Poradna duly
Jana Čurdová
@Blackyyy Já také zítra razím do porodny, poprvé do Podolí (nemocnice, kde budu rodit). Tak jsem zvědavá. Bohužel je to tam na dlouho, min. 3 hodiny!, prostě lékaři, co dělají ambulaci běhají i k porodům apod. Jsem také zvědavá, jak dvojčata vyrostli za týden (min. týden jsme byli na posledy u gy). No já mám pocit, že jsem za týden přibrala min. 1,5 kg Do teď jsem moc nepřibírala, ale ted se to rozjelo. Já mám z toho celkem radost, aspon budou mít děti z čeho brát:-). To co píšeš, mi připomnělo příběh segry, té měsíc před porodem řekla doktorka, ať se necpe, že jí vychází velké dítě. Tak segra byla uplně vynervovaná z porodu, no a její Anička byla NEJMENSI z porodnice. Takže asi tak.
@Petty4 @Veronika_Praha Tak koukám, že zítra nás do poradny jde více ![]()
Kolik tt holky přesně jste? Já zítra 30+5tt.
@Blackyyy píše:
@Hanesi Já jsem zítra 30+4 takže jsme o den![]()
Tak to je malá drobek
My měli před cca 14 dny odhad 1430g, tak jsem zvědavá kolik budee mít teď. Trochu to bude asi zkreslené, protože to bylo měřeno na jiném ultrazvuku než jdu zítra, tak uvidím no ![]()
@Blackyyy jj já jsem v pohodě
teda pocitově, zítra jdu k doktorce, tak ta mi zase radost bude chtít pokazit ![]()
Teda, ale ta migrena je fakt šílená podle toho co píšeš… není to už na doktora? To musí vážně už k zešílení ![]()
Ty návštěvy poradny jsou fakt něco, že? Tam člověka umí vydeptat… moje mamka u mě přibrala 28kg, začala na 55kg a nic jí nebylo
ale 1550g je nádhera
zítra dám vědět co náš malý ![]()
@Veronika_Praha @Hanesi tak to máme zítra poradnu už tři ![]()
Nejvíc se těším až překonáme tu hranici 2kg, jako vím, že ty měření ultrazvukem, nejsou úplně přesný, ale díky zkušenosti v prvním těhu vím, že ty děti, které měly nad 2kg i když byly dřív narozené, tak měly prakticky vyhráno proti těm menším, tento rozdíl tak docela roli hrál.
@Hanesi píše:
@Petty4 @Veronika_Praha Tak koukám, že zítra nás do poradny jde více
Kolik tt holky přesně jste? Já zítra 30+5tt.
Mě zítra začíná 32 tt:-)
@Petty4 píše:
@Blackyyy jj já jsem v pohoděteda pocitově, zítra jdu k doktorce, tak ta mi zase radost bude chtít pokazit
Teda, ale ta migrena je fakt šílená podle toho co píšeš… není to už na doktora? To musí vážně už k zešílení
Ty návštěvy poradny jsou fakt něco, že? Tam člověka umí vydeptat… moje mamka u mě přibrala 28kg, začala na 55kg a nic jí nebyloale 1550g je nádhera
zítra dám vědět co náš malý
Holky ohledně migrén, bohužel i moje sestra na ně trpí a má je třeba jednou za 3 -4 týdny, ale takovou, že trvá třeba i 3 dny. Při těhotenství to musela vydržet, byly to pro ní muka (bez tablet).
