Poradna duly
Jana Čurdová
@Petty4 ono nic jineho nez zvyknout si nezbyva
uz se na ne tesim…
@Petty4 uvidím co mi poví zítra doktor, měli jsme teď doma celkem šrumec, malovali jsme a měli tu zedníka tak moc odpočinku nebylo, tak snad se malý drží, jsem zvědavá jestli mi bude dělat ultrazvuk
Ahooj ![]()
Já budu ráda, když porodím do termínu přirozeně (TP mám 4.12.). První porod byl vyvolávaný, tak bych chtěla zažít i ten spontánní ![]()
Já jsem byla včera na UTZ (jsem 31+3) - malý je v pořádku, má cca 1800g, je otočený hlavičkou dolů a už je hooodně dole. Čemu se pan doktor celých 10 minut (doba trvání UTZ) nepřestal divit, je Oliverova velká hlava
Přeměřoval ji celkem 3× a prý je fakt velká (odpovídá 33+5) - obávám se, že Oliverek bude celý po tatínkovi (ten má hlavu také velkou)
takže od včera si zvykám, že nebudem mít miminku ale pana řepáka
tatínek ho včera nazýval mutantíkem ![]()
@wittis a to tě nechají rodit přirozeně? synovec měl taky velkou hlavu a proto ji dělali císař.
@alexa37 tak dej vědět
jinak já klidu taky moc nemám…lehnu si max na hoďku denně, když malá spí…na to, že mám ležet stále docela vtipné ![]()
@wittis no teda váha je krásná
a hlavičku bych ted vůůůbec neřešila, to může být ještě 100× jinak
známé vyhrožovali, že bude mít moc velký dítě, že by měla rodit dřív atd, stále měření a nakonec rodila v termínu a malý mělo nějak 3400g - opravdu obřík ![]()
Jinak jak píše @alexa37 jestli je hlavička tak velká, tak proč nepořeší císař?
@wittis Krásná váha a s hlavičkou ještě nezoufej, to se může ještě změnit a navíc známe často ty odhady které jsou úplně někde jinde ![]()
Já na tom třetím velkém UTZ byla už před dvěma týdny, a když jsem tam byla, tak doktorka zase nemohla malé hlavičku skoro změřit, musela mě hodně dloubat až skoro někde dole v kalhotkách, aby ji tak nějak změřila, říkala, že ji má zakloněnou. Neřešila jsem to vůbec a včera jsem nějak náhodou narazila vyloženě na článek o tom, když má miminko zakloněnou hlavičku a že je snad i několik stádií, jestli je čelem, atd.. Tak tam psali, že se se zakloněnými hlavičkami většinou volí císař
což jsem z toho byla smutná, protože chci rodit přirozeně a císař je něco, co fakt nechci, když to nebude ohrožovat život můj ani malé samozřejmě.. Tak doufám, že se hlavička ještě trošičku nějak posune a nebude ji mít tak zakloněnou. Asi bych to brala jako osobní selhání, kdybych nemohla rodit přirozeně. ![]()
@Petty4 tak když malá spí, tak dohanim resty doma a aspoň jednou za den se najím v klidu a ne za pochodu.
