Poradna duly
Jana Čurdová
@MoňulaB
ja to urcite odlozim, ale i tak se pak budu bat, aby to nemelo nejakou blbou reakci…tak drzim palce at je prcek brzo fit-on je to velky zasah pro tak male telicko, ikdyz nekteri dr. tvrdi opak ![]()
Já jsem taky pro odložit očkování na co nejpozději. Na štěstí to máme podložené doktorem a dětské doktorka je taky v pohodě, takže my budeme očkovat poprvé nejdřív na konci března. Taky se toho bojím… ![]()
Stve me to, ze jsem to neodlozila, ted uz je bohuzel pozde a jsem na sebe nastvana ze maly musel tak trpet, chudacek. nastesti druhy den uz byl v pohode a uz zase krasne spinka..jeste jedna davka 2.3..ufff..tak snad to zvadnem bez jakychkoliv reakci ![]()
@Irisek83 To ale rychle utíká, dnes nám je už 2 měsíce a přešně 3 týdny. Vážíme 5880g a 62cm. Pořád plně kojím, takže rosteme jako z mlíčka ![]()
Nic si z toho nedělej, že nevážeš, někdo váže a někdo ne, nevydím v tom žádný problém
, pokud jste spokojeni. Malá nechce dudlík, takže na uspávání jako dudlík funguji já, ale to mě vůbec nevadí, naopak si vychutnávám ten intimní kontakt s malou.
Samozřejmě, když už spí a jen začne dudlat, tak to se odpojuji, jelikož to bych se také nemuselo vůbec hnout a už vůbec nic podělat v domácnosti ![]()
A co vy a nějaký zlozvyk?
@Petulka1234 to ti závidím ten kontakt, ale nedá se nic dělat. Malá má zlozvyk fén, ale už se mě párkrát podařilo i přes den ji dát do postýlky a sama usnula.
@misaly píše:
@Petulka1234 to ti závidím ten kontakt, ale nedá se nic dělat. Malá má zlozvyk fén, ale už se mě párkrát podařilo i přes den ji dát do postýlky a sama usnula.
Přesně, též závidím, ale co naděláme
Hlavně že mimča rostou jak mají ![]()
@Petulka1234 píše:
@Irisek83 To ale rychle utíká, dnes nám je už 2 měsíce a přešně 3 týdny. Vážíme 5880g a 62cm. Pořád plně kojím, takže rosteme jako z mlíčka
Nic si z toho nedělej, že nevážeš, někdo váže a někdo ne, nevydím v tom žádný problém, pokud jste spokojeni. Malá nechce dudlík, takže na uspávání jako dudlík funguji já, ale to mě vůbec nevadí, naopak si vychutnávám ten intimní kontakt s malou.
Samozřejmě, když už spí a jen začne dudlat, tak to se odpojuji, jelikož to bych se také nemuselo vůbec hnout a už vůbec nic podělat v domácnosti
A co vy a nějaký zlozvyk?
Včera jsem Elišku před večerním spinkáním zabalila do pleny, jako hlavně ručičky, a spinkala o dvě hodiny dýl. Dneska jsem podnikla tu samou akci a usla už o půl 8
Jinak cumel taky nemáme, jen zcela vyjimečně. A zlozvyk? Nevím o ničem ![]()
@Irisek83 My už máme takový režim, že s malou pravidelně chodím spát ve 20 hod. (než ji ještě přebalím, trošku si ještě popovídáme, pak zabalím do zavinovačky, nakojím a zároven uspím), tak usneme tak ve 21hod.
Sice se mi malá probouzí, tak 3× na kojení, ale to mě už nevadí, jelikož jsem si zvykla a vyspaná jsem až dosytosti, když vstáváme až v 8hod ráno ![]()
Ale pokaždé kolem 5 hod. ranní když ji přebaluji, tak ji i rozvinu, se mě protáhne, dám ji do pytle, šupnu se zase k ní i s prsíčkem, napije se a zároven uklidní, že maminka je pořád nablízku a s ní a opět usneme a vstáváme až v těch 8 plus mínus.
