Poradna duly
Jana Čurdová
@Irisek83
nase taky umi jen na jednu stranu…nektery den se ji nechce a neotaci se vůbec a další den zase trenuje porad ![]()
clovek je rad, ze ma kontrolu, ale co je moc… ![]()
@Papia píše:
@Irisek83
nase taky umi jen na jednu stranu…nektery den se ji nechce a neotaci se vůbec a další den zase trenuje porad
clovek je rad, ze ma kontrolu, ale co je moc…
Včera dala i druhou stranu, ale teprve začíná. Musíme to vypilovat
Jj, jsem za rada, ale kolikrát mi. přijde, ze to přehání. Ale hold nejsem MUDr. a ke všemu prvorodička. ![]()
@Irisek83 Ahoj nenechej se rozházet tím, co tam doktoři s tvou malou pořád řeší, ona má svůj čas a vše má jít tak jak má jít…moje malá se umít otáčet jen na jednu stranu a to ještě jak se ji chce, 1 den třeba na to kašle a další den to zase zkouší, kdyby ji měli na starost tví doktoří, tak ji snad označí, že je snad opozděná nebo něco takového…
a proto měj na paměti: tvé dítě je zdravé, vyvíjí se tak jak má a vše bude v pořádku…
![]()
@Irisek83 vůbec se tvou doktorkou nenechej stresovat, ju…každý doktro je jiný, kdyby jsi měla mého doktora, tak vás naopak pochválí jak jste obě šikovné.
Dám příklad, naposledy když jsem byla v poradně, tak se mě zeptal, jestli se už obrací a já řekla, že se prohýbá do luku a už jen musí pochopit co s tou nožkou a bude to a doktor jen řekl: super ![]()
@Petulka1234 píše:
@Irisek83 vůbec se tvou doktorkou nenechej stresovat, ju…každý doktro je jiný, kdyby jsi měla mého doktora, tak vás naopak pochválí jak jste obě šikovné.
Dám příklad, naposledy když jsem byla v poradně, tak se mě zeptal, jestli se už obrací a já řekla, že se prohýbá do luku a už jen musí pochopit co s tou nožkou a bude to a doktor jen řekl: super
Děkuji, však pediatrička ji taky chválí…
nechápu to, jelikož si též myslím, že každé dítě je jiné. Švagrové se obě holky neotáčely na obě strany a nikdo to neřešil. Takže tak…
Nelca měla v sobotu 5měsíců a ještě se neotačí, dneska v posteli se ke mě obracela na bok, asi dva měsíce mávala jen pravou rukou a už přidala i levu a bere do ní hračky. Takže asi podle tvoji mudr.by se jí asi taky nelíbila ale snad máš mateřský cit a víš že je spokojená, zbytečně se nestresuj. Já jsem byla líné dítě když jsem seděla a spadla tak mi to bylo jedno a chodit se mě taky nechtělo asi bude po mě
@misaly píše:
Nelca měla v sobotu 5měsíců a ještě se neotačí, dneska v posteli se ke mě obracela na bok, asi dva měsíce mávala jen pravou rukou a už přidala i levu a bere do ní hračky. Takže asi podle tvoji mudr.by se jí asi taky nelíbila ale snad máš mateřský cit a víš že je spokojená, zbytečně se nestresuj. Já jsem byla líné dítě když jsem seděla a spadla tak mi to bylo jedno a chodit se mě taky nechtělo asi bude po mě
Jj, vím že je Eliška spokojené a zdravé miminko
Jen pořád slýchat ty řeči mě už prostě nebaví…Však Eli jim ještě vytře zrak
![]()
Ahoj holky ![]()
dáváte už někdo příkrmy nebo chystáte se v blízké době? Nám je zítra 5 měsíců a jdeme k doktorce zítra, tak uvidíme co nám řekne. Kdo jste už začly, tak proč?
Náš malý už není plně kojený tak si říkám, proč nezačít…ale jsou na to různé názory, někde píšou až od 6m ať je kojené či ne, někde zase dřív…zajímají mě vaše názory/zkušenosti ![]()
Ja myslim, ze plne kojene se prikrmovat nemusi-ja porad jen kojim a pocitam s prikrmama tak az od konce 6 mesice…
ale když se nekoji plne tak myslim, ze se prikrmuje uz tak od 4 mesice
Ahoj
nám je přesně za týden 5 měsíců a už ze 2 týdny přikrmuji (pomaličku, kolik si vezme, tolik ji dám). Byli jsme také u dr. před týdnem a ten již nám přikrmování povolil (já se mu přiznala, že přikrmuji o týden dříve a řekl, že to nevadí).
První příkrm u nás byl kaše sinlac. Důvod: začala se mi v noci budit co hodinu na kojení.
Určitě to mohl být jen zvyk, ale já zkusila i možnost, že má prostě v noci hlad a ono to zabralo. Budí se mě v noci teď po 3 hodinách na kojení.
Jinak ráno dám přesnídávku (sní tak 2-3 malé lžíčky), potom kojení, na oběd miluje uvařenou brambůrku, s cuketkou, mrkvičkou a někdy i s rýží), potom opět kojení a na večer před spaním kaši sinlac (doporučena od doktora, že je výborná na zasycení na noc a hlavně je bez bílkoviny z kravského mléka).
Původně jsem také chtěla přikrmovat od půl roku dítěte, jelikož také jen plně kojím, ale když jsem ji viděla jak se na mě dívá, když jím a také i proto, že jsem vnitřně cítila, že je už čas.
Vše co jsem ji dala ochutnat proběhlo díkybohu bez špatných reakcí. ![]()
- ja porad jen kojim a pocitam s prikrmama tak az od konce 6 mesice…
Taky máme pětiměsíční stále jen na vlastním mlíčku… opravdu nevypadá podvyživeně, takže příkrmy zatím neřešíme.
@Oldotter
my mame okolo 8kil-takze zadna lehka vaha
nevim presne-musim ji nekde zvážit-kontrolu mame az v 6 mesici ![]()
Dneska ráno se Nelca otočila na bříško a celý den to zkoušela cestovala po celém gauči, máme z toho strašnou radost, i ona kouká co se to děje. Příkrmy dávám už 4týden o víkendu zkusíme kuřecí maso, zelenina ji chutná, žádné reakce zatím, po 14dnech snědla celou dávku, rýžovou kaši dávám na noc. Kolik hodin vám vydrží spát po té kaši? Malá se budí kolem 3-4hodiny tak ji musím dát mléko.
@misaly ![]()
me se mala po kojeni v 19 budi taky kolem 3-4-to nakojim a spi dal tak do 6:30-7hod…
třeba ma zizen, když ma vecer jen kasi ![]()
To jsem zkoušela dat ji jen vodu neuklidnila se tak dostane mléko a je klid. Malý žrout no ![]()