Poradna duly
Jana Čurdová
@misaly
mame porad vajicko-dokud ji bude ok, tak ji v tom nechame-pouzivame to i do voziku za kolo-je ji to porad dobre ikdyz ma 77cm-ted o vikendu jsme zrovna byli na vyjizdce ![]()
boty zatim neresim-ptala jsem se na rehabilitaci co chodim-pry co nejdele by mela byt na boso(doma)-teplejsi ponozky s protiskluzem a nic vim na doma pry davat nemam- na ven davam takove jakoby tlustci ponozko-capacky a taky mame usite chlupatkove navleky na noseni do manduky na zimu, tak kdyz je kosa, tak davam to.
jinak prvni botky maji mit co nejvice mekou podrazku-maji jit i ohnout do vrtule a i spicka a i pata ma jit ohnout-to mi tam radili
tchyne taky radila, ze uz mam dat boty s pevnym kotnikem-ale ja si to pozjistovala a udelam to jak radili na te rehabilitaci
oslavu bych udelala jak bych chtela ja-co dotoho ma kdo kecat-zalezi jen na tobe a tvem partnerovi ![]()
@Papia a co máte za vozík? Sháním ale nevím jaký vybrat hlavně na brusle a pak na kolo, mám vybraný Tregio, Xlc a pak croozer to je max co jsem ochotná dát. Díky za radu ohledně botiček jestli bude narážet tak ji to přečtu ![]()
@misaly
mame croozra a je to uplne v pohode-jezdime s ni uz od jara
-koupili jsme ho na aukru a je odpruzenej, takze super ![]()
Čau holky, dneska jsem byla s holčičkou poprvé na cvičení pro děti a jsem nadšená! Malé se to taky evidentně líbilo, tak budem chodit pravidelně. Děti tam různě lezou za míčem, dávají balonky do nádob, navlékají kroužky na kolík, přelézají překážky a tak. No a měli tam takový textilní tunel, kterým měly děti prolézat a Nelinka z toho byla uplně hin, odmítala do tunelu pustit další děti, lezla pořád sem a tam, hýkala jak oslík, no sranda. Tak jsem vymyslela že koupíme k narozkám, nebo vánocům stan, do něj ty dám to velký balení míčků, už ho máme od léta z bazénu a k tomu ten tunel, myslím že ho mají v Ikee, no a stan budou mít v pondělí v Lídlu, tak si přivstanu
A jak se máte?
Ahoj holky,
tak my mame od uterka konecne nausnicky-moc male slusi.
Ted v pondeli pujdeme poprve na plavani, tak jsem zvedava, jak nam to pujde a vzdy ve stredu jsou u nas v mat. centru hernicky pro male deti, tak pujdem zkusit i to.
Jo a mame objednanou velkou sedacku do auta romer plus duo.
Jinak jsme byli u znamych-meli tam to kresilko co jste se tady bavily a rikali, ze jejich mala ho hodne uzila, ale mela ho az od dvou let a popravde nasi malou tedy vubec nezajimalo sedet nekde v kresilku, asi je na to jeste mala, ale rozebrala jim tam jinak uplne vsechno ![]()
cistite uz zuby? ![]()
my mame dva, ale premyslim od kdy zacit
![]()
@Papia My máme zubů plnou pusinu, už i stoličku. Čistíme už dlouho, od tý doby co jí vylezly ty spodní. Ty si nechá vyčistit krásně, i si to pak zkouší sama, ale ty horní ne, natož tu stoličku, ale koupím jiný kartáček, máme dětský signal a je dost hrubý. Na plavání se vám bude určitě líbit, malá to miluje, i když někdy řve v šatně a bojí se, pak ale v bazénu je nadšená. Tak možná s tím křesílkem taky počkám, je fakt že ona se pořád pohybuje a nějaký sezení jí nezajímá.
Ahojte holky právě jsem na hotelu v Beskydech a malá celá hoří, v noci kolem půlnoci se probudila a naříkala, dala jsem ji nurofem, namazala dásně každou hodinu se budila, třepala tatínek ji uklidnil jedině na sobě i teď přes den tak usíná že se potřebuje přitulit. Ráno se dvakrát řídko pokadila, naměřila jsem ji 38 asi má víc, strašně sebou mele.Tak jsme se těšili, dneska jsme měli jít na Radegast, odpoledne koupání, já vím že je přednost zdraví dítěte, ale mě to tak mrzí, vyhozené peníze ![]()
@misaly tak to je pech…no hlavne at jste fit a snad to budou „jen“ zuby ![]()
Tak v utery jsme byly u doktorky, měla ráno 40teplotu. Vzala ji stěry ráno ještě stolici, večer byla už lepší. Ve středu bez teploty a dneska zas 38,moc nejí jen tak 4lžičky příkrmu, jednu krupku, pár soust suchého pečiva, mléko nemůže kvůli průjmu. Dnes jsem mluvila s dr. ptala se kolik vypije řekla jsem ji že přes den 2-3deci prý je tomu málo to nepočítám raní mléko(dneska měla bez laktózy) zítra se máme dojít ukázat hrozí nemocnici. v noci má hodně naredenou krupice tak 150 vypije, když to tak počítám vypije 5-6dc a to pila i zdravá i přes horka, je to málo, měla by vypít litr. Kolik toho vypiji vaše děti? Strašně se bojím že jí tam posle,
nevypadá že by byla dehydratovana, achjo. Máte podobnou zkušenost?