Takže zavinování bude do té doby, kdy už obě budeme vědět, že už to není třeba ![]()
Tak my ještě uplne rezim nemame-ale snažíme se okolo 7:30-8 jit spat- tedy jen mala-usinani nam trva tak 10-15 minut-dam male dudlik, je zabalena-svazane rucky a ja ji spivam, houpu ji a když skoro usne, tak vyndam dudlik a dal houpu…pak polozim do postýlky. většinou se jednou ještě probudi-to slyšíme diky chuvicce, ale staci jen vzit a zase pohoupat a vrátit do postýlky a pak uz spinka. Vyndam ji okolo 1-2 -rozbalim, nakojim, dam krknout a zase zabalim a svazu rucky…to same oklo 5-6 rano…spime jak kdy do 7:30-9 a podle toho pak krmíme během dne-zalezi na kdy vychazi jidlo-kojim po 3 hodinách, maximalne rano po 4 hodkach od posledního kojeni…spi pak 3× denne…ted zrovna v kocarku na balkone a ma svazane rucky-jinak se jimi dost budi ![]()
ve čtvrtek jdeme na 3mesicni kontrolu- trosku se „bojim“ jestli mala uz nemá 7 kilo
-je to obrik-ma cca 63-4cm a 6,5 kila uz ma urcite ![]()
@Papia tak to máte podobné, akorát, že já s ní chodím spinkat proto, že už mám tak nastavený svůj režim a kdybych šla spát pozdějic, tak bych byla ráno taková nedospaná, nervózní a to nechci jak už kvůli sobě, tak hlavně i kvůli malé, abych na ní měla energii po celý den. První měsíc mi špatně spala a musela jsem to dospávat i přes den, ale od té doby co s ní jdu už spát v těch 8 večer( i když se mi spát kolikrát nechce
), tak i přesto jdu, protože jak se znám, pak bych si to vyčítala, že je to moje chyba a tak mi třeba
. A tím pádem když už tak brzo ležím, tak nemusím dospávat pak přes den a mám energii přes den na všechno, co potřebuji.
Jinak mi přesně za týden ode dneška budeme mít 3 měsíce a už máme skoro 6 kilo.
Mlíčka zatím pořád dost, takže zaťukávám.
Pokud se podaří, tak chci kojit malou co nejdýl. První dítě jsem kojila 11 měsíců, tak bych taky chtěla takto nějak dlouho vydržet, no uvidíme. ![]()
@Petulka1234
ja chodim spat okolo 9:30 a celkem mi to staci…kojeni v noci nam zabere 2× 20 minut-coz uz je rozdil -ze zacatku to byla hodina, ale ted uz je to ok…jen je pak nekdy tezke hnedka zase usnout…když vstavame oklo 8, tak je to pro me ok
-dřív mi to moc nejde
-zrovna v nedeli vstávala uz v 7
-ale to je spis výjimka, takze ja jsem zatím dost spokojena
-myslim, ze je hodne hodna-hlavne to spani v noci-to jsem moc rada, ze ji jde ![]()
my mame 3 mesice ted ve stredu-strasne to leti
…uz si vůbec nepamatuji jak byla malinka, když se narodila-ted je to opravdu obrik
jinak si i vydrzi sama hrat třeba hodinu v kolibce v obyvaku, trosku zacina"mluvit"- něco si zrovna včera zacala zvatlat a uz se krasne usmiva-ikdyz ji to zatím nejde vždy, když by clovek chtěl-ale je to milacek-vzdy když se usmeje, tak vim, ze ji miluju uplne nejvic jak to jen jde
![]()
@Papia tak to se mi stává také s tím zaspáním…taky se mi už stalo, že když jsem mohla usnout, tak ne a ne a ne usnout a pak když už jsem zaspávala, tak už se malá začala budit
a stejně mám stejný pocit jako ty, že když se usměje, tak jí mám chuť celou sníst…i tak ji pořád pusinkuji, chudák už je celá upusinkovaná
![]()
A stejně je to mimi celé takové plné překvapení, že?
Kolikrát se nám doma stane, že malá něco vykřikne a my si jen povíme: a to je zase nový zvuk, to je zase něco nového, to ještě nedělala ![]()
A co ji doma stopro zabaví až k usnutí, když ji položím do obýváku na gauč a dívá se na televizi, tak ty pohyby ji dokážou zabavit až někdy i k usnutí ![]()