Poradna duly
Jana Čurdová
@Petulka1234 No u nás byl i rekord, 7 hodin spánku
Ale to bylo jen jednou, jinak se Eli budí sama po 3-5 hodinách. My vylézáme z postele kolem 10, co se budu hnat ![]()
Dneska jsem byly na kontrole a náš „drobeček“ má ve 3 měsísích a 3 dnech 6620 g ![]()
@Irisek83 waw,krmíš dobře
,to je jen dobře! Prosímtě když jdeš s malou na poslední kontrolu kyčlí? malá už bude mít za 4 dny 3 měsíce a pozvánka ještě nepřišla, tak jsem z toho trošku nervózní, jestli jsem něco neprošvihla, nebo jestli to pošlou pozdějic? nevíš prosímtě?
@Irisek83
nase „mala“ na dnesni kontrole ve 3 mesicich a 1 dni ma 6.800gramu ![]()
@Petulka1234
na kycle nam dala zadanku detska-nikdo si nas nepredvolaval…sama jsem se tam pak po telefonu objednávala-byla jsem tam s malou na zacatku ledna-vse bylo ok a další kontrolu mame po 6 týdnech…
Dneska jsme byly na druhé vakcíně hexa bečela asi tak minutu posledně to byla hruza to bylo snad 15 min prý jim tam miminko eště nebrečelo. Nelča má 3 měsíce a 8 dní a měří 59 cm a váží 5780 g. odpoledne spala skoro 3 hodiny asi ji to zmohlo.Na kyčle se u nás neobjednává a má je v pořádku. S tím jídlem přes noc mala někdy vydrží od půl 8 do 3 dneska dokonce až o půl páté a to vypije 100-120 a spí dál. @Irisek83 @Papia dobří bobečci, pěkně rostou holky
@Petulka1234 píše:
@Irisek83 waw,krmíš dobře,to je jen dobře! Prosímtě když jdeš s malou na poslední kontrolu kyčlí? malá už bude mít za 4 dny 3 měsíce a pozvánka ještě nepřišla, tak jsem z toho trošku nervózní, jestli jsem něco neprošvihla, nebo jestli to pošlou pozdějic? nevíš prosímtě?
U nás se na kyčle neobjednává, při poslední kontrole v 6 týdnech nám řekli, že máme přijít ve čtyřech měsících, a to bylo všechno v pořádku. ![]()
@Papia píše:
@Irisek83
nase „mala“ na dnesni kontrole ve 3 mesicich a 1 dni ma 6.800gramu@Petulka1234
na kycle nam dala zadanku detska-nikdo si nas nepredvolaval…sama jsem se tam pak po telefonu objednávala-byla jsem tam s malou na zacatku ledna-vse bylo ok a další kontrolu mame po 6 týdnech…
Taky dobrý macíček
A jak často se ti bobek budí? U nás pořád nejčastěji po těch 3 hodinách a to už jí dávám 180 ml. ![]()
Ahoj holky, zdravim po delsi dobe..2 deti davaji poradne zabrat
..Starsi mel nestovice, ale maly to bohudik nedostal..ale uz jdeme poctvrte na kontrolu kycli, tak snad to bude dobre…nejvetsi problem mame s ocickem, ma nepruchodne kanalky, vcera byl na vyplach a sondaz, ale pry to vypada, ze ude mit v pulroce operaci
..Na 3.mesicni kontrole vazil 6370g a 61cm a ockovani jsme posunuli kvuli tem nestovicim..Co se tyce papani, davam 3×denne sunar a konecne spi i v noci cca od 10 do 4-5 a pak v 7,takze super!!!
@Irisek83 nas to samé. Celou dobu ok i 3 kontrola ok, ale přijde ještě jednou za 6 neděl
ale že je v pořádku, tak jsem tomu taky moc nerozuměla
@LLaduš píše:
Holky a co zuby? Už někdo máte?
My nee, ale malá se mi začala budit po 2 hodinách, je nevrlá, vypije jen třeba 50 ml mlíčka a usne. A tak se to opakuje celou noc…říkala jsem si, zda nezačínají zoubky…ale na druhou stranu před den spinká pěkně 3 hodiny. takže asi jen má domněnka. ![]()
U nás zoubky taky ne, už párkrát jsem ji přejela prstem po dásních, jestli něco nenahmatám a zatím nic.
Jo a už jsem maminky přišla na to, proč se mi malá budila 5 nocí po hodině, bylo to zavinováním (vázala jsem ji ručky do zavinovačky, co mají v porodnicích) a jí to už začalo vadit, takže jsem ji šupla do pytle a jsme zase zpátky po 3 hodinách na kojení.
Takže jsem se dnes konečně po 5 nocích vyspala.
Už jsem opravdu nevěděla čím to může být až mě impuls dal partner, když mě před 2 dny večer řekl: chudák malá, mě takhle někdo zavázat na noc, tak se určitě v klidu nevyspím!
Takže jsem mu za to dnes poděkovala.
Přeji vám maminky klidné noci. ![]()
U nás taky nic..Sice hrozně slintá, ale to zoubkama asi nebude..:)
@Irisek83 píše:
Taky dobrý macíčekA jak často se ti bobek budí? U nás pořád nejčastěji po těch 3 hodinách a to už jí dávám 180 ml.
spat jde okolo pul 8-8(tekze poslední krmeni je v 7 vecer) a pak se vzbudi cca mezi 2-4-to nakojim a pak tak okolo 7 vstane-zase nakojim, ale to uz je pak hodinku vzhuru, takze uz nejdeme spat
-vydrzi si hrat tak hodku zas ji uspim…pak krmíme cca po 3 hodinách-ale když je venku v kocarku, tak vydrzi dele spat, tak krmim az třeba po 4 hodinách-propoctu to vždy tak aby poslední krmeni bylo v tech 7-tedy aspoň se snazim ![]()
Byly jsme na druhé kontrole kycli-tak je vse ok-na další jdeme za 2 mesice
jinak porad plne kojim.
mala krasne pase koniky- jen nevydrzi moc dlouho, navaluje si na sebe hracky a vse olizuje-zatím ji to moc nejde brat doruky a nacpat do pusy- to ještě nezvladne-ale lepsi se
![]()