Termín porodu listopad 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3372
7.3.15 10:21

Chci se zeptat, nám je dnes 3 měsíce a 19 dní a ještě se neotáčíme ze zad na bříško (vím, že každé dítě je individuální), jen se ptám tak ze zvědavosti, jak je to vlastně u vás ostatních :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
7.3.15 11:26

…jediný náznak, který pozoruji je, že jakoby se prohne v leže na zádech a hlavu dává hodně vysoko za sebe a propíná se do luku a jakoby se chtěla už otočit… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
7.3.15 13:46
1234 píše: …jediný náznak, který pozoruji je, že jakoby se prohne v leže na zádech a hlavu dává hodně vysoko za sebe a propíná se do luku a jakoby se chtěla už otočit… :)

Mala se uz otocila. Zatím asi jen 3× :-) Jen jsem se otočila pro mlicko a kdyz jsem se otočila zpět, byla na bříšku. A přesně jak pises, přihýbá se a vytaci hlavičku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
7.3.15 22:27

@Petulka1234 jojo dělá to samé strašně se otáčí, úplně vyvrací hlavičku a pohybu do luku, a když ji mam na sobě na hrudniku tak se zvedá hlavou a chce jakoby sedět. @Irisek83 takto je šikovná některé děti to zvládají v pul roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
8.3.15 08:01

Ahoj holky- presne jak pisete, nase mala se taky tak protaci tou hlavickou dozadu-zatím se ale neprotocila :)
porad povida a zvatla -je to nadhera.
Strasne se ji libi se na sebe koukat do zrcadla.
Včera jsme byly na vylete-kojila jsem venku na slunicku a bylo to uplne ok. Pak byla mala asi hodinu v manduce a byla nadsena ze vidi ven cose kde deje. Zatím jsem ji zkousela v manduce jen 2X doma a včera jsme ji na vylete prehodili venku a bylo to moc fajn.
Jinak tedy zacala ublinkavat a slintat (třeba když pase koniky)-asi jak se vic mrska.vse ozuzlava. Poridili jsme jantarove koralky-kdyby ji nahodou uz zacaly rust zuby-hodne znamejm to pomáhalo, ze prcky zuby při prorezavani nebolely.
Ve čtvrtek jdeme na 4mesicni kontrolu-tak jsem zvedava.
Jinak nam celkem dobře v noci spi-porad ji tedy vazu-ale jde cpát cca v pul 8-8 a pak nakojim mezi 2-4 a spi tak do 6-7 hodin. Přes den krmíme většinou po 3 hodinách -když je venku v kocarku tak třeba az po 4-4,5.
Zkousime bezplenkovou metodu-takze davam malou „na zachod“ :mrgreen: -mame takovy kyblik, tak do nej když to vyjde cura a i kaka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
8.3.15 08:26
@misaly píše:
@Petulka1234 jojo dělá to samé strašně se otáčí, úplně vyvrací hlavičku a pohybu do luku, a když ji mam na sobě na hrudniku tak se zvedá hlavou a chce jakoby sedět. @Irisek83 takto je šikovná některé děti to zvládají v pul roku

Jj, je moc šikovná. Dávám tomu za přičinění vojtovce, kterou cvičíme. Mala je po tom hrozne akční…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
8.3.15 08:35
@Papia píše:
Ahoj holky- presne jak pisete, nase mala se taky tak protaci tou hlavickou dozadu-zatím se ale neprotocila :)
porad povida a zvatla -je to nadhera.
Strasne se ji libi se na sebe koukat do zrcadla.
Včera jsme byly na vylete-kojila jsem venku na slunicku a bylo to uplne ok. Pak byla mala asi hodinu v manduce a byla nadsena ze vidi ven cose kde deje. Zatím jsem ji zkousela v manduce jen 2X doma a včera jsme ji na vylete prehodili venku a bylo to moc fajn.
Jinak tedy zacala ublinkavat a slintat (třeba když pase koniky)-asi jak se vic mrska.vse ozuzlava. Poridili jsme jantarove koralky-kdyby ji nahodou uz zacaly rust zuby-hodne znamejm to pomáhalo, ze prcky zuby při prorezavani nebolely.
Ve čtvrtek jdeme na 4mesicni kontrolu-tak jsem zvedava.
Jinak nam celkem dobře v noci spi-porad ji tedy vazu-ale jde cpát cca v pul 8-8 a pak nakojim mezi 2-4 a spi tak do 6-7 hodin. Přes den krmíme většinou po 3 hodinách -když je venku v kocarku tak třeba az po 4-4,5.
Zkousime bezplenkovou metodu-takze davam malou „na zachod“ :mrgreen: -mame takovy kyblik, tak do nej když to vyjde cura a i kaka :mavam:

