Poradna duly
Jana Čurdová
Nelča má teď problémy s jídlem zatne pusu a hotovo, včera o půl 6 mléko 150ml, v 9 dvě lžičky jogurtu, na oběd asi 5,v židličce dělá strašné kraviny stoupá si vyleze na stůl nepomáhají hračky, lžičky, tento týden katasrofa a dojede tatínek a papa s ním krásně jestli mě má plné zuby
Taky má vztekací období, nechce se přebalovat, oblékat, na nočník, když ji něco seberu nebo nechci dát, už to trvá tak třetí týden. Jinak je jak urvaná ze řeťezu, chvíli se nezastaví, vykřikuje, dělá zajímavé pózy, je lepší jak televize
Dává kroužky na kužel, ty vkládací tvary do kostky ale taky jí to nejde, uklízí hračky do krabice, já je uklidím a za 5 min jsou rozházené všude. Ve stoje se taky pouští vydrží pět vteřin a buch na zadek. Pořád si něco povídá takové žvatlání. A když dělá kde je nelinka tak říká kde je.Nebo si dá na hlavu přes oči utěrku a lozí po bytě
Kde ti děti berou tolik energie ![]()
@Pifinka píše:
Holky a co k narozkám, už máte plány? Já už mám dokonce dárky domapořídila jsem odstrkovadlo, takový to menší enduro a nafukovací hopsací krávu, asi ještě koupím lego, ale uvidím. Už máme krámů až až.
No tak to sama navím, pač odstrkovadlo nám půjčila kámoška a takového gumového osla už máme. Já prostě nevím ![]()
@misaly No tak to je jak kdybys mluvila o tý mojí Nelince. Jak dřív krásně jedla, tak teď je to hrůza. Navíc mi tak mudr řekla že málo váží, tak jsem z toho docela špatná. Asi pátý den chodí spát bez oběda a sní toho tak půlku co normálně. Někdy jde i večer bez kaše, tak jsem pak ráda, když si v noci řekne 2×. Jinak v židličce sedí a volá mnam mnam když mě vidí že připravuju jídlo, dvakrát otevře a když chci dát potřetí, tak se uplně vyklání abych na ní nedosáhla, pusu na tři západy a když to zkoušim dál, tak spustí řev. Ale všimla jsem si že má dole dost oteklou dáseň zhruba v místech kde by měla být ta první stolička, ale zatím nemá řezáky spodní, má tam obě jedničky a jen jednu dvojku už dva měsíce, tak druhá má docela velký zpoždění
Tak jestli je to tim… no nevim.
@Irisek83 A to máme pak za chvíli i vánoce, co? Já budu k vánocům kupovat křesílko od Nellys na sezení, víc mě nenapadá.
@Pifinka no právě. a to křeslo myslíš k něčemu bude? nedovedu si představit, jak v tom eliška fakt sedí ![]()
@Irisek83 mám vybraný tohleto křesílko Budem na jaře dělat pokojíček, tak jí ho tam pak přesunu. Co jsem hledala v diskuzích, tak si ho holky chválily, že do toho děti chodí sedět. Malá je pořád na zemi, sice už si na gauč umí vylízt i dolů, ale pořád je dole, tak jsem si říkala, že by si tam mohla chodit sednout. No jinej nápad nemám ![]()
Me zase bojkotuje curani-jak chodime od mala, tak ted fakt nechce a hrozne jeci ![]()
jinak s jidlem porad stejne-basti co ji dam a jedla by dokud davam-dnes jsem ji vazila, tak ma uz 10,4kg ![]()
jinak k narozkam potrebujeme nejaka auticka-nic takoveho nemame a hrozne ji to bavilo u kamaradky-ale jinak zadny napad nemam-tohle je spis takova drobnost, no ![]()
@Pifinka jako hezké je, tak pokud se u vás osvědčí, půjdeme do něho taky ![]()
