Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Schätzeli píše:
Jo holky jestli by Vám nevadila otázka ohledně covid 19?
Nechaly jste se některá očkovat teď v těhu? Jak se k tomu staví v česku doktoři? Tady se strašně propaguje aby i těhotné se šly nechat očkovat že rizika problému jsou furt menší než když těhotná tu coronu dostane, že průběh pak je mnohem horší pro ženu i plod. Pokaždý když jdu ke svojí doktorce tak se mě ptá jestli su už naočkovaná. A když jí řeknu že ne že se nenechám očkovat min. do konce kojení, tak na mě hledí stylem že teda jako je to moje rozhodnutí, ale že není správné. A že když se nechám naočkovat tak automaticky bude naočkovaná malá a kdesi cosi. A o to mi jde, Nenechám rvát do svého ani mého dítěte těla látky který nejsou ani ověřené ani nemají pořádně výsledky jaký to má vliv a nic prostě.
Ahoj, nechala jsem se očkovat včera, už 3. dávkou. Vydím větší benefit v tom přežít teď nějakou malou bolest v místě vpichu s tím, že miminko bude po narození chráněno než pak řešit doma covid…
Taky jsem byla včera na 3tí dávce, protilátek jsem moc neměla, a vzhledem k přínosnosti transplacentálního přenosu kdy dostane protilátky i malé vevnitř, je to lepší teď než po porodu kdy už budu chránit jen sebe, mlékem se sice něco přenese, ale nikdo nezaručí, že budu kojit a navíc jsou to jen slizniční protilátky…
Taky mi dnes ráno pípla SMS ohledně třetí dávky a budu se objednávat.. a nějaká reakce u vás po třetí dávce? Já byla po té druhé úplně hotová.. tak obzvlášť teď v těhotenství mám respekt, ať nemám nějaké teploty nebo tak ![]()
Po druhé dávce mě neskutečně bolela hlava a asi jsem měla i horečku, teď mě jen bolela ruka, ale tak snesitelně a už to odeznívá, jinak nic
U mě teda po druhé dávce únava, bolest ruky a po třetí jen malá bolest ruky ten den odpoledne a večer. jsem ráda, že jsem šla.
Ahoj holky, jak jste na tom s přípravami? my už máme doma skoro všechno, i tašku do porodnice mám skoro komplet, akorát prcek se jaksi nechce otočit hlavou dolů, jsem v 35tt. Jak to máte vy? ![]()
@amacca ahooj, naše malá je tedy hlavičkou dolů, tašku nemám vůbec připravenou
ale už postupně začnu balit, vše potřebné mám objednané
jinak už snad vše máme, pokojíček je také ready, jen už všechno vyprat ![]()
Doporučuji zabalit. Já šla do poradny a už si mě tam nechaly. Dnes císař a Honzík je na světě ![]()
@amacca
Ahojte,
U nás vše nechystano komplet. Malý je hlavičkou dolu už dva měsíce ![]()
Jen mě trápí vysoký tlak, tak mám navázané ležet.
@romca1403 moc gratuluji.
jinak malej je taky hlavou dolů, jsem v 36tt, všechno připravený, sbalený, zrovna dneska je mi tak divné, břicho tvrdy skoro pořád a to beru Magnosolv. Takže uvidíme, jestli se něco rozjede nebo jsou to jen poslíčci. Dceru jsem rodila v 38tt, tak doufám, že malej ty dva týdny ještě vydrží ![]()
Holky já se přiznám, že už se taky moc těším na závěr, už bych ten můj uzlíček chtěla mít v náručí ![]()