Poradna duly
Jana Čurdová
@nikiD píše:
@Alie Vy už jste začaly s příkrmy? Nám teď byly 4 měsíce a ještě teda ne..
ja tedy tak brzo prikrmy urcite také davat nechci ![]()
chci udrzet kojeni, jak to pujde a to je dokonce mozne plnne kojit az do 5-6 mesice…tak uvidíme co nam rekne dr. na 4mesicni kontrole ![]()
@Beruska-Jane Přesně tak
Já taky začnu v ukončeném 4. měsíci, už se to blíží
Jinak kojené děti začínají o měsíc později nebo také nemusí, je to individuální, záleží na dítěti, jak prospívá a tak..
@Bela111 Díííky, takze jeste cas, ikdyz mam druhe dite, tak jsem zapomela
…ja uz kojim jen rano a pak sunar, takze asi zacnu v tom 5 mesici…davate detem caj? A ktery?
Já kojila 14 dnů a pak jsem hned začala dávat fenyklový od Sunárku a střídám ho s heřmánkovým od Hippu, v obojím je ale cukr, někdo to dávat nechce, mě to malou ale hodně zklidňovalo, když už nic jiného nepomohlo, nechtěla dudlík, ani mlíko, ani chovat, ani skoro nic, tak čaj zabíral, no a na prdíky ten fenyklový asi ze začátku taky - teď už ho moc nedávám, protože jsem já sama na něj alergická a bojím se, že omylem ochutnám a začnu se zase dusit ![]()
Asi koupim ten cajik od Sunarku, mam z DM nejaky bio a ten nechutna ani mi
…A jake davas mleko?
Ptám se proto, že bych chtěla poradit, že ten kdo jen plně kojí jestli bude dávat příkrmy už od ukončeného 4 měsíce a nebo až od půl roku? my máme za 2 týdny 4 měsíce a stále jen kojím a dočetla jsem se něco, že ten kdo kojí, tak má dávat příkrmy až od půl roku a ten kdo dává umělé mléko tak od 4 měsíce, tak mám teď v tom trošku zmatek ![]()
@Beruska-Jane Já dávám Nutrilon Anticolic, zkoušla jsem přejít na Hipp a Bebu comfort, ale Hipp nechtěla pozřít vůbec a po Bebě přestala pro změnu kakat
Jsem s tím mlíkem spokojená, chuťově je moc dobré, když jsem pak chutnala ta jiná mlíka, přišla mi dost sladká, na chuť toho „antikolikáče“ jsem si už zvykla a přiznám se, že jsem začala zbytky po malé občas dopíjet ![]()
@Petulka1234 Já teda nekojím, ale je to tak, jak píšeš, takže pokud ti dítě přibírá, tak asi není důvod, když je kojené, muset začínat s příkrmy, ale čím víc info o tom začneš hledat, tím z toho budeš možná zmatenější, protože pak najdeš i články a studie, kde píšou, že i kojené děti je dobré začít přikrmovat dřív, pak jiné články ti to zase vyvrátí, takže být tebou, nechala bych to na doktorce, ta by měla teoreticky poradit nejlíp, protože ví, jak dítě vypadá, jak přibírá a tak.
@Petulka1234
ahoj-ja ja ![]()
porad jen kojime-pristi tyden mame kontrolu ve 4 mesicich, tak se na to chci přeptat doktorky-kamarádka co taky zatím jen koji mi zrovna psala ze by rada jen kojila tak do 5-6 mesice a pak az ze by davala prikrmy…tak se preptam dr. a uvidim- nase „mala“ je obrik, takze si myslim, ze mliko mame porad dost plnotucne
a ještě tak aspoň mesic vydržíme jen s tim
![]()
Ahoj holky, ja byla vcera s malym u doktorky na prvnim ockovani a rikala mi, ze uz mame pristi tyden zacit s prikrmy - 10. bude mít 4 mesice…me to celkem prekvapilo, od vcerejska je plne na sunaru..ale vazi uz 7200g, tak jsem si myslela, ze kdyz pekne pribira, ze se prikrmy muzou davat pozdeji, ale nevim no…
@Papia no malá je taky obřík, není ani tak nějak tlusťoučká, ale roste i hodně do délky, i rodina a známý mi to potvrdili, že čím ji prý krmím, že už je tak velká, na to že bude mít za 2 týdny 4 měsíce
tak říkám, že mým plnotučným mlíčkem
![]()
Zítra jdu na II. očko hexy + náušnice, tak se zeptám pana doktora, co radí on s příkrmy, i když přesně jak ty správně cítím, že i kdybych ji jen nadále kojila, tak ji to bude stačit ještě nějaký ten pátek.
Pisnu zítra, ju ![]()
@Beruska-Jane nam jsou 4 měsíce a dva týdny. Malej má taky 7200g a 66cm a je od narození jen na UM. Prý máme s příkrmy ještě měsíc čas ![]()
@nikiD tak asi kazdy doktor jiny
…ja prave myslela, ze ukonceny 4.mesic je az den před 5.mesicem, tak jsem byla prekvapena
..ale vypada porad hladove, tak uvidim, kdy zacnu
…
@Beruska-Jane já už včera objednala skleničky se zeleninou, ovocem i masem, kašičky a džusíky asi za 4 tisíce, tak budeme mít zásoby a doufám, že mu bude chutnat ![]()