Poradna duly
Jana Čurdová
Zuby zatím dva dole, průjmy nebo horečky nic ale řev večer pořádný, zas minulí týden řvala tak mažu gelem i nurofen dávám, ale zatím se další neklube.
jídelníček má podobný:v 7-8 mléko 120-150
někdy se podaří svačina v 10 jogurt moc je neji až teď poslední tři dny
v 11-12 oběd masozeleninový příkrm
15-16 sváča přesnídávka nebo chleba s máslem na to přesnídávku místo marmelády, pomazánkové máslo a zkoušíme šunku.
19 kaše
mléko přes den odmítá ale v noci když brečí tak ji uklidní a spí
Hraček má dost různé vkládačky tvarů, kroužky navlékací, balónek, panu, mluvícího pejska, leporlera, zahraje si i 2-3 hodiny sama když ji nezlobí zuby.Ve vaně kelímky, gomové zvířátka, dala jsem i pěnu tak ji jedla
Lozí po celém bytě vytahuje boty, chodí pusinkovat zrdcadlo, táhá letáky, vařečky, misky, káble, ovladačka. A nejvíc oblíbený je plyšový medvěd já ho dostala k 18 a malá s ním spí, někdy se s ním žmolí jen tak po zemi má cucek a mazlí víc než s náma
když bolely ty zuby tak na nočník, do jídelní židličky vzala by si ho i do vany
Umí pacipaci, jak je velká, kde je zkovává se za plenku, někdy se podáří pápá ale neříká. Mama,baba.tata,dede, nene ale neukazuje. Stojí krásně, udělá pár krůčků kolem nábytku, někdy si stoupne a ruky dá na horu že se nedrží, vyleze schody, na lehátko, strašný spařák, ze stoje jde pěkně do kleku nebo kecne na zadek a samozřejmě je i někdy pád.
Příspěvek upraven 28.08.15 v 13:55
Tak jsem spálila Nelči oběd jak tu vypisuji, letěl do koše a hrnec budu čistit tři dny ![]()
@misaly píše:
Tak jsem spálila Nelči oběd jak tu vypisuji, letěl do koše a hrnec budu čistit tři dny
@misaly
tak to je hodne sikovna- to nase toho tedy tolik neumi-zadne pacipaci, ji nebavi ani jak je velka…ted zacala rikat jeste mama mama-ale nevi ze jsem to ja
-jinak povida porad ![]()
zitra jedem jeste na tyden na dovcu, vylety, kolo a tak, tak jsem zvedava ![]()
Jinak my davame na ten kyblik-to je fajn, mame tak 2-3 pleny na 24 hodin-porad vel 3-ikdyz uz ma 10kg-jsou ji porad super- tim ze nepotrebujeme velkou absorbci
, ale nocnik uz mam koupeny- po dovce to zacnu zkouset-uvidime ![]()
@misaly Ahoj, tak to koukám, že máte podobný jídelníček jako my. Taky mi přes den mléko úplně odmítá. Prosím tě, jakou zkoušíš šunku. Normální nebo domácí, či nějakou dětskou?
@Adis89 normální šunku pro dospělé já vím že je slaná ale jedno kolečko za týden za dva ji snad neuškodí zatím jsem nenarazila na dětskou šunku, měla ji dvakrát a smakovala ji.Jak jsem si všimla tak to mléko odmítá hodně dětí, ale než ji vyrostly ty zuby tak skoro týden byla na mléku oběd trochu porypala.
@Papia jj taky to ze začátku nevěděla ale už ví, stačí když jdu na záchod a prohledá celý byt a pak je rev a volá mamamama, takže sedí se mnou na záchodě.
To ji hodně baví když ji zpívám, říkáme básničky, možná je to i z toho plavání. My jedem až v říjnu přítel má moc práce, doufám že vyjde počasí.