Ty jo, tak malé miminko se uz dává na záchod? A jak víš, kdy chce jít? Kdyz jsem se ptala doktorky na vázání, hleděla na mě jak na blba…prý v žádném případě. Uz třetí den dáváme na noc kasicku a krásně po ní usne. Dneska se dokonce probudila až ve 4. Snad je to na dobré cestě…Jinak Ukecana je mala taky, vždyť je to ženská :-D a zrcadlo zboznuje. Jinak zoubky u nás asi začínají, eliška slinta a má ruku pořád v pusine. Doktorka si dívala a prý jo.. má vystouplou dáseň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
8.3.15 08:45

@Irisek83
nepoznam, kdy se ji chce-zkousim před krmenim -to neudelala dnes nic, pak po krmeni, to se dnes vycurala i vykakala-nekdy se ji nechce nic a nekdy to chytne pemprska-ale doufam, ze to casem lip vychytáme-uvidíme- nehrotim to ;)

zkousela jsem nechat ji at usne sama v postýlce bez vazani-vubec ji to nejde -vždy zabere a hybne rukama a je zas vzhuru-po 45 minutach jsem ji vzala na klin svázala a spala za 3minutky…nevim jak ji naucit usnout bez zavazani a samotna :think:…jedine venku v kocarku ji nevazu a to ma ruce porad na obliceji a porad si po nem jezdi s rukavicemi a když nemá dudlik, tak je cpe do pusya ma je pak cele mokre :roll: pak když zabere tak uz je to ok-ale trva ji to

Příspěvek upraven 08.03.15 v 08:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
8.3.15 08:49
@Papia píše:
@Irisek83
nepoznam, kdy se ji chce-zkousim před krmenim -to neudelala dnes nic, pak po krmeni, to se dnes vycurala i vykakala-nekdy se ji nechce nic a nekdy to chytne pemprska-ale doufam, ze to casem lip vychytáme-uvidíme- nehrotim to ;)

A to malou nad tim. drzis nebo jak to funguje? Ja myslela, ze se děti učí až sedí…zase jsem chytřejsi ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
8.3.15 08:54

@Irisek83
mame takovou misku-kyblik-chytnu malou do klubíčka zady ke me-drzim jednou rukou pod zadečkem a druhou rukou přidržuju nozky-ona jakoby lezi na me v tom klubicku. sedim na zaklopenem zachode a mezi kolenama drzim ten kyblíček a chvilku cekam…jde ji to uz od malicka -jen bylo blbe ze jak byla malicka, tak mi neslo ji dobře drzet a hlavne mela cele nozky a zadek holy, tak jsem se bala aby neprochladla…pomáhalo ji to když mela prdiky-treba si jen prdla-ale aspoň ji to ulevilo…ted uz ji prdy tolik netrapej-prdi sama kdykoli…opakuju při tom stejna slova, aby se to naučila a az bude vetsi aby ji to slo lip a aby vedela, ze když to reknu, tak muze curat a kakat…jdu i na takovy kurz-jsem zvedava jestli se tam něco priucim-jmenuje se to bezplenkova metoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
8.3.15 09:03
@Papia píše:
@Irisek83
mame takovou misku-kyblik-chytnu malou do klubíčka zady ke me-drzim jednou rukou pod zadečkem a druhou rukou přidržuju nozky-ona jakoby lezi na me v tom klubicku. sedim na zaklopenem zachode a mezi kolenama drzim ten kyblíček a chvilku cekam…jde ji to uz od malicka -jen bylo blbe ze jak byla malicka, tak mi neslo ji dobře drzet a hlavne mela cele nozky a zadek holy, tak jsem se bala aby neprochladla…pomáhalo ji to když mela prdiky-treba si jen prdla-ale aspoň ji to ulevilo…ted uz ji prdy tolik netrapej-prdi sama kdykoli…opakuju při tom stejna slova, aby se to naučila a az bude vetsi aby ji to slo lip a aby vedela, ze když to reknu, tak muze curat a kakat…jdu i na takovy kurz-jsem zvedava jestli se tam něco priucim-jmenuje se to bezplenkova metoda

