Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, tak ja se dari?
nase mala zacala minuly tyden vyskat a tak ruzne pisti a povykuje- je videt jak ji to bavi, ale je to tedy randal
-vydrzi klidne i pul hodiny a pak to plynule prejde do protivného pokrikovani-jak uz je unavena ![]()
uz se nesnazi o otocku na bok-prestala se prohýbat-ted jen zvedne nozky a hodi je do boku- trohu ji to otoci a pak ji ty nozky prevazi zase zpet ![]()
a kdyz ji chovam, tak jak je jakoby v polosedo-lehu-tak se snazi si sednout-to ji hrozne bavi-obcas opravdu hodne svihne nohama a zatne svaly a ono ji to vymrsti do toho sedu- je to strasna sranda -nenechavam ji to delat moc často- myslim, ze ještě nemá pripravene ty svaly- jsem cetla ze je preba mit naposilovane ze 2/3 ty sikme brisni svaly a z 1/3 to prime…takze az se zacne otáčet, tak pak ji dovolim i trosku vice sedet…
uz jsme byli na vylete s vozikem-croozrem. Zatím tedy jen pesky-mala sedi odpruzena ve vajicku a bylo to fajn…nakojila a prebalila jsem v aute a po vylete zas a bylo to uplne v pohode ![]()
jinak porad jen kojim, zkousime dal tu bezplenkovou metodu-davam na kyblik po spani a po kojeni a proste se mame fajn ![]()
Zdravím, tak malé dávám na noc mléčnou kašičku a spinká už lépe, takže ji mlíčko na noc již nestačilo. ![]()
@Papia píše:
Jo a dnes odpoledne se poprvé otočila a uz asi 20×![]()
Jooo, to znám. Mala se otáčí pořád…prekuli se a jelikož to jeste neumí zpet, tak zacne plakat, pretocim ji, ale hned je zase na bříšku a za chvilku zase řev. Začíná si na bříšku i chytat hračky… A jak je Ukecana a zvědavá…no sranda
Ale nejlepší jsou ty její dva zoubky ![]()
![]()
![]()
Zdravím, tak jsme byli v poradně a III. hexě. Malá váží ve 4,5 měsících 7380 a měří 68, takže vše ok a už máme přikrmovat, ale já už přikrmuju trošičku dávno ![]()
Tak zatím pácek maminky ![]()
Mě se ještě nepretaci ale dr. říkala že je šikovná, když leží na bříšku tak sahá po hračkách a z pátky na záda se pretocila dvakrát, snad ji to časem půjde. Dneska snědla celou dávku zeleniny, z toho mám radost už jí to jde pěkně, večer taky dávám ryžovou kaši moc ji nejede ale zkoušíme.
@Papia taky strašně vyska a ječí, teď dela takové huu, je, hodně ji baví blbinky s taťku to se směje, do toho sedu to zkoušela jednu dobu furt to už je i dva měsíce, ale taky ji nenechávám na sezení má času dost. @Irisek83 to musí být roztomile
Ahojte. Dneska jsme byly na první očkování, mala byla zlaticko. Trošku zaplakala a jak jsem ji vzala na ruky přestala…váha 7,76kg a 66 cm, což je o půl kila a 3 cm víc, než před měsícem. Uz tak rychle nepribírá, což jsem rada. Doktorka prý ze se bude Eli co nevidět plazit ![]()
@Irisek83
tak to jste velky skoro jako my(68cm-vaha asi nastejno))- jen my jdem na ockovani az za mesic a do te doby nemame ted zadnou kontrolu-s plazenim my mame snad ještě cas ![]()
kolikateho jste narozeni?
@Irisek83 Ahoj a kolik máte už měsícu a dní? tak to je moc šikovná, že už vám poleze za chvíli. ![]()
My máme za 13 dní přesně 5 měsíců, ale do plazení má malá ještě určitě daleko
ještě se chudáček ani neotočí, protože ještě neví jak tam má šupnout tu nožku, ale když ji trošku pomůžu, tak už konečně dnes pochopila, co má udělat s ručičkou, aby byla zcela otočená na bříšku.
Jinak při přebalování to začíná už být fuška, jak se začne vždy vytáčet
![]()
@Petulka1234
my mame 5 mesicu 11.4. a otoci se ted par dnu, ale vůbec ne tim ze zakloni hlavu a prohne se…udela to tak ze zvadne obe natazene nohy nahoru-pak je sklopi do boku-to ji trochu vyhoupne a pak k tomu ještě natoci hlavu na stejnou stranu o ono ji to jakoby prevazi
je to sranda a dost ji to vždy unavi…většinou si pod briskem zapomene rucicky, nekdy ji pomůžu, nekdy uz je sama vytahne
Tak hlásím, že malá se 3.4. poprvé sama (samozřejmě, když jsem se zrovna nedívala) otočila na bříško
a od té doby to pořád zkouší
![]()
Mala ma ve čtvrtek 5 měsíců. Poprvé se otočila sama 2.3. Teď uz vali dobře, prozatím na jednu stranu, tak trénujeme druhou. Pro změnu je v řešení, ze se neotači na obě. Už mě to začíná otravovat. Vidím, jaká je mala šikulka, ale prostě ji musí doktori pořád řešit. Ach jo :'(