TP Listopad 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3836
25.2.22 04:28

@Schätzeli škoda že nemůžeš začít až v půl roce, že už by miminko mělo zavedený třeba jeden příkrm v podobě mrkve, dýně a tak nebo klidně dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
25.2.22 09:54

To jo no. Já když jim tady řeknu že je v Čr mateřská 2,3,4 roky podle toho co si zvolíš tak na mě hledí jak na zjevení😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
27.2.22 19:59
@Schätzeli píše:
To jo no. Já když jim tady řeknu že je v Čr mateřská 2,3,4 roky podle toho co si zvolíš tak na mě hledí jak na zjevení😂

No ty 3 měsíce se mi zdají fakt malo. Kamaradka ve svedsku ma podporu tae na 3 měsíce ale pak dělají často na poloviční. Pořád je to male mimi a melo by být s maminkou.
Ja teda take nemyslim ze je treba doma byt 3 roky ale každý at si udela jak uzna za vhodné. Do práce se vrátím az bude mit 2 roky a předtím uz budeme lehce jesle trénovat ale stejně první rok života bych nechtěla aby byl s jinou osobou většinu času, a to ho davam běžne hlídat mamce o víkendu ale to je jiná.

Jinak uz se polehocku blíží 4 měsíc a mame pres 7,3kg :) jak jste na tom s vahou a mirama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
5.3.22 21:21

@Schätzeli ahojky, cestujeme s Radečkem hodně a i dálky. V autě ihned usne, mohla ti řvát kvůli stresu, který z tebe zacitila. Jsou to fakt radary na emoce, vyzkoušeno.

Tak Radeček má 11.3. čtyři měsíce a vážíme 8,2 kg. Je to mazec, asi zdechnu na záda. 🤣 Vše máme v pořádku, používáme biopron a super věc, má v sobě s probiotiky i D, s kterým jsme šíleně bojovali. A jak se máte ostatní? :oops: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1115
6.3.22 05:28

@Nankaa to je macíček :mrgreen: naše váží kolem 6kg, na tříměsíční prohlídce měla 5,77 kg 😁 malý budou 16.3. 4 měsíce, už je s ní větší sranda 😁 já pořád měla strach, že nepase hezky koníky, tak jsem jí objednala na fyzio a ona začala 🤣 stejně tam půjdeme, ale už jsem říkala, že nebudu vyšilovat, že ty děti mají opravdu svoje tempo 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
11.3.22 09:32

@Nikča2020 nevyšiluj, naše doktorka řekla, že na všechno mají času dost. Fyzio se doporučuje až když už je hodně pozdě a bez náznaku pohybu. U nás to taky trvalo a teď vím, otočí se a už dokonce se otáčí a batolí, dokonce se opírá už o zápěstí. Každé mimco je jiné a jinak rychlé. Díky bohu za naší doktorku, defakto měla na starosti i mě. 🤣 :lol: :potlesk: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
11.3.22 11:01
@Nankaa píše:
@Schätzeli ahojky, cestujeme s Radečkem hodně a i dálky. V autě ihned usne, mohla ti řvát kvůli stresu, který z tebe zacitila. Jsou to fakt radary na emoce, vyzkoušeno.Tak Radeček má 11.3. čtyři měsíce a vážíme 8,2 kg. Je to mazec, asi zdechnu na záda. 🤣 Vše máme v pořádku, používáme biopron a super věc, má v sobě s probiotiky i D, s kterým jsme šíleně bojovali. A jak se máte ostatní? :oops: :D

My měli ve 3,5 měsíce 7,250 takže teď na 4 měsíční počítám kolem 8 kg. :lol: :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1115
11.3.22 15:28

@Nankaa přesně tak, na tom fyziu jsme byli, slečna byla moc milá a ukázala nám fígle, jak jí v tom pasení pomoct, ona se prostě neumí zapřít o ty ruce 😅 jinak vývojově je tam kde má být, takže pohoda. Má jen trošku slehlou hlavičku, tak doufám, že se jí trošku srovná, helmu jí dávat nechci 😏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
12.3.22 07:07

@Nikča2020 polohovat a hodně dávat na bříško. U nás preferoval jednu stranu, tu levou, a vše zmizelo. Malej se i budí, abych ho přetočila. ???? :pocitac: :cert: :lol: Ale to dělá fakt už minimálně.

@amalie114 tak to je krásná práce, jedete taky pěkně. To zase doktorka bude smíchy bez sebe, nejede podle tabulek. A vždy jenom „no co s vámi, s tímhle vývojem mě stačí Vás vidět za měsíc…“. 🤭 🤣 :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
961
12.3.22 08:53
@Nikča2020 píše:
@Nankaa přesně tak, na tom fyziu jsme byli, slečna byla moc milá a ukázala nám fígle, jak jí v tom pasení pomoct, ona se prostě neumí zapřít o ty ruce 😅 jinak vývojově je tam kde má být, takže pohoda. Má jen trošku slehlou hlavičku, tak doufám, že se jí trošku srovná, helmu jí dávat nechci 😏

Náš prvorozený měl hlavu hodně šišatou (brachycefalie a plagiocefalie dohromady) a helmička hodně pomohla, snášel ji skvěle. Kdyby na ni došlo, neboj, dáte to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
29.3.22 20:33

Teď dotaz trošku mimo dovednosti dětí…
Jak teď v těch teplejších dnech oblékáte děti+ co k tomu v kočárku? Fusak? Teplá deka? Tenká deka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
9.4.22 19:45

Ahoj holky. Tak my budeme mít 25.4. ukončený 6měsíc a stále se nepřetočí ze zad na břicho ani zpět a pasení koníčků je stylem že jí furt padá hlavička, jak jste na tom Vy holky se svýma mimčama? Jako ona když
Leží ma zádech tak kope nožkama a odráží se a snaží se přetočit, ale povede se jí to jen na bok a ta ručička kterou si přilehne jí tam zavazí a neví co s ní dělat.😂Není nějaká shnilá ta moji prďolka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dou
1094
9.4.22 21:03

2.4. 5 měsíců… My se otáčíme ze zad na bříško už od 3,5mesice… A to proto že jsem s ní cvičila. Mudr mi totiž řekla pokud to nezvládne do 2 týdnů, že nás pošle na neurologii a rehabilitace :roll:. Naštěstí už první den při natáčení na boky přišla na to jak a už to umí (cvičila jsem s ní doma).Předevčírem se 3× otočila i ze zad zpátky. A teď už zas nic :lol: když se jí nechce tak s ní nikdo nehne. Koníčky pásem naštěstí krásné. Docela jsem se bála jelikož je dost ublinkavaci tak jsem ji moc na břicho nedávala. :)

Příspěvek upraven 10.04.22 v 09:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1115
10.4.22 07:50

@Schätzeli ahoj, naše malá bude mít za týden 5 měsíců a na bříško se začala přetáčet cca před 10 dny :D ale také díky tomu, že jsme s ní byli preventivně na fyzioterapii, zdálo se mi, že nepase dobře koníky, pořád rozhazovala ručičkama, nevydržela v klidu :lol: jinak fyzio doporučuju, určitě dají nějaké cviky, případně řeknou, že prostě holka potřebuje svůj čas :lol: spoustu dětí se začne přetáčet až po tom 6. měsíci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
10.4.22 10:10

A máte nejaky videa jak cvicit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie