Poradna duly
Jana Čurdová
Tak se spaním to u nás není taky jiné. Poslední týden se malá v noci probouzí a obrací na bříško, prostě se ze spaní otočí a kuká do tmy
![]()
Tak ji zase obrátím zpátky, chvilku leží, ale třeba za hodinu je to to stejné, probudí se, otočí a čumákuje, i když nic nevidí ![]()
Je to taky únavné, když to udělá za noc i 5× ![]()
Ale co si pamatuji u prvního dítěte, tak to bylo to stejné, je to jen období, prostě zase super uklidnovačka : že to zase přejde a musíme jen vydržet…tak doufám, že jsem vás uklidnila aspon trošku
![]()
@misaly ........červené ani moc ne, spíše nateklé…ona nepláče pořád, ale třeba si s něčím hraje, strčí si to do pusy a náhle hrozný pláč, prostě ji to bolí, přemýšlím, že ji dnes koupím gel na dásně, ale nevím, bojím se jestli to nemá nějaké vedlejší účinky nebo tak.
@misaly
krasne sedi ![]()
zuby zatim nikde ![]()
se spanim je to takove… no… drive se vzbudila jen 1× za noc- ja nakojila a sla hnedka spat znovu…ted se vzbudi treba v 11,12,1-pokazde dam dudlik, pohladim a spi dal…mezi 2-3 kdyz se vzbudi nakojim a spi dal-rano se zase cca od 5 budi tak 3×-vetsinou dam dudlik a spi tak do 6:30-7…
usinani jak kdy- uz vim ze nema cenu ji dat pokud neni unavena-to tam pak jsem i hodinu…takze cekam na prvni naznak unavy a jde…ale od posledniho odpoledniho spanku to chceaby byla vzhuru aspon 3 lepe 4 hodinky- to pak usne celkem dobra- tak do 15 min
@Petulka1234
nase se po usnuti taky vetsinou otoci na brisko a to ji probere- jdu za ni-ona se usmiva-jen ji otocim, dam dudlik a ona usne hnedka znovu-nekdy ji najdu jak lezi na boku…minule se krecovite ze spani drzela za okraj postylky(aby byla na boku)-jinak by ji to prekulilo na zada
-spi v pytli, tak ji to moc neslo ten bok
@Papia Tak s tím kojením to mám taky tak. Naposledy jsem kojila 2-3× za noc, tento poslední týden, potřebuje prso snad 10× za noc…já si ale myslím, že ji asi ty zuby v noci bolí, tak se tím prsem uklidnuje…
Dala bych dudlík, ale malá dudlíka nechce, takže si to řeší jen tím čím zná - prsem.
Musíme to prostě vydržet a podporovat se tady děvčata, držím nám moc palce ať jsem moc trpělivé a dáme to ![]()
Ale čeho jsem si všimla je, že to máme tak na stejno s tím spaním všechny tady, takže to budou určo zuby a prostě se bolestí budí a následně se uklidnuji prsem, flaškou, dudlíkem, takže opravdu vydržet…
![]()
@Petulka1234
mozna i jak jsou vetsi, tak maji vice zazitku a neco se jim i zda ![]()
u nas ty zuby nejdou jeste vubec v te dasni ani vide, ani citit prstem-takze to ji asi nebudi…obcas ji vzbudi prdeni
-a to pak probudi i me ![]()
@Papia
ted jsi mě rozesmála…no vidíš, o těch zážitcích už jsem taky někde četla, no to mě taky mohlo napadnout…je to taky možné zcela určitě.
Holky-jste tady v nejake skupine, kde maji deti narozene v list2014?
Tak to je opravdu všude stejné
Na ránem jsem taky Elišku otáčela zpět na záda a hned zase usla. To je mazec jak to ty děti dělají stejně
A gel na dásně máme doma a dávám je jak vidím, že je malá víc plačtivá…a vedlejší účinky určitě nee, doporučila mi je doktorka.
@Papia píše:
Holky-jste tady v nejake skupine, kde maji deti narozene v list2014?
Nee, kuknu občas sem ![]()
U nás to zuby nejsou proste lasuje po postýlce, sedí, kleka si, hraje s kolotočem, někdy je potichu a prska brebenti, jenže já u tohohle neusnu potřebuji klid, to přítel chrape ikdyz malá brečí, taky bych tak chtěl tvrdě spat. A včera jsem i vybuchla protože to trvalo 5hodin a já jsem byla fakt hotova, pak mě to mrzelo ![]()
@Papia dik jen aby se nezastavila s lezenim. Poslední spaní je do3-4 pak jde o pul 8nebo v8.S usnutím nemá problém. ale to lasovani je na mrtvici ![]()
@misaly buď v pohodě, věř, že nejsi jediná komu už dokážou rupnout nervy, já už jsem taky buchla, když už se to nedalo a jak jsem si to potom celý den vyčítala ![]()
Ahoj holky- tak v noci zase mazec, ja uz fakt nevim -i jsem ji vecer napucla kasi, aby spala lip a i pk jeste nakojila a stejnak usinala asi 40minut pak se jeste 2× probudila a pak znovu v 11, ve 12… ve 2 jsem nakojila apak byla zase vzhuru v 5 a v 5:40 uz nesla uspat… nejak nevim jak na ni… a to nemame porad ty zuby, takze to ji fakt neboli…ona tedy ani nebreci ale neco ji vzbudi a nemuze treba ani zabrat…ted uz ani nechtela dudlik…tak nevim ![]()