Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky jak často kojíte? Máte nemjaký systém? Ta naše malá potvora si jí jak se jí zamane a vubec ne treba 1 za 3 hodiny nebo v nejakych pravidelných intervalech?
Mam se vracet na soboty do prace a budou mě pouštět jednou za 3 h domu na 30 min. Na kojeni ze zákona do roku dítěte, ale když je ta naše prďola co hodinu nebo dvě na prsu tak je to na prd. A odstrikat behem 24 hodin před prací treba 4 krat do zásoby nemůžu, to mi ty prsa pak prasknou když zvýší produkci mléka. ![]()
To tě nepotěšil, já kojim klidně i po půl hodině když si řekne. Jasně vydržela dřív i dvě hodiny, ale pak byl rev. Teď už skoro vůbec nepláče
. Dávám jí kdykoliv, kdy na ni vidím, že by si už dala.
@Schätzeli No já většinou každý 2-3 hodiny. Když je v kočáru venku, tak to jí musim budit, tam by vydržela spát snad celý den 🤣 🤣 ale mě pak zase krásně spí v noci, budí se jen jednou
@Schätzeli jakožto budoucí snad laktační poradkyne Radim zahodit hodinky a kojit má požádání miminka nebo dle svého. Ja už druhé dítě kojim vždy před a po spaní a podle potřeby když je nevrle, kojení není jen o jídle, ale i o mazlení a pro psychickou pohodu, jinak spíše koj každé dvě hodiny ve dne a v noci dle probuzení
No jo no jenže z práce mě budou pouštět jednou za 4hodiny na 30 minut. Tam se mě neptají, tam je to tak nařízené státem. A je jedno že miminko má hlad co 2 h. Takže budu muset asi odstříkat dost mléka pro malou “ kdyby náhodou” ať má manžel doma rezervu než dojdu na těch 30 minut kojící pauzy.
@Wendea71 A můzu se zeptat, dneska jsem odstříkala 80ml z obou prsou a mala to hned vypila a chtěla dokojit, kolik tak cca vypije 4měsíční miminko? Budu ji muset dokrmovat sunarem?
@Wendea71 Protože jsem ji pak dokojila ještě z obou prsou asi 30 minut…
Sunar bych nedávala. Oni pak většinou už se nechtějí kojit. Ony odstrikavacky neodsaji to co si vytáhne mimco z prsa… Já odstrikavacku používala když jsem potřebovala jet na očkování a nechtěla jsem ji brát sebou, aby někde něco nechytila. Asi za celou dobu 3-4×…no Sekla jsem s tím člověka to akorát nervuje. Chvíli jsem i jancila, že přicházím o mléko
. Ale prostě v těch prsech je toho tolik kolik mimco spotřebuje. Přebytky, že mám prsa jak silikony mám jen v noci a občas přes den když si dýl zdřímne. Tam pak jedině asi popřemýšlel třeba nad příkrmy od 4 měsíce. Aby vydržela. Nebo nevím jak to vyřešit ![]()
@Schätzeli to bohužel netuším, protože kojim dle potřeby miminka a nevím kolik si vypije. Jinak jak se začne se sunarem je to většinou konec kojení, Děti se odnaučí správně prisavat k prsu. Mozna už i u tebe potom nepije a jen nenutritivne saje a mazlí se.
@Schätzeli no a nemohl by ti ji do práce manžel vozit třeba co dvě a půl hodiny??
No já mám práci přes silnici takže si domu dojdu jde o to že mě z práce pustí poprvé po 4h a pak po 3. Taky ji nechci dávat sunar a nic ale mám strach právě že neodstříkám za celý pátek tolik abych měla třeba dvakrat po 150ml rezervu pro ni když budu v práci. Protože všude píšou že odstříkaný mlíko má být v lednici pouze 24h. a mrazit ho nechci.:( A taky mám strach že když budu mezi kojeními v ten pátek odstříkávat třeba 3 krát z každýho prsa tak že se mi pak nalijou jak blázen a v práci se z toho zblázním, pak jak budou nalitá, protože teď jsem zkusila odstříkat jednou a další den se prsa nalily jak silikony a teprve dneska se to zase zredukovalo samo.
V tomhle to mají Švýcaři nic moc.
3 měsíce mateřská a pak zpátky do práce jinak ani koruna. Tak jsem vzala jen soboty abych aspoň něco málo pomojla do rodinného rozpočtu protože manžel je od rána do večera v práci i tak a zak jsem chtěla ať si aspoň o víkendu odpočine a zároveň užije malé. ![]()
@Schätzeli noo hlavně aby když bude pít z lahvičky nezapomněla sát a ano trochu si tím rozhodis tělo a prsa, prostě jaká je poptávka tak taková je pak výroba…jinak ve světě obecně se moc nekoji, tedy ve vyspělých zemích.