Kuknu na to na net…díky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
8.3.15 09:24

@Irisek83
ted třeba mala spala, když se probrala tak jsme sly to hnedka zkusit a zase se vycurala…nekdy se to za cely den nepovede, ale třeba včera se 3X vycurala a 1× vykakala(kaka 2X denne) si delam srandu ze nam setri plinky a za to co nasetri pak dostane kolo :mrgreen:

http://www.branakdetem.cz/kurz.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
9.3.15 09:06

Holky mě teda malá v noci vstává taky často, jsme na UM, za celý den, když jí udělám součet, tak vypije ve 3,5 měsících 650 ml přesně :-) tak kdybych nedávala pít v noci, tak se tam nedohrabeme, ale už mě to vysiluje, dneska teda vstávala „jen“ tři krát, ale já nějak nemám srdce jí to mlíko nedat, jako přibírá tabulkově, ale stejně… Čaj jí dám i v noci, když se probudí třeba po hodině a půl… Za 14 dnů začnu s příkrmy, už mě tohle nebaví a začínají mi docházet síly. Navíc teď o víkendu mi vstávala oba dny kolem půl druhé a to jako natvrdo, jednou potřebovala nutně kakat a po druhé ji pro změnu bolelo břicho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
9.3.15 09:18

@Bela111 Ahoj, tak to nejsi sama, kdo je nešťastný už nějaký ten pátek, že mimi se v noci probouzí častějic. Já mám tu smůlu, nebo štěstí, že malá nechce od začátku dudlík a není ani na umělém, tím chci říct, že nezná vůbec co je mít něco většího než bradavka v puse, takže dudlíkem ji přes noc nemůžu ošidit. Zkoušela jsem to vícekrát, zlobí se, natahuje ji atd…nemusím popisovat, jak jsem začala být více a více unavená, nevyspaná atd.
Tak jsem to jednoho večera vyřešila po svém, dala jsem ji prso a ať si pije, cumlá nebo co, kolik chce a jak dlouho chce a začala s ní takhle spát u prsa.
Světe div se, i přesto, že se budím častokrát v noci, ze strachu, abych ji nezalehla nebo tak, tak se prostě vyspím, jsem prostě a jednoduše krásně vyspaná a konečně mám energii přes den na ostatní věci, na které jsem už z únavy začala postupně rezignovat.
Prvně mi takové spaní bylo nepříjemné, divná poloha atd. ale světe opravdu zase div se, i na to se dá zvyknout.
Babičky o tom strašně neradi slyší, že mě nespí v postýlce, že spí se mno v posteli a ještě u prsu, ale udělám cokoli, abych já i mimi jsme byli spokojené, takže tak no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
9.3.15 09:24

Ještě chci napsat, že má vidina v lepší zítřek je v naději z příkrmů, takže musíme pevně doufat, že až budeme přikrmovat, tak budou v noci déle v kuse spát :palec:
Opravdu je pro mě něco jak science fiction, když slyším od kamarádek, známých, rodiny atd., že dají tak skoro stejně dítě jako mám já spát večer a spí jim třeba od 7 večera do 7 rána bez probuzení :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí