Poradna duly
Jana Čurdová
@Papia Ahojky, máš nádhernou princeznu
Moje malá spí 3× denně. Dopo 1-3 hodiny a odpo 2× po 1-2hodinách. Je to jak kdy časově, ale dávám ji 3× denně.
@Papia dik za radu, myslíš že ten gel už nepomůže když je venku? Krásná holka :hug.. Malá spí dvakrát denně dopoledne tak půl až hodinu, odpoledne 1-3.někdy se podaří že jen odpoledne když pozdě vstává a někdy i 3krát když zase brzo vstává
ale většinou dvakrát.
@Petulka1234 @misaly
tak nase spi prave taky 3×- dost lidi se mi divilo ze tak hodne spi-ale ja ji davam podle toho jak ona potrebuje-stejne by mi neusnula kdyby jsem chtela jen ja- kdyz vidim ze je unavena soupnu ji do kocarku a nebo doma polozim na klin a pak prendam do postylky…sama bohuzel doma neumi usnout-jsem ji to nejak blbe naucila
-nekdy spi hodinu a jindy 2,5…je to dost ruzne…
s tim gelem to vim jen od kamaradky-ze pry jakoby silou pomackala dasen-prcek tedy protestoval, no a pak namazala a delala to tak pred spanim…a co na tom gelu pisou? treba ho ma jen malinko prorizlej ten zoubek a jeste kousek potrebuje ![]()
@misaly
ta je taky krasna
a pekne sedi- to nam jeste nejde, ale neresim to ![]()
@Papia Vůbec nedej na to co kdo říká. Každý to má v hlavě jinak nastavený, každý v hlavě nosí svůj program, dle kterého jede, měří, soudí atd…takže vůbec se tím nezabývej, dej vždy na svůj selský rozum a řiď se potřebamy svého dítěte, jen ty ho znáš nejlépe a jen ty víš, co zrovna potřebuje. Kdyby moje malá chtěla spát i 4× denně tak ji dám.
Dodneška když jedu například k babičce, tak se mě zeptá z ničeho nic: už spí v postýlce?
a víš co já ji odpovím, ne nespí v postýlce, spí se mnou a mě to nevadí, naopak mě to dělá hrozně dobře, že ji mám tak blízko sebe, cítím jak oddechuje, napije se s prsa v noci atd. a dál to neřeším.
Babička má v hlavě program: všechna miminka na světě musí spát v postýlce a pokud je to jinak tak je to nenormální. Já mám v hlavě program : dělám co cítím, že je správné pro mě i mé dítě.
S prvním dítětem jsem spala taky v postely a nemá žádnou újmu a ani já. ![]()
Jinak naše malá už ofiko od 14.7. 2 dny před 8 měsícem, začla lezt po 4-řech jako blázen. Teď ji hlídáme na každém rohu, je v obýváku a za chvíli je už na chodbě, nebo v kuchyni. Strašně se mi líbí, když mě někde vidí, přileze za mnou až k mé noze a dívá se na mě. Je v ten moment tak roztomilá, s vtipem vždy říká, že kdyby měla ocásek, tak je jako pejsek
![]()
@Petulka1234 tak to je šikulka že už leze po 4,nelca leze tak něco přes týden a už je dost rychlá, když utiram zem tak mi za tím utíká
utira mi na sucho. Někdy má v puse kousek masle nebo hračku taky to vipada směšně. Dojde ke mě a tahá za tepláky za šňůrky, stoupne si a volá mamamama. Je to sranda. Já ti to závidím že spí s tebou v posteli a kojis, mě to mrzí že jsem kojila málo takový krásný kontakt
.
Příspěvek upraven 30.07.15 v 21:49
Píšete si okamžiky co vaše dítě udělalo poprvé? Prekuleni, plazeni, sezení, zoubek? Já mám knihu moje miminko tak to zapisuju
@misaly není co závidět, prostě jsi nemohla kojit, ne každá může tak dlouho. A i když nespíš se svým dítětem, tak také o nic nepřicházíš, vždyž s dítětem se můžeš pomazlit kdykoliv. Někomu vyhovuje, že si může dát dítě do postýlky a někomu, že s dítětem může spát. Fakt dělej jak cítíš, jak je to s tebou a dítětem v harmonii. ![]()
A ne každé dítě potřebuje neustálý kontakt, moje je více kontaktní a já taky no
![]()
@misaly ano píšu si to všechno, také do knihy : naše miminko
první zoubek, první pasení koníků, první lezení. I první mám zapsané v knize, hodí se to, schválně jsem se i podívala, kdy měla to své první mé první dítko. Navíc až budou velké, tak jim to mohu ukázat a vědět přesně i s datumem jejich vše první ![]()
@Petulka1234 ja se bála toho ze s nama bude spát do školy(7let) jaky od svagrove, a máme docela malou postel 140,přítel mě občas bouchne loktem a rozvaluje se.
Tak spolu spíme odpoledne
a je pravda ze přes den se po mě plehni pořád
jen jsem si to první chtěl pořádně užít se vším všudy ale plánovat si můžu co chci když to nejde. Strašně dobře mě dělá když si ji dam do nosítka a usne a je u mě a mam ji celou pro sebe ![]()
Ahoj holky, tak jak se mate?- nase mala ma uz 2 zuby, dalsi zatim nikde, leze a stoupa si vsude kde to jde-chozeni ale ztim ne-stoupa si asi tyden-ale je to tedy zaprah ji uhlidat-vse potrebuje ochutnat-ale jinak je to zlaticko-uz aby skoncily ty vedra-je porad strasne spocena-chudak
-hlavne v kocarku a v autosedacce je to mazec ![]()
@Papia nelca má taky dva zoubky dole, taky stojí už delší dobu ale nožky se jí ještě trepou udělá dva tři krůčky a stačí. A ve vaně jak lasuje, na všechno sahá. Ty horka jsou šílený snad už příští týden povolí, ve vaně je i 4za den jak se potí aspoň trochu schladit. Po čtyřech chodí strašně rychle a ještě u toho dělá pazvuky jak když je pes udychany. Teď bujujem s jídlem horko, zuby.
Čau holky, já mám taky holčičku narozenou v listopadu 2014. Má asi 76cm, 9kg, 3 zuby dole a nahoře už čekáme každou minutou, má napuchlou dáseň a je protivná a chce se pořád chovat, což u ní neni obvyklé. Jinak teda neleze, sice jsem jí už viděla lézt, ale máme všude plovoučku a ona se prostě radši plácne na břicho a klouže jak ďas. Asi týden se staví u nábytku a obchází a v postýlce taky. Krásně si už sama sedne a nejradši papá chleba s máslem a šunčičkou, masozeleninu jakž takž a o ovoce a sladký moc nestojí
Umí říkat máma, táta, dědě, baba, krásně dělá a říká pápá, tytyty, paci jen dělá, neříká, ukazuje jak je veliká a nejradši dělá nenene a kroutí u toho hlavou. Je to zlatíčko. Už jste některá přemýšlela co koupíte k prvním narozkám?
Ahojky, ja mam syna narozeného v listopadu 2014. Má 6 zubů, leze, staví se o nábytek, říká mama, tata, baba, dede, tete atd… Baští skoro vše a nejraději má býlý jofurt. K prvním narozkám chci koupit velkou taturu a nebo skákacího nafukovacího psa. ![]()