Poradna duly
Jana Čurdová
Jojo je to srandovní jak víska, zvatla dneska si třeba vykladala už od 6hodin. Ale občas komunikuje i tím pláčem že chce pochovat nebo si ji nelíbí na dece, v lehátku
@Papia Můžu se tě ještě zeptat ze zvědavosti jak to máš u malé s kakáním, když jen kojíš jako já. Malá vždy kakala každý den, měla to řídké a jako vajčinu, ale teď poslední měsíc mi kaká co 2-3 den, je to stále žluté, ale už takové hustší (připomíná mi to hořčici).
Je to tak normální?
Malá bude mít za 3 dny přesně 4 měsíce.
@misaly
diky-jsem zvedava, jak nam to pujde dal
![]()
@Petulka1234
tak nam mala kaka 2×-3× denne-zatim se mi nestalo ze by nejaky den nenakala vůbec-porad to ma ridke -4 mesice nam byly predevcirem- jen uz nekaka v noci- to je jen vyjimecne(dnes v noci
)-ale nekakala moc přes den-tak jse to cekala
-ale nevychytala ![]()
mam kamarádku -také jen koji a jeji mala (ted 5 mesicu)nekadi třeba 4-5 dnu a pak cely den kaka a pak zase dlouha pausa…asi to ma kazde dite jinak ![]()
holky kolik spotřebujete na 24hodin cca plinek?-zajima me kolik mala usetri
- pritel si delal srandu, ze at to spocitam, ze ji ty usetrene peníze posle na sporeni
![]()
@Petulka1234 píše:
Chci se vás zeptat, malá vždy plakala, když s námi komunikovala, ale poslední 2 dny mě příjde, že výská, píská, křičí -je to takové srandovní, vždy když zavíská, tak je to takové roztomilé a začnu se usmívat
nase zatím jen povida-neco jako-hou, whaa, huu,–ale je to krasny- vždy me to dojme-uplne bych ji sezrala samou laskou ![]()
nase spis jakoby protivne bruci a hejka, když ji třeba dam na zada a ona chce byt ještě na brisku
-celkove nase moc nebreci, ale třeba když se omylem skrabne -coz se ji stava dost jak sermuje téma rukama, tak to je tedy rev ![]()
Tak oprava-ted zrovna rve jak pavian jen proto ze ji nikdo nedrzi hracku v puse…a to me tedy fakt nebere-takze trosku stred zajmu no ![]()
ale brekot je to tedy desnej ![]()
tak se z toho vyklubal hlad
![]()
@Papia píše:
@misaly
diky-jsem zvedava, jak nam to pujde dal![]()
![]()
@Petulka1234
holky kolik spotřebujete na 24hodin cca plinek?-zajima me kolik mala usetri
tak nam mala kaka 2×-3× denne-zatim se mi nestalo ze by nejaky den nenakala vůbec-porad to ma ridke -4 mesice nam byly predevcirem- jen uz nekaka v noci- to je jen vyjimecne(dnes v noci)-ale nekakala moc přes den-tak jse to cekala
-ale nevychytala
mam kamarádku -také jen koji a jeji mala (ted 5 mesicu)nekadi třeba 4-5 dnu a pak cely den kaka a pak zase dlouha pausa…asi to ma kazde dite jinak- pritel si delal srandu, ze at to spocitam, ze ji ty usetrene peníze posle na sporeni
![]()
Máme tak 5 plen za den, jak kdy.
Zdravím děvčata
Včera jsme byli na celý den u babičky, která bydlí v přírodě daleko od města, měla jsem malou v kočárku a normálně jsem koukala, jak malá mě dlouho spala v kočárku venku. V 8 ráno jsem ji dala spát a musela ji budit o půl 12 na kojení, pak byla vzhůru s námi tak 2 hodinky a zase v kočárku venku spala další 3 hodiny a to jsme ji museli zase pomaličku budit, protože jsme už museli jet domů…to jsou teda divi, co dokáže skoro horský vzdoušek. ![]()
Ahoj holky,
jak se mate?
Nase „mala“-porad strasne rychle roste…uz mame 68cm a 7,6kg a je ji 4,5 mesice…ted za 14 dnu pribrala to co za poslední mesic…je to pekna vaha
mam co delat
jinak se porad snazi otocit, ale vždy tam ma tu ruku a přes ni se neprevaly
ale mrska sebou pekne-ted uz ji nenajdu nikdy tak jak ji polozim ![]()
porad jen kojim-ocividne ji to prospiva ![]()
a jak se dari vam?
Příspěvek upraven 22.03.15 v 09:35
Ahojte náš drobek má 63cm a 6700g, teď je z babičku venku, já si dávám kafíčko a užívám si sluníčka. Jinak se ještě nepretaci jen hodně prohyba a vyvrací hlavičku, u brebalovani sebou mele hodně si říkám kde ta plenka skončí a ve vaně jak cáka musím utirat zem. včera vozila švagrová poprvé hodku byly venku tak jsem si uklidila, a dneska nasávám energii. Zítra máme vytani občánků. Máte už vyřízeny rodicak? Já jsem chtěla v týdnu ale došla jsem pozdě měli jen do 11hodin tak mě to namichlo.Do práce jsem si zašla vybrat dovolenou tak v létě pojedeme na dovcu aspoň na prodloužený víken.
Ahojte. Tak mala mi dělá jen radost. Papa krásně - mrkvicku, brokolici, květák, dyni, brambory a dneska špenát. Je to sranda ji krmit a jak otvírá pusinku O:-) Jinak sem tam se přetočí, nejvíc kdyz je nahá a dam ji vedle hračku. Zoubky máme venku dva spodní, kdyz ji dam prst do pusy, tak to pěkně bolí
Co mi ale radost nedělá je neurolozka. Byly jsme na kontrolu ve čtvrtek a řekla mi, že se ji Eliška nelíbí. Prý dělá to co má, ale ne tak jak by měla. Prý u paseni koníčku by měla mít natahlé ruky, být víc nadzvedla a mit roztahlou ručičku…dále ze prepadava na jednu stranu…tak jistě že prepadne, kdyz sebou mele. Napsala něco jako že má hypotonii nebo tak něco, což znamená ze je pozadu. Přitom pediatricka vše ok, na neonatologii vše ok, fyzioterapeutka též vše ok, ze uz nemáme cvičit. A kdyz se mě ptala neurolozka, co cvičime, řekla jsem nic, ze nam to fyzioterapeutka ukončila, tak mi řekla, ze se s ní spojí a v úterý si mam zavolát. Tam mě vystrašila a nevím nic. V úterý dopo jsme měly napsanou hodinu k fyzioterapeutce, tak tam jdu a odpo mam volat te neuroložce, tak uz dopo budu vědět. Ale chápete to :'( jedna tak, ostatní jinak. Promiňte, že otravuju, ale chtěla jsem se podělit. Jak teda vaší broučci pasou? Podotýkám, ze tak jak by měla Eliška past koníčky, má dle cvicitelky čas do půl roku. Takže tak se máme my…hezký večer, děvčatka.
@Irisek83 já bych zkusila jiného neurologa, hlavně pokud většina lékařů problém nemá a jen ona jo, tak je něco divného - na druhé straně, kdo vás k tomu neurologovi doporučil? my taky zeleninku papáme, už jsme na ní měsíc a bylo nám teď na kontrole dovoleno masíko a ovoce, takže od zítřka začínáme
…Já zase bojuju s tím, že jak je malá nenasytná a všechno jí šmakuje (hlavně ze lžičky, jak je ten přísun do zobáčku rychlejší
), tak mi dost často odmítá mlíčko z láhve a musím jí nechat opravdu vyhladovět, aby si dala…říkám si, že kdybych jí měla krmit mlíčko lžičkou, tak to už si opravdu nestihnu dojít ani na záchod…
@Alie píše:
@Irisek83 já bych zkusila jiného neurologa, hlavně pokud většina lékařů problém nemá a jen ona jo, tak je něco divného - na druhé straně, kdo vás k tomu neurologovi doporučil? my taky zeleninku papáme, už jsme na ní měsíc a bylo nám teď na kontrole dovoleno masíko a ovoce, takže od zítřka začínáme…Já zase bojuju s tím, že jak je malá nenasytná a všechno jí šmakuje (hlavně ze lžičky, jak je ten přísun do zobáčku rychlejší
), tak mi dost často odmítá mlíčko z láhve a musím jí nechat opravdu vyhladovět, aby si dala…říkám si, že kdybych jí měla krmit mlíčko lžičkou, tak to už si opravdu nestihnu dojít ani na záchod…
My měli kontrolu neurologa hned v porodnici, měly jsme ten start náročnějsi. Eliška nás hodně pozlobila, takže proto vsechno. Kdyby byl průběh v pořádku, tak nic z toho by nebylo a mě by ani nenapadlo, řešit jak vysoko má hlavu pri paseni koníčku. Tahle neurolozka je prý kapacita, ale její přístup je příšerny. A jinou neurolozku uz msm domluvenou, ale mimo ordinaci za 14 dní. Uvidíme, no.
@Irisek83
nas nikdo nekontroloval jak pasem koniky, proste vůbec nic…netusim co delame dobře a co spatne
-občas při paseni také prepadne do boku-je to jasne když jednu ruku zvedne-chce něco chytit do ruky a na druhé se tolik neudrzi, tak se pak prekuli
taky jsem u detske videla deti co drzel hlavu vis, ale nevim jak byly pro naší stare ![]()
celkem me i stve, ze to nikdo nekontroluje-bych rada vedela jestli není potřeba něco procvičovat vic a něco zase min…aby se třeba něco nezanedbalo…na kyčlích kontroluji jen kycle a o detske, jen obvod hlavy a poslech plic, vaha a to co jim reknu ja, nebo co se chci zeptat se poresi…
Ahojky, tak dnes máme 4 měsíce a 6 dní a na kontrolu jdeme až 1.4. a tam mi doktor řekne, čím mám již přikrmovat. Jenže já se přiznám, že jsem to již ze zvědavosti nevydržela a včera ji uvařila brambůrek, s brokolicí a mrkví. Rozmixovala a snědla mi pro začátek 3 malé lžičky. Více jsem ji neměla pro jistotu pro začátek odvahu dávat. Naštěstí nějaká špatná reakce žádná, tak se nemusím bát po třošičku jí zase dát ![]()
Jinak jsem se dnes tak moc lekla, nechala jsem ji v ložnici ležet na posteli, šla jsem si něco málo uklidit, za chvíli jsem ji šla zkontrolovat a dívám se malá už nebyl na svém místě, ale byla o něco dál převrácená na boku a ruku měla mezi postelí a posílkou. Jsem se tak vylekala, že jsem přivolala i zbytek rodiny a ručku ji opatrně vyndali. Naštěstí se nic nestalo, ale už aspon vím, že ji nemůžu nechávat dlouho o samotě a když už ano, tak ji ohraničit ![]()