Doktorka mi napsala v poradně včera nějaké tabletky Magnerot, je to jedno balení po 20ti tabletkách a stojí to stovku a mají se brát 3× denně 2 tablety
což je teda šílený, v tom množství za tolik peněz
tak jsem si to dnes vyzvedla a i v příbaláku psali, že se to smí používat v těhotenství a při kojení, že to nejde k miminku atd. a používá se to i v případě preeklampsie nebo hrozícího předčasného porodu. Zatím to brát asi nebudu, byla jsem dnes na masáži té krční páteře a mám to ztuhlé jako blázen, taková bolest když mi to masírovali
tak tam teď zkusím pravidelně chodit a uvidíme. Když tak si vezmu třeba jednu tabletku večer, abych lépe usla, ale zatím se to zkouším nějak vydržet ![]()
Holky, tak já už mám po poradně
Moč, tlak v pořádku. Jen jsem zhubla místo přibrala, tak nevím co si o tom myslet, ale malej přibral 400g za necelé tři týdny, což prý taky odpovídá tabulkám, tak to moc zatím neřeší. Odhad váhy je tedy asi 1800g
Čípek má cca 3,3cm, takže taky v normě, branka je vnější i vnitřní, průtoky placentou jsou taky v pořádku, tak jsem si oddechla.
Placenta je pořád marginalis, ale vytáhla se asi o 1,5cm. Na normální porod by ale měla být alespoň 5 cm od branky
Každopádně hlavička již naléhá, takže poloha by byla oukej, ale aktuálně je to tak trchu k ničemu
Další přeměření bude za 14 dnů a za dalších 14 dnů bude opět poradna i s monitorem ![]()
@Hanesi Super, že je všechno v pořádku
Malý je hezký kousek chlapa a hlavně že je zdravý
Placenta se ti třeba ještě vytáhne, co myslíš, neříkala o tom něco? Já měla jen to první stadium placenty praevia, ale mě se vytáhla a teď to mám v pořádku naštěstí. Třeba se to vše ještě umoudří ![]()
@Blackyyy píše:
@Hanesi Super, že je všechno v pořádkuMalý je hezký kousek chlapa a hlavně že je zdravý
Placenta se ti třeba ještě vytáhne, co myslíš, neříkala o tom něco? Já měla jen to první stadium placenty praevia, ale mě se vytáhla a teď to mám v pořádku naštěstí. Třeba se to vše ještě umoudří
No říkala, že si nemyslí, že by se vytáhla dostatečně. Prý je potřeba alespoň 4,5-5 cm od branky. Já ji ale mám na zadní stěně a tam se vytahuje špatně, takže spíš jsem smířená s CS
Hlavně, aby byl malý v pořádku, to je na prvním místě!
@Hanesi Aha, tak to jo, já ji mám právě na přední stěně tak se mi nejspíš vytáhla jak mi rostlo bříško. Ale přesně, jak jsi napsala, hlavně ať je prďola v pořádku a nějak to spolu zvládnete i s CS ![]()
@Hanesi Téééda, tak to jsou super zprávy
co bych dala za to, kdybych hubla… já přibrala za 4 týdny 5kg…
jako sladký jim, ale nepříjde mi, že bych zase tak šíleně žrala…jako hýbu se míň to jo.
Jinak náš malý je prý hlavičkou hodně dole…to jsem tušila, občas mám pocit, jak kdybych ho už cítila tam dole, naštěstí jako druhorodička vím, že tak snadno to nejde
Jinak CS už mám 2…
ležet mám stále. Jen teda mi moc info neřekla na to, že to má být velký ultrazvuk… žádné průtoky, plodovku, ani nic… jen mi řekla, že má 1700g ![]()
ale o opravdu nechápu je, že semnou neřešila porodnici, nic a objednala mě až za 4 týdny… chápete to? Já bych řekla, že teď už se objendává častěji…
@Petty4 Hele jak kdo, taky jsem četla že po 30tt jsou normální kontroly po 14 dnech, ale kdybych neměla problém, tak mě taky objedná do poradny až za 4 týdny
Mě se na porodnici jen ptala a napsala do průkazky, kam půjdu rodit, ale já upřímě ještě nejsem rozhodlá, až podle nálezu na placentě jak to bude průběžně vypadat, pak se rozhodnu…
Plodovku si myslím jen mrknout a když je v pohodě, tak to ani nekomentují, tak jsi to ani nemusela postřehnout. A CS2 na tento týden ![]()