TP listopad/prosinec 2016 :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
325
3.10.16 20:41

@Petty4 ono nic jineho nez zvyknout si nezbyva :D uz se na ne tesim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5108
3.10.16 22:09

@Petty4 uvidím co mi poví zítra doktor, měli jsme teď doma celkem šrumec, malovali jsme a měli tu zedníka tak moc odpočinku nebylo, tak snad se malý drží, jsem zvědavá jestli mi bude dělat ultrazvuk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
4.10.16 07:58

Ahooj :mavam:

Já budu ráda, když porodím do termínu přirozeně (TP mám 4.12.). První porod byl vyvolávaný, tak bych chtěla zažít i ten spontánní 8)

Já jsem byla včera na UTZ (jsem 31+3) - malý je v pořádku, má cca 1800g, je otočený hlavičkou dolů a už je hooodně dole. Čemu se pan doktor celých 10 minut (doba trvání UTZ) nepřestal divit, je Oliverova velká hlava :cert: 8o Přeměřoval ji celkem 3× a prý je fakt velká (odpovídá 33+5) - obávám se, že Oliverek bude celý po tatínkovi (ten má hlavu také velkou) :mrgreen: takže od včera si zvykám, že nebudem mít miminku ale pana řepáka :mrgreen: tatínek ho včera nazýval mutantíkem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5108
4.10.16 08:53

@wittis a to tě nechají rodit přirozeně? synovec měl taky velkou hlavu a proto ji dělali císař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
4.10.16 12:25

@alexa37 tak dej vědět ;) jinak já klidu taky moc nemám…lehnu si max na hoďku denně, když malá spí…na to, že mám ležet stále docela vtipné :D

@wittis no teda váha je krásná ;) a hlavičku bych ted vůůůbec neřešila, to může být ještě 100× jinak ;) známé vyhrožovali, že bude mít moc velký dítě, že by měla rodit dřív atd, stále měření a nakonec rodila v termínu a malý mělo nějak 3400g - opravdu obřík :D
Jinak jak píše @alexa37 jestli je hlavička tak velká, tak proč nepořeší císař?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
4.10.16 12:47

@wittis Krásná váha a s hlavičkou ještě nezoufej, to se může ještě změnit a navíc známe často ty odhady které jsou úplně někde jinde :)

Já na tom třetím velkém UTZ byla už před dvěma týdny, a když jsem tam byla, tak doktorka zase nemohla malé hlavičku skoro změřit, musela mě hodně dloubat až skoro někde dole v kalhotkách, aby ji tak nějak změřila, říkala, že ji má zakloněnou. Neřešila jsem to vůbec a včera jsem nějak náhodou narazila vyloženě na článek o tom, když má miminko zakloněnou hlavičku a že je snad i několik stádií, jestli je čelem, atd.. Tak tam psali, že se se zakloněnými hlavičkami většinou volí císař :,( což jsem z toho byla smutná, protože chci rodit přirozeně a císař je něco, co fakt nechci, když to nebude ohrožovat život můj ani malé samozřejmě.. Tak doufám, že se hlavička ještě trošičku nějak posune a nebude ji mít tak zakloněnou. Asi bych to brala jako osobní selhání, kdybych nemohla rodit přirozeně. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5108
4.10.16 13:08

@Petty4 tak když malá spí, tak dohanim resty doma a aspoň jednou za den se najím v klidu a ne za pochodu.
@Blackyyy císař bych jako osobní selhání nebrala, ja mám za sebou jak porod tak císař a neřešila jsem to, proste císař byl pro malou lepší řešení a to je důležité, neni to že bych si císař vydupala že strachu z porodu, nebala jsem se ani po prvé rodit, ale po druhé to bylo nutné tak to neřeším, ted bych si mohla vydupat porod normální, ale je tu riziko že praskne děloha v místě jizvy tak pořád zvažují jestli císař nebo porod, nerada bych skončila zpět na gynekologii za 5 minut 12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
4.10.16 14:01

@Blackyyy @alexa37 brát císař jako osobní selhání by mě ani nenapadlo, proč taky? Za prvé, jak ty ovlivníš polohu miminka? A za druhé po prvním porodu jsem si říkala, že co vše bych dala za císař… Práh bolesti mám myslím hodně daleko, s žaludečními vředy jsem skončila v nemocnici až v poslední fázi, kdy jsem měla zjizvenou sliznici, že ani primář nechápal, jak jsem mohla takové bolesti tak dlouho (bylo to na několik měsíců, možná i víc jak rok) vydržet, natržený sval na stehně po kopanci od koně jsem neřešila a bolelo to 2 roky a nějakou dobu jsem nemohla s nohou skoro hýbat, ale na koni jsem jezdila :andel: od 20tt jsem měla tak bolestivé kontrakce, že i sestry v porodnici mi od 28tt radili porod, ža takhle silné bolesti málo kdo vydrží déle jak 24h a já je měla dalších 5 týdnů a řeknu Ti narovinu to vše bylo zlaté proti porodu, tam jsem na kyslíku omdlévala bolestí… jako dle lékařů jsem měla extrémní porod neb asi 3 minuty před tím než mi praskla voda mi dr řekla, že rodit nebudu, ALE kdyby se mě ted někdo zeptal zda stejný porod nebo císař, bez výčitek volím císař… z té bolesti jsem měla noční můry ještě hodně dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
4.10.16 14:26

@alexa37 @Petty4 Holky, to věřím, že po takových šílených zkušenostech s porodem by vám zkrátka ten císař nevadil a uvítali by jste ho, to naprosto chápu, pokud budu mít přirozený porod a bude taky tak náročný, tak to pak asi budu brát jinak. Jako prvorodička prostě pořádně nevím, do čeho jdu, i když mám relativně „načteno“ tak stejně nevím, co čekat, jaké to bude ty kontrakce atd.. Pro mě spíš je u císaře ten pocit sebeselhání v tom, že jsem nebyla schopná miminko porodit přirozenou vaginální cestou, mít ho hned u sebe i s partnerem, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
4.10.16 15:12

@Blackyyy Rozumím ti, já měla první porod sice celkem normání asi 9 hodin od prvních kontrakcí, ale přišly poporodní komplikace a vzpomínky na to nejsou vůbec pěkné :/ Nicméně i přesto jsem po verdiktu CS u druhého těhotenství chtěla skoro plakat :,(… dost jsem o tom potom pročítala, zvažovala možnosti typu CS, a začala jsem se na něj těšit ;) Zase to bude mít své výhody ;)
Tak například:

• budu moci hned sedět a kojit v sedě
  • jít na toaletu bez bolesti a hemeroidů
  • sex dříve

Zkrátka na všem hledej jen pozitiva a bude se to snášet lépe :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5108
4.10.16 16:25

Tak mám po kontrole, sice neřekl kolik malý má ale bude to větší, no holky taky nebyli drobci, jinak vše ok a už mě chce vidět co 2 týdny, jenom jsem dostala železo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
4.10.16 16:44

@Hanesi Naše pocity byly tedy dost podobné. Moc ti ale děkuju za zlepšení nálady. :kytka: Je fakt, že je fajn snažit si na všem najít nějaké pozitiva. Všechno se pak lépe snáší. Ty jsi mi nějaké skvělé příklady napsala :D :kytka:

@alexa37 Hlavně že je vše v pořádku. Ale je škoda, že ti neřekl, kolik malý váží. Nemusí to být úplně přesné, ale spíš jen tak pro zajímavost :) Jinak co se týče železa, taky je zobu, z toho orálního glukózového testu na kterém jsem byla asi 7 týdnů zpět mi zjistili anémii, tak od té doby taky beru železo. Taky jsi je dostala kvůli chudokrevnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
4.10.16 16:46

@alexa37 tak paráda, že jste v pořádku ;) já jdu v pátek, jsem taky zvědavá co a jak :think: Dnes trochu špiním a pobolívá a tvrdne bříško, tak snad se to zklidní :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5108
4.10.16 17:45

@Blackyyy měla jsem krevní testy na hraně, tak říkal že do porodu budu zobat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2730
4.10.16 20:59

@alexa37
Tak třeba ji na císaře ještě tak velkou nemá :nevim: nevím asi po císaři ani netoužím, však on se ven nějak dostane ;)

@Petty4
On se jim ten odvad porodní váhy moc nedaří, než byla malá venku, tak odhad byl 3800g a porodní váhu měla 3360g. Zatím tomu žádnou velkou váhu nepřikládám, však oni si ho do porodu ještě přeměří ;)

@Blackyyy
Zaklonění hlavičky se tam určitě ještě může změnit, děti se pořád melou, takže bych také ještě nezoufala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí