Termín porodu listopad 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3372
29.7.15 20:00

@Papia Ahojky, máš nádhernou princeznu :* Moje malá spí 3× denně. Dopo 1-3 hodiny a odpo 2× po 1-2hodinách. Je to jak kdy časově, ale dávám ji 3× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
29.7.15 22:55

@Papia dik za radu, myslíš že ten gel už nepomůže když je venku? Krásná holka :hug.. Malá spí dvakrát denně dopoledne tak půl až hodinu, odpoledne 1-3.někdy se podaří že jen odpoledne když pozdě vstává a někdy i 3krát když zase brzo vstává :mrgreen: ale většinou dvakrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
30.7.15 12:45

@Petulka1234 @misaly
tak nase spi prave taky 3×- dost lidi se mi divilo ze tak hodne spi-ale ja ji davam podle toho jak ona potrebuje-stejne by mi neusnula kdyby jsem chtela jen ja- kdyz vidim ze je unavena soupnu ji do kocarku a nebo doma polozim na klin a pak prendam do postylky…sama bohuzel doma neumi usnout-jsem ji to nejak blbe naucila :oops: -nekdy spi hodinu a jindy 2,5…je to dost ruzne…

s tim gelem to vim jen od kamaradky-ze pry jakoby silou pomackala dasen-prcek tedy protestoval, no a pak namazala a delala to tak pred spanim…a co na tom gelu pisou? treba ho ma jen malinko prorizlej ten zoubek a jeste kousek potrebuje :think:

@misaly
ta je taky krasna :srdce: a pekne sedi- to nam jeste nejde, ale neresim to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
30.7.15 13:03

@Papia Vůbec nedej na to co kdo říká. Každý to má v hlavě jinak nastavený, každý v hlavě nosí svůj program, dle kterého jede, měří, soudí atd…takže vůbec se tím nezabývej, dej vždy na svůj selský rozum a řiď se potřebamy svého dítěte, jen ty ho znáš nejlépe a jen ty víš, co zrovna potřebuje. Kdyby moje malá chtěla spát i 4× denně tak ji dám.
Dodneška když jedu například k babičce, tak se mě zeptá z ničeho nic: už spí v postýlce?
a víš co já ji odpovím, ne nespí v postýlce, spí se mnou a mě to nevadí, naopak mě to dělá hrozně dobře, že ji mám tak blízko sebe, cítím jak oddechuje, napije se s prsa v noci atd. a dál to neřeším.
Babička má v hlavě program: všechna miminka na světě musí spát v postýlce a pokud je to jinak tak je to nenormální. Já mám v hlavě program : dělám co cítím, že je správné pro mě i mé dítě.
S prvním dítětem jsem spala taky v postely a nemá žádnou újmu a ani já. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
30.7.15 13:08

Jinak naše malá už ofiko od 14.7. 2 dny před 8 měsícem, začla lezt po 4-řech jako blázen. Teď ji hlídáme na každém rohu, je v obýváku a za chvíli je už na chodbě, nebo v kuchyni. Strašně se mi líbí, když mě někde vidí, přileze za mnou až k mé noze a dívá se na mě. Je v ten moment tak roztomilá, s vtipem vždy říká, že kdyby měla ocásek, tak je jako pejsek :mrgreen: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
30.7.15 21:41

@Petulka1234 tak to je šikulka že už leze po 4,nelca leze tak něco přes týden a už je dost rychlá, když utiram zem tak mi za tím utíká :mrgreen: utira mi na sucho. Někdy má v puse kousek masle nebo hračku taky to vipada směšně. Dojde ke mě a tahá za tepláky za šňůrky, stoupne si a volá mamamama. Je to sranda. Já ti to závidím že spí s tebou v posteli a kojis, mě to mrzí že jsem kojila málo takový krásný kontakt :hug:.

Příspěvek upraven 30.07.15 v 21:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
30.7.15 21:43

@Papia každé dítě je jiné ona na to dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
30.7.15 21:45

Píšete si okamžiky co vaše dítě udělalo poprvé? Prekuleni, plazeni, sezení, zoubek? Já mám knihu moje miminko tak to zapisuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
31.7.15 10:55

@misaly není co závidět, prostě jsi nemohla kojit, ne každá může tak dlouho. A i když nespíš se svým dítětem, tak také o nic nepřicházíš, vždyž s dítětem se můžeš pomazlit kdykoliv. Někomu vyhovuje, že si může dát dítě do postýlky a někomu, že s dítětem může spát. Fakt dělej jak cítíš, jak je to s tebou a dítětem v harmonii. :)
A ne každé dítě potřebuje neustálý kontakt, moje je více kontaktní a já taky no :mrgreen: :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
31.7.15 11:01

@misaly ano píšu si to všechno, také do knihy : naše miminko :) první zoubek, první pasení koníků, první lezení. I první mám zapsané v knize, hodí se to, schválně jsem se i podívala, kdy měla to své první mé první dítko. Navíc až budou velké, tak jim to mohu ukázat a vědět přesně i s datumem jejich vše první :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
31.7.15 13:31

@Petulka1234 ja se bála toho ze s nama bude spát do školy(7let) jaky od svagrove, a máme docela malou postel 140,přítel mě občas bouchne loktem a rozvaluje se. :mrgreen: Tak spolu spíme odpoledne :hug: a je pravda ze přes den se po mě plehni pořád :P jen jsem si to první chtěl pořádně užít se vším všudy ale plánovat si můžu co chci když to nejde. Strašně dobře mě dělá když si ji dam do nosítka a usne a je u mě a mam ji celou pro sebe :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
14.8.15 20:49

Ahoj holky, tak jak se mate?- nase mala ma uz 2 zuby, dalsi zatim nikde, leze a stoupa si vsude kde to jde-chozeni ale ztim ne-stoupa si asi tyden-ale je to tedy zaprah ji uhlidat-vse potrebuje ochutnat-ale jinak je to zlaticko-uz aby skoncily ty vedra-je porad strasne spocena-chudak :(-hlavne v kocarku a v autosedacce je to mazec :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
14.8.15 21:04

@Papia nelca má taky dva zoubky dole, taky stojí už delší dobu ale nožky se jí ještě trepou udělá dva tři krůčky a stačí. A ve vaně jak lasuje, na všechno sahá. Ty horka jsou šílený snad už příští týden povolí, ve vaně je i 4za den jak se potí aspoň trochu schladit. Po čtyřech chodí strašně rychle a ještě u toho dělá pazvuky jak když je pes udychany. Teď bujujem s jídlem horko, zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pifinka
14.8.15 21:06

Čau holky, já mám taky holčičku narozenou v listopadu 2014. Má asi 76cm, 9kg, 3 zuby dole a nahoře už čekáme každou minutou, má napuchlou dáseň a je protivná a chce se pořád chovat, což u ní neni obvyklé. Jinak teda neleze, sice jsem jí už viděla lézt, ale máme všude plovoučku a ona se prostě radši plácne na břicho a klouže jak ďas. Asi týden se staví u nábytku a obchází a v postýlce taky. Krásně si už sama sedne a nejradši papá chleba s máslem a šunčičkou, masozeleninu jakž takž a o ovoce a sladký moc nestojí :) Umí říkat máma, táta, dědě, baba, krásně dělá a říká pápá, tytyty, paci jen dělá, neříká, ukazuje jak je veliká a nejradši dělá nenene a kroutí u toho hlavou. Je to zlatíčko. Už jste některá přemýšlela co koupíte k prvním narozkám?

• Citovat
  • Upravit
485
14.8.15 21:18

Ahojky, ja mam syna narozeného v listopadu 2014. Má 6 zubů, leze, staví se o nábytek, říká mama, tata, baba, dede, tete atd… Baští skoro vše a nejraději má býlý jofurt. K prvním narozkám chci koupit velkou taturu a nebo skákacího nafukovacího psa. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí