Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky, tak dnes jsem byla na poradně. Dělala mi i vyšetření vaginální hmatem a taky vnitřním UTZ. Pak ještě malé měřila znovu hlavičku a bříško a krásně odpovídá tomu 34. týdnu. A má už teď 2100 gramů
Akorát má hlavičku hodně nízko a dost prý naléhá (proto mi asi taky vylezly ty hemoroidy, ale ty jsou prý skoro nic ani to nemám ničím mazat
), tak mám dost odpočívat a nemám nikde výletovat a dlouho chodit atd. Co koukala na čípek, tak ten zatím krásně drží, je myslím kolem 4 cm co teď koukala, tak uvidíme. Na příští kontrolu jdu už po dvou týdnech 26. 10. no a pak si mě už „přebere“ porodnice, kam budu chodit na ty pásy. Doktorka sice říkala, že to dělá taky ty pásy, ale já chci spíš do té porodky, abych se i seznámila trochu s tím prostředím, personálem, atd.
@Blackyyy já jdu v úterý a už mě budou natáčet, do porodky odesílá nějak v 36 týdnu po výtěru na streptokoka
@alexa37 Jojo, mě ten streptokok právě vychází na tu prohlídku za dva týdny, říkala mi, že tu kultivaci rovnou uděláme
@alexa37 @Blackyyy Já jdu na poslední kontrolu k dr příští pátek - 35tt, pak už mě pošle do porodnice, ale jen kvůli té placentě, jinak si nechává pacientky až do konce. Monitory si dělá sama. Ale já jsem raději ten poslední měsíc v porodnici, i v prvním těhotenství jsem to tak měla, to jsem tam byla protože jsem byla v 35tt hospitalizováná skrze tvrdnutí a pak už si mě tam nechali, a bylo to fajn. Už jsem věděla co a jak, měli můj porodopis sepsanej, takže u porodu žádné zdržvačky ![]()
@alexa37 no malá taky nespí přímo u mě, ale má postýlku hned vedle mě, že máme takové obrovskééé letiště, takže se může kdykoliv přitulit. Já bych se nebránila, aby měla už svoji postýlku, ale ona nechce ![]()
@Hanesi tak to gratuluji
myslím, že do 36tt vydržíš určitě
myslíš, že ta hospitalizace by byla nutná?
@alexa37 @Hanesi @Kajkaa85 jinak naše malá (2 roky) se taky těší na miminko, prohlíží si věci pro něj, ale jak píšete, vůbec netuší co ji čeká… já mám asi malou výhodu, že se starám ještě o koně a denně trenujeme a ona to vidí, takže je aspoň takhle zvyklá, že ke mě vždy nemlže hned, i když i tak mě má 90% dne jen pro sebe tak uvidíme… začátek pro ni asi lehký nebude a hlavně nebude lehký ![]()
@Blackyyy 2100g to je už nádhera
jinak já mám malýho taky hodně nízko, někdy mám pocit, že ho pomalu cítím v rozkroku ![]()
Jinak kontrolu mám další pátek, tak uvidím, zda u ní poslední, nebo mě ještě objedná…
@Petty4 jak mi ta starší nebo manžel chytnou na břicho tak to je hysterie až hrůza, ječí mami, mami jako by mě parali a to i když si dovim třeba chytnout já na ně, prostě máma je jen její a hrozím se co bude až uvidí že chovám nebo kojim malého
@Petty4 Ono to asi vyznělo tak, že jsem tam ležela, to ne, jen že si mě tam nechali na kontroly a v to doufám i teď, že už budu docházet jen tam
I když si myslím, že skrze tu placentu mě ta hospitalizace ještě nemine
ale nevadí mi to! ![]()
@alexa37 tak malá, když vidí, že manžel sáhne na břicho tak buď neřeší, nebo se dojde přitulit nebo si taky sáhne, jako zatím je celkem v pohodě, ale těžko říct, jak to ponese až uvidí, že fyzicky chovám mimčo a kojím,… no jako moc se v tomhle na ty začátky netěším. To, že je zvyklá na koně ještě nic neznamená že a ve finále to Tvoje malá mlže zvládat líp jak ta naše…
@Hanesi tak hlavní je, že Ti to nevadí, už jen díky tomu bude vše o. k. ![]()
@Petty4 @alexa37 Naše malá byla kojena jen do 5 měsíců, takže si to vlastně vůbec nepamatuje. Teď se ji snažím vysvětlit, že tam bude mlíčko pro miminko, že bude miminko plakat, že bude s námi v ložnici aby mohlo papat to mléčko, protože ona je již ve svém pokojíčku. A až trochu povyroste, že půjde do pokojíčku za ní. Na to se těší a na to, že ho bude koupat a vozit
To bude ještě prča ![]()
@Hanesi já jsem kojila taky jen tak nějak ![]()
Holky a co poslíčky, máte už některá??
@Petty4 Jojo, poslíčky mívám, ale ještě ne nějak moc časté - spíš jen tak jednou dvakrát za den a to ještě ne pokaždé. Tak nevím
A co ty?
@Blackyyy no já právě zatím ne, tak mě to až překvapuje
ale teda nestěžuju si
Jen mě teda ted dost podivně začalo píchat v břiše, jako by od pupíku do boku, ale už to naštěstí přešlo… No kdyby tam malej chtěl zůstat ještě tak ty min 3 týdny 2v1, tak bych mu byla moooc vděčná ![]()
@Petty4 Já měla poslíčky minulý týden, tak jsem raději jela k dr na kontrolu, trvalo to dva dny - docela dost silná bolest jako na MS a častější tvrdnutí, ale ťuky ťuk, tento týden klid po pěšině ![]()
@Hanesi no já se úplně děsím, že mě by byly schopný dohnat k šílenství tím, že jsem rodila dříve, tak doufám, že min 14 dní se ještě nedostaví…