak zase zavazu a ona po krmeni spinka dal…ale nevim jak dlouho ji takto vazat ![]()
@Papia zrovna jsem dočetla knihu od dr. Karpa a tam psal, že některým dětem stačí zavinování do 3 měsíců a jiné je vyžadují až třeba do 9 měsíců.. pokud vyhovuje, zavinovala bych dál. Nám teď budou 3 měsíce a občas malého na noc taky trochu sváźu ![]()