@misaly Syn mi vypije tak max 600ml tekutin (pocitam i mleko) za den + teda ma tekutinu v polevce a prikrmech
@misaly Malá vypije taky málo, ale s MUDr jsem to neřešila. Vypije asi tohle: ráno 210 ml mléka, večer taky naředěnou kaši 160 ml a přes den jak co, ale třeba dneska 75 ml čaje. Myslím, že to taky není nic extra. Ještě je ale něco v jídle co vařím, v ovoci atd…
Nase pije co ji dam-bavi ji to-ale ja kojim, tak nedavam tolikrat za den jine piti-treba jen 3-4×… ted mame od vcera taky horecky…dnes 38,5 po odectu-dal jsem ji dnes 2× nurofen cipek…ale ji normalne, jen je o dost vic unavena spala 3× za den…dr. nevi…mozna zuby a nebo pry kdyz se osype tak to bude 6ta nemoc…ale ani prujem nema…nevypada, ze ji neco boli, jen je vic unavena, tak cekam co z toho bude ![]()
@misaly
a ani neco sladciho by nepila? treba trosku medu pridat, aby ji to chutnalo…nase je zrout-ta slupne vse ![]()
Dávám ji do vody hroznový cukr, nebo ovocný čaj. Mě se nezdá že by pila málo, litr nevypiju ani já v zimě, zapomínám pít. Rostou ji nahoře 4zuby přes lžičku nic nepozre, dneska odobeda snědla misku brambor, ale stojíme u sporáku a sní pár kousků v židle nechce tak teď vymysla, ale jsem ráda že něco sní. Taky dneska hodně spala 3krát dokonce v kuchyni na dece jak jsem dělala oběd tak hodku schrupla a za dvě hodky zas a to spala skoro tři. Je jak 4měsíční miminko i chovat se nechá. Holky dik vidím že je to pití podobné tak snad to dr. pochopí že víc pit nebude.
Dneska nám potvrdili campilobakter
,něco jako salmonela ale z kuřecího masa. Dehydratovaná není, ale pije málo. A to mám rozdělené prkýnka a když přítel bral prkýnko co je na zeleninu, pečivo vzal na maso tak dostal vynadané. U vaření si pořád umývám ruce kor když pracuji z masem, ale minulí týden jsem čistila lednici, nebo když tam něco jdu i do mražáku tak mi tam leze a všimla jsem si že někdy olizuje lednici, prý někdy nepomůže ani zmrazení. Hlásí se to na hygienu budou nám i volat
vydezinfikovala jsem co se dalo, doufám že nás to už nepotká. Za 14 dní jdem znovu na stěry. Pořád má 37,7-38,takže ani ven nemůžeme, ubrečená, otrávená. Do toho je babička v nemocnici a nevypadá to dobře, je jí 69,dva roky létá po doktorech, v těle má zánět, prodělala embolii, zjistili cukrovku, je na JIP, neví se jestli to tělo vydrží, v neděli tam jedu. mě se chce tak brečet ![]()
@misaly ![]()
tak to je proste smula, no ![]()
ja byla s Nikcou take u dr. ale porad stejne nvime co ji je-porad ma okolo 38teplotu…brala ji i krev z prstu a delala crp-ale zadny zanet v tele nema…takze bud to bude viroza, zuby(ale dasne natekle nema) a nebo ta 6ta nemoc-to kdyz se osype ![]()
takze mam v pondeli dr. zase volat jak to vypada a ven taky nesmime…je taky dost brecava a protivka, dopol ani nechtela moc jist jablicka s hruskou co pred tim normalne jedna-ale piskotky to zase joo ![]()
nam ted pustili po mesici domu z nemocnice prababicku-taky ma zanet v tele a selhavaji ji ledviny
-jezdi ted 3× tydne na dyalizu…taky to nevypada moc dobre-zanet nemaj jak vylecit-nic ji nezabira, navic je na skoro vsechno alergicka…
tak snad bude zase lip
![]()