Poradna duly
Jana Čurdová
@nikiD ty brdo
..ja budu pomalu taky, ale ze zacatku asi varit v pare, uvidim
…
@Beruska-Jane já mám právě ze zeleniny a ovoce z obchoďáků strach.. začnu mu dělat čerstvé až v létě
Tak už máme náušničky
je to krasavice
a moje odvážné milující srdíčko
Vážíme 6,510 a měříme 65, takže pokračujeme v kojení. Na příkrmy je ještě prý čas, že za měsíc na další návštěvě mě už obeznámí s čím začít, to nám bude 4,5 měsíce.
Také máme píchlou II. hexu, tak jsem zvědavá jaké budou dva dny, věřím, že proběhnou v pořádku a rychle.
Kdybyste věděli jak mi ji bylo chuďátka líto, když jsme ji tam všichni drželi a snažili se načrtnout vpichy na nastřelení, ta řvala (chudáci děti v čekárně
).
Na co nemůžu teď zapomenout je ten její vyčítavý pohled, jakože, jak jsem to mohla dopustit, jak jsem jim mohla dovolit, aby ji ublížili
.
Teď chuďátko usla, i když by normálně ještě neusla, ale má nárok po tak náročném výkonu. ![]()
Tak my dneska byly v poradně…malá váží 7260 g a měří 63 cm. Jelikož se mi malá celkem často budí v noci a já jí pořád cpala mlíko, tak mi bylo řečeno, že neexistuje, že má v noci nárok na jednu dávku mlíčka, takže najedeme na čajík. Ten mi ale moc nechce, takže jsem zvědavá na dnešní noc. Dneska Eli poprve dostala kašičku, dala 200 ml na jeden tah a jako… i mě by chutnala. Jsem zvědavá, kdy se probudí. No a od příštího týdne máme začít s příkrmama
V podělí bude mít 5 měsíců, tak na to najedeme. První očkování nás čeká za měsíc, to bude veselo ![]()
@Irisek83 Očkování se neboj, my už máme druhou za sebou a zaťukávám, obě očka bez reakce, tak jsem moc ráda.
( mimochodem, to ti radí ta pravá, já se taky totiž toho bála)
![]()
Já už se taky těším, až ji budu moct přikrmovat, jsem zvědavá jak mi potom bude papat. Zatím mám ještě do další poradny kojit. Vůbec se ti nedivím, že ti ta kašička chutná, já si totiž pamatuji, že když jsem tím krmila první dítě, tak se přiznám, že co nedojedla, tak jsem to dojídala já, jsem se na to těšila
(chudák prcek
).
@Petulka1234 píše:
@Irisek83 Očkování se neboj, my už máme druhou za sebou a zaťukávám, obě očka bez reakce, tak jsem moc ráda.( mimochodem, to ti radí ta pravá, já se taky totiž toho bála)
![]()
Já už se taky těším, až ji budu moct přikrmovat, jsem zvědavá jak mi potom bude papat. Zatím mám ještě do další poradny kojit. Vůbec se ti nedivím, že ti ta kašička chutná, já si totiž pamatuji, že když jsem tím krmila první dítě, tak se přiznám, že co nedojedla, tak jsem to dojídala já, jsem se na to těšila![]()
(chudák prcek
![]()
).
Tak dnešní noc za námi…sice moc vyspaná nejsem, ale čekala jsem to horší. Malá se probudila ve 12, což je její klasika. Chtěla jsem ji obalamutit čajíkem, cucla si, ale samozřejmě poznala, že to není mlíčko. Přes půl hodiny plakala, ale pak usla a probudila se o půl 5. Sice mi jí bylo líto, ale k něčemu to bylo. No snad to trápení brzo přejde a budit se nebude. Jinak po kašičce teda o moc dýl nespinkala… ![]()
@Irisek83 Napadlo mě a nemá třeba jen žízeň v noci? já třeba už kojenec dávno nejsem, ale pravidelně se budím 2× za noc na vodu.
@Petulka1234 píše:
@Irisek83 Napadlo mě a nemá třeba jen žízeň v noci? já třeba už kojenec dávno nejsem, ale pravidelně se budím 2× za noc na vodu.
Však jsem psala, ze se v noci mala probudila a dala jsem ji cajik ![]()
@Irisek83 a jo, promiň, nevšimla jsem si
tak co jaká dnešní noc? u náš pořád stejně, jen se bojím, že když není naučená na dudlík a nezná ještě vůbec ani flašku, tak až budu přikrmovat a dávat taky třeba čajík, že to nebude chtít, bojím se, že to bude boj, co myslíš?
@Irisek83 Ahojky, ja v noci nedavam nic, jen dudlik, oni si totiz brzy zvyknou a porad by chteli pit…:)ja davam sunar cca 8-9 a pak 4-5 a zatim dobre, jen se kolem 2 zacne budit, tak dam cumlik a zas na chvili usne
..
@Beruska-Jane píše:.
@Irisek83 Ahojky, ja v noci nedavam nic, jen dudlik, oni si totiz brzy zvyknou a porad by chteli pit…:)ja davam sunar cca 8-9 a pak 4-5 a zatim dobre, jen se kolem 2 zacne budit, tak dam cumlik a zas na chvili usne..
Super. Díky za info. Tak tedy nic
Snad pláč u nás nebude dlouho…
My jsme byly v úterý na druhé vakcine synfloryx a snáší to dobře v noci se sice budila pobrekavala ale poslední dobu ji trápí prdiky ale dávám kapky a odvar z kmínu tak je tomu v pořádku, takže možná i z toho protože se vždycky kroutil vrtela pak to bylo jak z kulometu a spala dal. Jinak příkrmy nedáváme, odsavala jsem si mléko tak měla 3deci a teď jen 1deci a už je to jen voda takže konec.Za tři týdny jde na prohlídku a třetí vakcínu hexa. náušničky dáme až bude tepleji. Smějí se vám miminka hlasitě naše už tak 4den a strašně ji to baví a víska a zrcadlo se ji líbí.
A v noci ji dávám dvakrát mléko, zatím pije jen 120-130 po těch dvou hodinách když jsem totiž počítala tak vypije za 24hodin zhruba 950ml. Čaj nedávám jen trochu švestkove a šťávy.
@misaly Ano, taky si víská
už asi tak 2 týdny, je to paráda, strašně se nám to doma všem líbí, je to takové roztomilé, mám ji vždy chuť spapat
![]()
Hlavně když děláme kraviny, tak to má nejradší, to se začne smát a prudce začne kopat nohama a rozhazovat ručičkama, je to prostě fakt děsná sranda ![]()