Holky, tak já zítra teda prvně zkusím ten nočník, to jsem zvědavá
My dnes ráno měli další zoubek, horní dvojku a bez problémů. Nejhorší teda byly horní jedničky, to bylo s brekem a průjmem. Šunku taky dávám dospěláckou, kupuju farmářskou z lidlu nebo dulano takovou drahou. Ona jí spapá tak maličko, že to neřeším, ale šmakuje jí teda dost
Dneska dostala do ručičky Brumíka a to nebyl dobrej nápad, musela jsem jí pak sprchovat ručičky po ramena, měla to ve vláskách a o židličce, oblečení a podlaze ani nemluvim. Měla to i v plence a v ponožkách, strašně to drobilo. Taky máme Nelinku. Ukazuje jak je veliká, dělá a říká pápá, dělá nenene, kroutí hlavičkou, to i bez vyzvání, třeba když chce upoutat pozornost, posílá pusinku, ale každej druhej pokus skončí tak, že tu ručičku začne ocucávat a šťourat se v pusině. Umí mi dát pusinku, sice s vyplazenym jazykem, ale i tak je sladká, umí dělat mazli mazli, to si na mě položí hlavičku a nechá se pusinkovat, dělá a říká tytyty, ukazuje kde je na zdi suníčko, obrázek rybičky, kde je bim bam. Míří ovladačem na telku, pokouší se česat hřebínkem a mobil si dává na hlavu
Naši říkají že je jak cvičená opička, ale ona je hodně vnímavá a baví jí se učit.
@Pifinka Tak to je hodně šikovná
Zkoušej šak uvidíš jak jí to půjde. Naše má dlouhý jazyk až na bradu baví ji vyplazovat.
Je to sranda jak se ty děti rychle učí, nepocházíme z opic? ![]()
@misaly No ona jako tohle všechno zvládá, ale zase neleze. Přecijen už jí bude 10m a už by asi měla. Tak nevím, na něco je šikovná a jinde zas míň. Taky je čuńas. Absolutně jí nevadí bejt pokaděná. Naštěstí už je to dost cítit, tak hned „zasahuju“. Holky, snažíte se už nějak vychovávat? Myslím ve smyslu teda spíš zakazovat a jaký to má úspěch. Já když se snažím něco zakázat, zvýším trošku hlas, neusmívám se, tak ona z toho má strašnou prču a ještě víc jí to motivuje, protože se jí ta moje reakce líbí, tak nevim ![]()
Některé děti lezení přeskočí, plazí se, doktorka něco říkala? Taky jí to nevadí že je pokaděná, ještě v tom sedí
Když štípe nebo kváče za vlasy tak ji dám po ruce že se to nesmí, někdy natahuje, tyty z toho má srandu a když zvýším hlas tak se zarazí a někdy pláče asi a to nechci aby brečela. Nevím jestli na to nejsou malý.
@Pifinka Vychovávat se snažím, taky zvednu hlas a řeknu důrazně ne nebo nesmí. Hlavně když leze kam nemá a stoupá si kde nemá. Ale náš Honzík se sice na NE otočí a zastaví, ale v mžiku se na mě začne řehtat a jde tam stejně ![]()
Taky se snazim vychovavat- u nas toho zkazaneho je dost- kytky. kabely, zasuvky, skrinky v kuchyni(nekomu kramovat nadobi nevadi- me ano)knihy a tak…kdyz taha za klivii, tak zadne nenene nezabira, ani placnuti, musim ji dat proste jinam-to ji bavi hodne, jen u jedne misky v kuchyni kam nesmi se vetsinou zacne trochu vztekat-jinde ani ne…ale celkove to vychovavani moc nejde-nic si z toho nedela, ani kdy ji placnu- vubec ji to nevadi
vcera jsem ji dala prvne na schody a hnedka se naucila, jak si kleknout a vylezt vys-bylo to super-pohybove ji to jde dobre-mluvi hodne-skoro porad, jen ty basnicky a tak ji moc nebavi…
ted treba leze a taha velkou tasku ikea-od mala ji bavej hodne vsechny cedulky a ucha od tasek a tak ![]()
kdyz vesim pradlo, tak mi pomaha- vse vyndava ze skopku, ale nestiham tak rychle ani veset-nakonec ji v tom skopku nesu zase zpet-to ji bavi
hodne ji bavi hopsa, hopsa-to skace v postylce a nebo kdyz na me sedi, tak hopsa ![]()
jazyk ma taky strasne dlouhy-dost ho vystrkuje a dela-lalala
tak zatim
pa ![]()