Poradna duly
Jana Čurdová
@Pifinka : Rád si hraje s leporelem a pak taky ovladač, myš od PC, krabička a taky ho zabaví pet flaška ![]()
@Adis89 No tak to už máme všechno za sebou, taky jsem půjčila starej notebook, kterej už je na vyhození, protože po tom jde jako blázen, ale nesvítí, tak jí tolik nebere. Potřebuje pořád nějaký nový věci na zkoumání a mně už dochází nápady.
Ahojte, vítám nové členky ![]()
Jsme zpět od moooře a bylo to super. Eliška cestu zvládla, i když delší, než jsme předpokládali. Nebyly vedra, což bylo fajn. Prostě první dovča byla ok ![]()
Jinak Eli už lozí jak drak, před týdnem se poprve postavila v postýlce a teď už se staví snad všude. Zubů má 8, dole se tlačí další. Tentokrát s teplotou a jak na prd když jsem jeli domů z dovči a při tom ty předchozí zuby byly v pohodě. Jak vaši prcci prožívaly zuby? Ani jídlu moc nedá a to je jedlík veliký
Hračky u nás obměňuji…vytáhnu třeba ze pět a pak dalších pět…nikdy ne všechny za ráz a funguje to. ![]()
@Irisek83
Ahoj, tak nase ma porad jen 2 spodni zuby
-ale vubec ji to nebolelo
jinak se naucila snad vse najednou-lezeni, hned pak stani a sezeni-stoji snad u vsho -vydrape se do stoje i kdyz se tam neda niceho moc pridrzet
dolu jde ale opatrne-trosku se boji ze spadne, tak to zkousi opatrne, bud se pridrzi rukou o podlahu a nebo jde na kolinko, nekdy supne na zadek-ale vetsinou je dost sikovna- nechala jsem ji trenovat na obracenem lavoru- to ji hrozne bavilo-jak lezla nahoru a ted uz splha vsude-ale zatim nechodi do strany-je na spicky
moc ji nebavi zadne basnicky, ani pacipaci a tak…tak zkousi jen mavat papa-rukou a to rika ![]()
Jinak spime uz vetsinou dopol 1,5-2hodky a odpol 45-60minut…ale kdyz jsme nekde na vylete, tak je vse jinak-to jen doma mame celkem „rezim“ ![]()
jogurty zatim nedavam vubec
@Irisek83 ahoj, tak náš malý zuby snáší blbě, občas musím dát i nurofen. Jinak zubů má 6 a další mu teď lezou. Honzím už leze jak drak o všechno se staví, dělá úkroky a snaží se vylézat na gauč.
a hračky u nás teď frčí auta ![]()
Ahoj holky, tak my máme dole tři zuby a nahoře dva, ty spodní byly bez problémů, horní s průjmama a probrečený noci, dávala jsem ten chladivej gel na dásničky a trochu to pomohlo se mi zdálo. Jo a dávala jsem i nurofen. Staví se u všeho, kolem sedačky pěkně obchází, hezky se už umí sama posadit i z leže, i ze všech čtyřech. Neleze, ale viděla jsem jí to několikrát zkoušet, ale nějak se jí to pořád nelíbí, nebo nevim, na kolínkách je pořád, ale jakmile se chce někam dostat, tak se plácne na pupík a maže. Koupila jsem kostky v kyblíku, ty mají úspěch, stavíme hrady, ona je ráda boří a nebo si v tom kyblíku loví a ochutnává
, no a pak ještě jsem koupila plastový ovoce, stojí to pár kaček a co to nadělalo radosti. Pořád to zkoumá, obrací, prohlíží, vyndavá z košíčku, vydrží si s tím pěkně hrát. No a zkusila jsem koupit lego duplo pro nejmenší, to si chvíli prohlížela, ale nic moc.
Holky, ještě mě napadá, pořád řeším jestli dobře jíme, jakej máte jídelníček?
My zruba takto:
6h Nutrilon
9h Chlebík s lučinou, šunčičkou, nebo loupák s máslíčekm
11,3 - 12,3 jak to vyjde máme k obědu masozeleninový příkrm, nebo zeleniový se žloutkem
15h Nutrilon, ale jen někdy, už moc o mlíko nestojí
17h sváča buď ovoce, jogurt + dětské sušenky
19h kaše
kolem třetí v noci se někdy budí na mlíčko
Ty časy jsou orientační, jak to vyjde. Spinkat chodí už jen po obědě na cca 2 hodinky. A během dne vypije někdy i půl litru čaje. Jak to máte vy?
@Pifinka píše:
Ahoj holky, tak my máme dole tři zuby a nahoře dva, ty spodní byly bez problémů, horní s průjmama a probrečený noci, dávala jsem ten chladivej gel na dásničky a trochu to pomohlo se mi zdálo. Jo a dávala jsem i nurofen. Staví se u všeho, kolem sedačky pěkně obchází, hezky se už umí sama posadit i z leže, i ze všech čtyřech. Neleze, ale viděla jsem jí to několikrát zkoušet, ale nějak se jí to pořád nelíbí, nebo nevim, na kolínkách je pořád, ale jakmile se chce někam dostat, tak se plácne na pupík a maže. Koupila jsem kostky v kyblíku, ty mají úspěch, stavíme hrady, ona je ráda boří a nebo si v tom kyblíku loví a ochutnává, no a pak ještě jsem koupila plastový ovoce, stojí to pár kaček a co to nadělalo radosti. Pořád to zkoumá, obrací, prohlíží, vyndavá z košíčku, vydrží si s tím pěkně hrát. No a zkusila jsem koupit lego duplo pro nejmenší, to si chvíli prohlížela, ale nic moc.
Jee, ten kýblík jsem koupila taky, ale ještě ho malé nedala. přišlo mi to brzo. Nurofen i gel praktikuju taky. Dneska se od 7 večer probudila až v 5 (jinak vstává až v 7) a to jen proto, že jsem Eli dala na noc čípek. Předchozí noc šla spinkat v 8 a ve 23 a 4 hodniny takový řev. Což samozřejmě jindy nedělá. Dneska do nočníčku byl takový průjem, chuďátko malé. Ty zuby jsou za trest. Jídlu teď momentálně též moc nedá a to jindy papá vše.
S jídlem asi takto:
ráno či nad ránem mlíčko,
9-10 ovoce samotné nebo třeba s piškotem, sušenkou, vločkama…
kol 12 oběd zelenina bez či s masem, někdy žloutek
kol 3 jogurt
kol 7 kaše
během dne už mlíko nedávám, ani ho nechce. sem tam sní křupku, sušenku, kousek ovoce atd
…no a s pitím teda nic moc. pokud dám čaj, vypije tak 100 ml, ale když dám třeba štávičku tak i celou flašku. no ale to jí dávat moc nechci. nevím, zda je to špatně, ale na nočník chodí každou hodinu a vyčurá se vždy ![]()
Tak ja jeste kojim takze to mame takto(casy taky orientacne)
7-jen kojeni
10-svaca- vetsinou banan, nebo pul presnidavky+kojeni
13-vetsinou mix zeleniny(cuketa, mrkev, repa)+kruti maso+brambor-jak kdy+ kojeni
16:30-bud presnidavka, nebo zelenina, nebo banan+ kojeni
19-kase+kojeni
24-1- jen kojeni
mezi tim davam trosku piskoty, ty malinke z lidla, nekdy kousek kurky od chleba, nebo jen kousek ovoce(dnes broskev, jablko)- a trochu pijeme koj. vodu-ta ji chutna hodne-sladke piti radeji nedavam aby pak neodmitala tu vodu ![]()
spi 2×-3× denne
dopol vetsinou 2 hodiny v kuse a pak odpol hodinu
a nebo 3× denne cca 45 minut-jak kdy
-zalezi kdy ji co vzbudi-dneska ji dopoledne probudili popelari ![]()
male je 9,5 mesice a ma skoro 10kilo ![]()
Taky nedávám sladký pití, čajík jí chutná i samotnej a pije pěkně, ale trvalo to než si navykla, asi dva měsíce ho jen plivala.
@Irisek83 Ty dáváš už na nočníček? Jak to děláš? My nočník máme, ale zatím jsem ho nevyndala, jen když jsme po angíně měli donést moč, tak jsem jí tam půl hodiny mordovala a povedlo se.
@Papia To máte krásnou váhu, Nela nemá ještě ani 9kg a to se narodila 4kg. Ale zase je dlouhá, měla před měsícem a půl 76cm, to jsme byly naposled u dr na měření, a od té doby se zas trochu vytáhla.
@Pifinka No každou hodinu dám na nočník a většinou se povede. Malá je šikulka. To mamka mě nahukala…já jsem chtěla až příští rok, ale ona že nee, že hned jak sedne. U našich si mamka malou na nočník posadila, malá se vyčurala, tak jsem do toho šla
Jsem ze tří sourozenců a všichni jsem byli v roce před den bez pleny ![]()
@Irisek83 No to jste fatk šikovný! Tak já to zkusím taky, nočník máme, tak ať si zvyká. Včera byl ve výměně manželek tříletej klučík s plínkou…
@Irisek83 taky dávám na nočník cca od 7 měs. co začala sedět někdy vychytáme i kakaní jak vidím že tlačí tak šup na nočník. Sice z toho nemá rozum prý to začínají vnímat až v roce a půl ale pak ji tam držet nasílím nebudu jí se to líbí bouchá do něj. obyčejně když udělá potřebu tak hned slézá a pak je to všude
v letě chodila nahatá naučila se rozepínat plenku ty pulky jdou líp než papírovky.
Jogurt u nás taky frčí, zahušťuju někdy sunarka sušenkou a to teda může. To skákadlo mám taky vyhlídnutý. S čím si klouček rád hraje? Naše hračky už jsou všechny okoukaný a nebaví jí. Půjčuju věci z kuchyně, ovladač, různý předměty z domácnosti, ale u všeho vydrží jen chviličku.