Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Twettty Ta injekce mimču nevadí, té „díry“ bych se trochu bála a osobně bych jí řekla, že ok, pokud ne to nezbytné, ale až opadnou to vedra. Nebo proč to podle ní hoří a musí to být teď? Každý bolest snáší jinak. Já u zubaře blbě;-)
@Kviiitko má strach že mě to chytne třeba okolo porodu, nebo že mě to začne bolet a to je pak ještě horší trhání, že takhle když mě to nebolí ale je tam kaz tak by ho vytrhla co nejdřív, no uvidím…25.8. jdu vyvrtat ty kazy tak se s ní domluvím
@vercik66 Nejvyspělejší péči máme opravdu asi my…a to nemluvím o tom, že v podstatě nic neplatíme. V UK jsou dva UTZ, chcete další? Ano, 1000 liber! Takže potom se doktorka směje a je milá až na půdu. Já když jsem zjistila jak to tam chodí, tak nechápu…já bych to tam nedala a školky a škola je kapitola sama pro sebe. Opravdu nevíme co tu máme! Tím něříkám, že občas člověk nepotká protivného či neschopného doktora, ale ta česká nátura je zase jiná věc. V UK 3 hodiny po klasickém porodu šup domu, protože maminka je v pohodě, miminko je zdravé a kdyby něco telefon, jinak dorazí sestra druhý den domu. Já byla v porodnici týden a domu jsem přišla vyklepaná, že nemám tu SOS pomoc za zadkem „kdyby něco“;-) Nekojí se, protože proč, když se jde hned do práce, laktace se zarazí injekci, takže se ani nerozjede a pohoda…divné, divné, smutné. Nejsem žádná přírodní žena, ale tohle je na mě moc.
Jj; taky ten system materske tady; naprosta vetsina matek strci dite ve 4mesicich do kojenaku a jdou do prace; tady nejsou chlapi zvykli se o zenu postarat; proste se musi makat a pak je s ditetem 10hod denne nekdo cizi; jen zajisti jeho zakladni potreby a jinak lezi v prihradce; pak si tady decka v 9letech cucaji palec; viz syn meho pritele
a v petiletech se v noci pocurava; viz druhy syn pritele; proste parada
@Kviiitko článek je zajímavý a asi nějaké tipy i vyzkouším
, hlavně, aby už horka brzy skončila… je to unavující lítat po doktorech v tomto vedru ![]()
Holky, ja mam v zari nastoupit na dalkove studium (pondeli, utery jednou za 14 dni odpoledne), rikala jsem si, ze tam budu chodit alespon zari, ale kvuli tomu zadku pod zebrama
nedokazu sedet dyl jak pul hodiny, takze jsem zvedava jak to budu zvladat a jeste k tomu hodina jizdy autobusem - uz ted je mi z toho zle ![]()
@Nikki5 Tak ti to přece jenom dali? ![]()
Já nastupuju normálně, a odchodím i září, a pak nevím, co bude
. Chci být do ledna doma, a pak nějak chodit jen na písemky, snad to půjde! Naštěstí budu jezdit autem, ale prodraží se mi to
..
@Lucka194 nedali, chtěla jsem idividuál, takhle mám dálkový…ale co už, nějak jsem to překousla
když odchodím září, tak je to 4 dny, což sice není tak zlý, ale bojím se toho sezení, když mě to tak bolí…od půlky října do konce šestinedělí bude mít manžel volno, takže se mnou bude doma a nějak to budeme muset udělat, potom už to bude horší, jelikož se mnou bude jezdit asi tchýně, ale autobusem - to bude taky sranda ![]()
Já měla nastupovat na dálkové mgr. studium do Zlína a včera jsem odesalal žádost o odklad o rok. Nedokážu si představit, jak bych zvládla dojíždění, kojení a zkouškové s tak malým mimčem. To radši v klidu za rok, až ji budu moct nechat s taťkou nebo babičkou doma ![]()
@Niki.M ja to chci zkusit takhle a když to nepůjde, tak si to o rok odložím, když já jsem takový lajdák, takže se bojím, že se potom nedonutím nastoupit do školy a se základkou rozhodně zůstat nechci, takhle je lepší, že z toho učení nevypadnu…ale taky je rozdíl střední škola a vysoká ![]()
@Niki.M @Lucka194 @Nikki5 Holky to jsem ráda, že v tom nejsem sama…přihlásila jsem se na vejšku, že to zkusím při práci a pak jsem zjistila, že jsem těhotná, říkala jsem si, že mě třeba nevezmou a ono se to vyřeší, ale jako zákon schválnosti mě vzali
Takže já od září/října budu dálkově studovat magistra a docela jsem zvědavá, jak to budu dávat, ale taky jsem si říkala, že v nejhorším případě si dám rok odklad ![]()
@Danical No já musím dokončit teprve střední! Ty už to máš v pohodě
. U mě odklad nepřipadá v úvahu, potom bych se do té školy už vůbec nedonutila, tak budu muset teď, a pak to nějak zkombinovat s malou! ![]()
@vercik66
Ahoj, kde žiješ ve Fr? Taky tady žiju
.. No s tím zdravotnictvím. Nepřijde mi to tak hrozné. Nechávají tady víc věci na přirodě. Necpou do kazdého hned sračky, nedělají vyšetření které nejsou potřeba, když tomu nic nenasvědšuje. Já mám konzultace jednou za měsíc, konzultace se SF na předporodních kurzech a velký utz 3 krát za těhotenství. SF mi na rovinu řekla, že vše bude podle mě, kdyby se mi něco nelíbilo nebo chtěla nějaké vyšetření které nedělají tak mám říct a oni mi jo udělají. Že neznamená když je to tu jinak že to musí být tak. Takže si přijdu dostatečně kontrolovaná.. Ale s tou mateřskou máš pravdu. To je tady hrozný. Ale každý má na výbeř s může s miminkem zůstat doma dýl.. Já teda ty 3 roky s malou budu. Mám zato, že miminko v prvních letech života potřebuje maminku. Nedala bych ji tak brzy někomu cizímu.
@Danical Já právě psala na studijní a tam mi řekli, že pokud chci přerušit, ať to udělám ještě před začátkem akad. roku a vůbec si nezapisuju předměty. Takže jsem se musela rozhodnout už teď. Stejně je ta škola pátky a soboty jednou za 14 dní a já bych tam celej den nevydržela sedět…
Ahoj holky, tak jsem dnes měla poradnu a vše dobrý, jen teda ten cukr. nakonec jsem měla 5,8 na lačno tak příští středu jdu do diabetický poradny…ach jo, jen doufám že nebudu muset držet nějakou drastickou dietu ![]()