Poradna duly
Jana Čurdová
@Irisek83 Dnes jsme byli na návštěvě u pradědáčků a malá se jim tam rozchodila, normálně jim to tam ukázala v plné kráse, tak jsme tam všichni kolem ní stály a tleskaly, jásaly, malá z toho nadšená, tak samou radostí chodila od jednoho ke druhému do náruče ![]()
Také už si žvatlá nejvíce co umí krásně říct je: táta, co to je? a čiči (když vidí kočičku) a pak takové to klasické brebentění.
A co má strašně teď ráda je pohádka o mimoněch, to se u toho i směje
![]()
No prostě nám ty naše dětičky dělají samou radost
![]()
Ahoj holky, vy máte šikulky doma. Naše malá udělá jeden dva krůčky a pak zas šup na zem, ještě si není jistá, ale moc se jí to líbí. Vždycky se pustí sedačky, chviličku stojí, dělá u toho úúúú a buď udělá krok ke stolku a nebo se zas chytí sedačky. Krásně říká papat, bobkuje do nočníku, ale říct si neumí. Umí pejska haf haf, kravička bůů, ale všechny zvířata co vidí si myslí že jsou pejsek, takže na kočku dělá haf, na veverku haf, na koně haf
No a jinak měla angínu a k tomu syndrom ruka-noha-ústa, to byla velká paráda. Jo a botky jsem v říjnu taky koupila o č. větší, ale teď už se mi do nich s teplou fuskou nevjde, takže tak ![]()
Ahoj holky, tak jaké byly Vánoce? U nás super, malý řádil jak tajfun. K večeři měl s náma maličko polívky a pak bramborovou kaši a maso. Na stromek koukal a dělal jeje. Moc se mu líbily prskavky. A z dárků se nejvíc líbily knížky a auta. Jo a všem nám vybrakoval dárky z papíru nebo taštiček, to ho bavilo nejvíc ![]()
Ahoj holky, u nás taky super, malá nadšená, největší radost měla z krabic na dárky a balícího papíru
,koupila jsem jí plyšové křesílko, chlap jí koupil lego duplo první vláček, jezdí po kolejích a houká, ale to byl spíš dárek pro něj, pak knížky, kostky, oblečení, vodolepky - ty jsou teda naprosto super, kdo nemáte, pořiďte. Plyšovou Minnie od Mickey Mouse, tu si zamilovala a pořád jí tahá. No bylo toho moc. Večeři prospala a pak šla rozalovat, byla nadšená, u stromku nás bylo deset, tak jí to bavilo, každej jí chvíli dělal šašky, takže super zábava pro ní. Jinak teda pořád sama nechodí, nebo udělá tak dva tři krůčky a jde na zem.
@Papia ahoj my dobře:-) akorát malému roste stolička chudák. A z čeho mám největší radost, že konečně spí celou noc
Jinak dney jsem pořídila pastelky a mají velký úspěch. Sedí u stolečku a čmárá, vřele doporučuji…
@Adis89
je tak to se mate s tim spanim- to nam jeste moc nejde-navic jak kojim, tak mala si zacala sama rikat kdy chce, takze mam pocit ze kojim kazdou hodinu- a uz si rika i k ranu okolo 5-6hod-coz uz jsem davno nekojila-kojila jsem az kdy jsme vstavali…u nas jsou ted oblibene backurky-rozvazuje a vytahuje tkanicky a ja je zase navlekam-ma je jako hracku ![]()
jinak mi celkem bojkotuje nocnik-ale jinak moc hodna a sikovna
Ahoj holky, my už taky máme pastelky a čmáráme. Jinak nočník je bezva, po obědě posadím, ona se vybobkuje, říká u toho ee, ale sama si řekla zatím jen jednou. No ale pořád sama nechodí, vám už všem dětičky choděj?
@Pifinka Buď ráda, že ti ještě nechodí
Ten náš prďola lítá od 11 měsíců a je to mazec. Dneska ráda vzpomínám jak byl hodnej, když je ležel a nebo pak jen lezl ![]()
Ahojky, je to asi týden, co mě napadlo malé dát do ruky tužku a ať si zkusí „pisi pisi“ na papír
, tak maluje a maluje až dokonce včera omylem (samozřejmě bez chvilkové pozornosti) pomalovala starší i úkol do prvouky ![]()
Jinak nočník máme zatím v obývacím pokoji na očích (na oční seznámení), ale zatím úspěsně ignorován
(má na to právo, vždyť je to teprve měsíc, kdy si začala uvědomovat, že dělá eé a my máme z toho samozřejmě velikou radost
). 16.11. měla rok a 25.11. jsme doma jásali, že se pustila a hrdě udělala její 3 první samostatné krůčky v životě
(šikulka naše
). Pak to bylo vždy nejjistější pořád prý po čtyřech
, ale vždy hlavně k večeru se snažila opět zabodovat pár samostatnými kroky a dnes je to už týden, co už je jen na čtyřech když spadne
.
Jinak je to naše šikulka, co nám dělá radost a moc ji milujeme ![]()
…a nejroztomilejší je, když začne v náruči na všechno ukazovat a říkat: co to jeeeeeee
, prostě ji mám každý den chuť spapat láskou jak je roztomilá, i když už párkrát dostala po ručičce.
Chci se vás jen zeptat, dáváte svým dítkam třeba i něco málo soleného nebo pořád vše jen bez soli?
@Petulka1234 Dávám už i maličko soli a nebo na ochuceni malinko solčanky ( je ze zdravé výživy a není v ní nic závadného).
Ahojte.
Eliška začala chodit něco málo po svých prvních narozeninách a teď už jen chodí. Už je to velká holka a taky hrozný drak. Chodíme za ruku ven a pořád mi chce utíkat. Má už venku všechny čtyři stoličky a pomalu se klubou špičáky. Ji už hodně našeho jídla, ale vždy před dochucením jí oddělám. Sůl používám, ale jen minimálně. Jinak nočník má celkem úspěch, ráno se vždy vyčurá a vykaká, sem tam vezme nočním přes den, jako že chce jít a když je hotová, tak si zatleská. Ale pravidelně to není. V létě nahodíme kalhotky a bude lítat venku jen tak
Z čeho mám největší radost je, že začala dávat pusinky ![]()