Poradna duly
Jana Čurdová
@Blackyyy píše:
Ahoj holky, jak se máte, jak jste si užili víkend?Já jsem ho trávila se svou mamkou, protože přítel měl svůj chlapský program, fotbal, zápas a pak zapíjení mimča od kamaráda
Tak jsme si jeden den zajeli na véču, další den do kina a mrknout do obchodů, atd., tak to bylo fajn. Dneska jsem byla u kadeřnice (nebyla jsem tam od loňského prosince..
) tak jsem si užila chvilku pro sebe pěkně s kafíčkem a nechala se hýčkat, kdo ví, kdy tohle zase zažiju
Jsem moc spokojená, nechala jsem si to hodně zkrátit neboť jsem měla vlasy do půl zad a pak by mě obtěžovaly ještě víc než teď a mám to zase krásně živé a s objemem
Jinak dnes mám přesně dva měsíce do termínu porodu, uff
no utíká to jako blázen, vůbec nevím, kam se to září podělo, už bude končit
Tak to jsi měla příjemný víkend. Manžel bohužel musel pracovat na chalupě, ale podařilo se mi ho dostat do kina a přetrpěl tam kvůli mě Dítě Bridget Jonesové:-)
Jinak na vlasy se také chystám:-). Předporodem chci ještě kosmetiku a pedikuru, tak nebude čas na nic:)
@Veronika_Praha ne byla spis nahnedla plus ten muj vytok co mam od zacatku ted neni nic pockam a uvidime bolelo to vysetrwni i ted jeste boli spodek
@sukynecka01 Já byla v 29tt na ultrazvuku v rámci kontroly v nemocnici a malý měl 1430 g
V 31tt pak měl odhad 1800g a 7.10. jdu na další přeměření, tak dám vědět, koli bude mít odhad v 33tt ![]()
@Blackyyy taky si myslím, že jsi měla krásný a zajímavý víkend. Z mého pohledu je asi teď vše zajímavé, když já sama jsem jen doma
Ale ještě tak 3 týdny počkám a pokud se placenta trochu vytáhne, tak si zajdu s manželem taky na dooobrou večeři ![]()
V patek mi prijela mamka s babickou, tak jsme posedeli u poharecku vinecka
v sobotu jsme jeli s pritelem do Hati do Freeportu, koupila jsem si aspon nejakou kosmetiku… a v nedeli me vytahl k prehrade..tam jsme si dali u vody limonadu, ledove kaficko…koupil mi obrovskou cukrovou vatu a jeli jsme domu
byl to mooc prijemny vikend..po dlouhe dobe mi drobecci dovolili jit ven ![]()
V patek jdem do rizikove poradny do nemocnice a na screening, tak jsem zvedava jak ti moji drobci rostou ![]()
@sukynecka01 To bude určitě z toho vyšetření. Mě vždy doktorka řekne, že můžu špinit, když mi dělá vnitřní UTZ a že se nemusím bát.
@Blackyyy jo uz to preslo
Me to vydesilo protoze sem tam byla v osm rano a prislo to az kolem,13:00
K tomi mala od vcera malp kope sem tam kopne a nic a zase
tak sem se lekla… uz at je venku a listopad. Docela se desim uz pohybu atd
Ahoj holky, jak se máte, jak se cítíte? Co drobečkové, co kontroly? Ten muj už jak kope, tak to fakt bolí.. už se nám listopad blíží:) V pátek mám zas kontrolu, tak se moc těším. Pochlubte se bříškama ![]()
@Blackyyy teeeda to jsi dobrá, že tohle vše ještě zvládáš
Já zvládla max tu kadeřnici
ale tam já teda chodím každý dva měsíce už několik let, pak jsem navštívila kosmetiku a vzhledem k břichu i pedikuru, neb se mi blbě dělá s pupkem
no kéééž by 2 měsíce do doporodu, mě by stačilo i jen 6 týdnů vydržet
už jsem se rozhodla, že začnu pomalu balit tu tašku konečně
ale musím když malá spí, jinak mi vše poctivě vytahuje a třídí po svém ![]()
@sukynecka01 téééda, krása gratukuji
náš malý nevím kolik měl, mě to dr řekla až na ultrazvuku ve 31tt a to už máš rozdíl i 400g, to měl 1700g
Po vyšetření se mi jednou v prvním těhu objevila i krev… prý je to normální ![]()
@Hanesi Ty už si tu dobrou večeři taky zasloužíš
a docela jsi mě inspirovala, taky počkám ty 3 týdny a asi někam zkusíme vyrazit na něco dobrého ![]()
@Misa969 tak to sis taky hezky užila
to je potřeba načerpat trochu dobré nálady a síly ![]()
@Eleanora1988 jj taky už občas dostanu dosti bolestivý kopanec, nebo mi pochoduje celé břicho
tak dej v pátek vědět, kolik vážíte ![]()
Mě ten listopad občas příjde už za chvíli a občas ještě šíleně daleko
vzhledem k předčasnému prvnímu porodu už bych chtěla aby byl listopad a představa, že je přede mnou celý říjen je ještě šílená, na druhou stranu, když si uvědomím, že třeba už za 6-7 týdnů budeme mít doma další mimi, tak je to docela fičák ![]()
@Petty4 ve kterém týdnu ted jsi? a ve kterém jsi předčasně rodila? Já se toho hrozně bála od 20tt jsem musela ležet, kapačky, injekce, utrogestan a plno magnezka.. doktorka pořád mluvila o 32 týdnu a ten už je za mnou, tak mě ten strach přešel, už mi je líp psichycky. Dnes jsem 32+5, posledně mi řekla, že tam je nálevka a napsala mi kortikoidy, kdyby náhodou at je mám u sebe.. tak jsem zvědavá jestli to bude ok, nebo horší.. břicho mi už netvrdne, nemám křeče.. příjde mi že s tím jak jsem se uklidnila já, se uklidnilo i to břicho ![]()
@Petty4 taky si to zaslouží
my všechny si to zasloužíme
už mám chuť teď „mňam“ @Misa969 tak to jsi asi taky někde z jihovýchodu, že?
tak dej vědět v pátek, jak jste velcí.
@Eleanora1988 To víš, že je to o psychice, vše se přenáší z matky na dítě, takže když je v pohodě maminka, je v pohodě i miminko a není důvod ke křečím či tvrdnutí ![]()
já jsem vystřídala Magnesii lacticii za magnosolv, dávám si ho 2×denně a o tvrdnutí taky skoro nevím
Já jsem týden za tebou, dnes 31+3 ![]()
U mě je to s pohyby tak, že o malé vím v průběhu celého dne, ale to je ještě takové mírnější, vlní a hýbe se mi břicho, ale teprve v noci přichází to pravé tóčo
právě mě to i v noci budí, co tam kolikrát dělá, si říkám, že snad ani není možný
to by člověk nevěřil, že takové rány dokáže dávat tak malé mimčo ![]()
Dneska teda byla noc šílená, už jsem na tom se spaním hůř a hůř. Pořádně jsem spala jen mezi 22-03 hod. pak jsem byla do pěti vzhůru
A ne a ne zabrat. Navíc mě po chvilce bolí vždy ta strana na které ležím, tak se obracím, to už je skoro kaskadérský kousek, ještě předělávat ten kojicí polštář pod tou peřinou to je taky žůžo
Když už si lehnu tak, že si nemačkám břicho tak mě zase bolí za krkem, přeležím si ruku, atd. no prostě šílené ![]()
Já už si říkám, že bych byla ráda, kdybych porodila dřív, ne jako teď (v neděli začínám 33. týden), ale tak třeba v 37. týdnu by se mi to i líbilo
Jsem moc sobecká když chci aby vylezla na začátku a ne ke konci listopadu?
![]()
@Blackyyy Rozhodně nejsi, taky to mám tak naplánované
Dcerka šla ven v 37+6 a měla 3760g a 50cm, takže si myslím že 37-38tt je naprosto oukej ![]()
@Hanesi Tak to se mi ulevilo
Klidně bych tak za ten měsíc a týden rodila. Už mi to přijde dlouhé a chci ji mít u sebe ![]()
Jinak holky, stává se vám taky některé, že vám jakoby lupe, praská, či jak to popsat v bříšku?
Mě to dělá hlavně když se malá hýbe, ale občas i když jen sedím a nic nedělá a takhle to je několikrát denně. Je to fakt slyšet, prostě takový praskavý zvuk, těžko to popsat
Dělá mi to teď pár dní, přesněji nevím. Asi už mi z toho všeho hrábne
Já už se vždy děsím, kdy uslyším hlasitější lupnutí jako že mi praskla voda
![]()