Holky a jaký budete dělat dort? Já bydu dělat malýmu na piškoťák, ten ma dám ať si ho roznimrá sám a nám dospělým nějaký normální:-) Jinak já k narozkám objednávám to nafukovací hopsadlo a dál taky nevím. Auto má, odrážedlo taky, možná mě napadl, ten interaktivní volant ![]()
Holky, ještě se mi mooooc líbí tahle kostka O tý taky hodně uvažuju, ale to bude zas krámů… taky musímě něco nechat na vánoce. Jinak kdo nemáte, tak kupte nějaký kostky, my máme v tom kyblíku a fakt to má úspěch a Lego taky, zatím nespojuje kostičky, ale miluje když je spojuju já a ona prohlíží tvary a rozpojuje už naprosto zkušeně. Taky jí baví míček, hází si ho a leze za ním, to vydrží dlouho no a abych nezapomněla, tak knížky miluje, máme jich už opravdu hodně, snad sedum, nej je s krtkem, tu dávám do postýlky před spaním a ona prohlíží a ukazuje dokud neusne. Dort jsem chtěla dělat piškotový těsto, na to krém z mascarpone a pudinku, na to ovoce a želatinu. Ale budu dělat oběd pro 9 lidí na oslavu, tak jsem trochu nalomená, že ho objednám z cukrárny, protože budu mít co dělat a malá mně nenechá pomalu ani dojít vy… takže abych trávila den u plotny tak na to to u nás moc neni.
No já jsem zaúkolovala tchány, ti koupí hrací stolek https://www.feedo.cz/…stolecek-sk/?… Mají ho v plavání a malá je z něho hotová. Tam je jiný model, tady je víc vyžití. Kostka vypadá moc dobře, díky za typ. Do ní bych šla na ty narozky. Knížečku Eli dostala včera od babičky a moc se jí líbí. Koupíme ještě nějakou na Vánoce. A jinak dort? Za mě vyhrála sovička http://carujeme.cz/…aru-sovicky/ Samoržejmě si ji nechám udělat ![]()
Dneska jsem si všimla že má nahoře dvojku prořezanou, tak proto nejí asi jí dělá zle teplé, nebo studené, vánočku baští, krupky taky to si rve na tu stranu. Nočník taky bojkotuje ale vykakat to si sedne.
K narozeninám moc nevím, a na vánoce už vůbec ne, líbí se mi od Fisher price takový motýlek, křídla jsou jakoby knížka a na těle má čudlíky, že to říká básničky, písničky. Autíčko dostala dneska, dostává k měsíčninam dárky. Na pískovišti se ráda hraje s auty. Balón má taky úspěch. Taky ji baví rozhazovat prádlo, když třeba věším, výhaže celý kýbl.
@Pifinka tak to je šikulka že vyleze i sleze. Nelča se snaží, ale vůbec nedosáhne nohou na horu. Na krmící lehátko si vyleze sama.
@Irisek83 Tyjo tak za ten stolek chtěj peněz jak za kozu teda, to je šílená cena. Ale určitě bude mít úspěch
I když co já utratim za oblečení, to kdybych spočítala tak asi upadnu.
@misaly My máme sedačku docela nízkou a rohovou, leze na ní v tom rohu, povalí se na bříško a nožkou se odrazí od toho elka a je to. Dolů leze už jak profík. No a jinak Nela má 7 zubů, 4nahoře, 3 dole a dneska jsem zjistila, že jí lezou tři stoličky. Má tam dokonce takovej jako kdyby puchejř, snad je to od zubu. A já si pořád říkala že je protivná a vůbec mě to nenapadlo. Krmíš v lehátku? Já koupila rostoucí židličku Jitro, jsem naprosto spokojená, slibujou že vydrží do 15ti let. Posadím a přisunu ke kuchyni a můžu vařit, mejt nádobí a tak, malá pozoruje a je v klidu. Koupila jsem k tomu i pultík, dám jí tam zobání a mám od ní chvíli klid.