@Blackyyy císař bych jako osobní selhání nebrala, ja mám za sebou jak porod tak císař a neřešila jsem to, proste císař byl pro malou lepší řešení a to je důležité, neni to že bych si císař vydupala že strachu z porodu, nebala jsem se ani po prvé rodit, ale po druhé to bylo nutné tak to neřeším, ted bych si mohla vydupat porod normální, ale je tu riziko že praskne děloha v místě jizvy tak pořád zvažují jestli císař nebo porod, nerada bych skončila zpět na gynekologii za 5 minut 12
@Blackyyy @alexa37 brát císař jako osobní selhání by mě ani nenapadlo, proč taky? Za prvé, jak ty ovlivníš polohu miminka? A za druhé po prvním porodu jsem si říkala, že co vše bych dala za císař… Práh bolesti mám myslím hodně daleko, s žaludečními vředy jsem skončila v nemocnici až v poslední fázi, kdy jsem měla zjizvenou sliznici, že ani primář nechápal, jak jsem mohla takové bolesti tak dlouho (bylo to na několik měsíců, možná i víc jak rok) vydržet, natržený sval na stehně po kopanci od koně jsem neřešila a bolelo to 2 roky a nějakou dobu jsem nemohla s nohou skoro hýbat, ale na koni jsem jezdila
od 20tt jsem měla tak bolestivé kontrakce, že i sestry v porodnici mi od 28tt radili porod, ža takhle silné bolesti málo kdo vydrží déle jak 24h a já je měla dalších 5 týdnů a řeknu Ti narovinu to vše bylo zlaté proti porodu, tam jsem na kyslíku omdlévala bolestí… jako dle lékařů jsem měla extrémní porod neb asi 3 minuty před tím než mi praskla voda mi dr řekla, že rodit nebudu, ALE kdyby se mě ted někdo zeptal zda stejný porod nebo císař, bez výčitek volím císař… z té bolesti jsem měla noční můry ještě hodně dlouho…
@alexa37 @Petty4 Holky, to věřím, že po takových šílených zkušenostech s porodem by vám zkrátka ten císař nevadil a uvítali by jste ho, to naprosto chápu, pokud budu mít přirozený porod a bude taky tak náročný, tak to pak asi budu brát jinak. Jako prvorodička prostě pořádně nevím, do čeho jdu, i když mám relativně „načteno“ tak stejně nevím, co čekat, jaké to bude ty kontrakce atd.. Pro mě spíš je u císaře ten pocit sebeselhání v tom, že jsem nebyla schopná miminko porodit přirozenou vaginální cestou, mít ho hned u sebe i s partnerem, atd.
@Blackyyy Rozumím ti, já měla první porod sice celkem normání asi 9 hodin od prvních kontrakcí, ale přišly poporodní komplikace a vzpomínky na to nejsou vůbec pěkné :/ Nicméně i přesto jsem po verdiktu CS u druhého těhotenství chtěla skoro plakat
… dost jsem o tom potom pročítala, zvažovala možnosti typu CS, a začala jsem se na něj těšit
Zase to bude mít své výhody ![]()
Tak například:
Zkrátka na všem hledej jen pozitiva a bude se to snášet lépe ![]()
Tak mám po kontrole, sice neřekl kolik malý má ale bude to větší, no holky taky nebyli drobci, jinak vše ok a už mě chce vidět co 2 týdny, jenom jsem dostala železo
@Hanesi Naše pocity byly tedy dost podobné. Moc ti ale děkuju za zlepšení nálady.
Je fakt, že je fajn snažit si na všem najít nějaké pozitiva. Všechno se pak lépe snáší. Ty jsi mi nějaké skvělé příklady napsala
![]()
@alexa37 Hlavně že je vše v pořádku. Ale je škoda, že ti neřekl, kolik malý váží. Nemusí to být úplně přesné, ale spíš jen tak pro zajímavost
Jinak co se týče železa, taky je zobu, z toho orálního glukózového testu na kterém jsem byla asi 7 týdnů zpět mi zjistili anémii, tak od té doby taky beru železo. Taky jsi je dostala kvůli chudokrevnosti?
@alexa37 tak paráda, že jste v pořádku
já jdu v pátek, jsem taky zvědavá co a jak
Dnes trochu špiním a pobolívá a tvrdne bříško, tak snad se to zklidní ![]()
@Blackyyy měla jsem krevní testy na hraně, tak říkal že do porodu budu zobat
@alexa37
Tak třeba ji na císaře ještě tak velkou nemá
nevím asi po císaři ani netoužím, však on se ven nějak dostane ![]()
@Petty4
On se jim ten odvad porodní váhy moc nedaří, než byla malá venku, tak odhad byl 3800g a porodní váhu měla 3360g. Zatím tomu žádnou velkou váhu nepřikládám, však oni si ho do porodu ještě přeměří ![]()
@Blackyyy
Zaklonění hlavičky se tam určitě ještě může změnit, děti se pořád melou, takže bych také ještě nezoufala ![]()