Poradna duly
Jana Čurdová
Už jste sháněli kojící košili? Nějak se mi v kamenném obchodě nedaří sehnat, tak se budu muset asi pošťourat po netu. Koupila jsem si už kojící podprsenku, to je teda nádhera
Když jsem měla Julču, tak mi bylo 23 a přijde mi, že teď už trošku paničkovatím a představuju si teda něco hezčího ![]()
Kdy se chystáte nachystat postýlku a třeba autosedačku na odvezení z porodnice? Já mám takové nutkání už to mí připravené ale přijde mi brzo, tak nevím…
@Blackyyy
Hemeroidy jsou prý nepříjemné, snad ti dr. poradí.
@wittis polštář byl teď v kauflandu v akci, ale mě neoslovil tak sem nekupovala, u Elišky se tu jen válel, me víc vyhovuje normální polštář.
Jinak já teď zapla první pračku pro malého.
Jen povlečení do košíku a věci z kočárku.
Oblečení ještě nemám přebrané, mam to vše ve vakuových pytlích, ale už se na to budu chystat.
Taky prejedu autosedačku a oblečení do porodnice už mám celkem nachystané, ale vzhledem k tomu, ze bude velký, tak raději nachystam i hrádku v 56 ať má v čem jed domů
@wittis Tak kojicí košilku už mám, koupila jsem ji klasicky v obchodě s textilem, kde mají povlečení, pyžama, atd.. Je teda taková růžová a jsou na ní dva medvídci, takže jako žádný sexy kousek, ale u té košile mi to nějak nevadí, na spaní dobrý ![]()
S kojicími podprsenkami jsem taky měla problém, všechny byly šílený, ošklivý, dělaly špičatý prsa, vypadaly jak pro babičky apod.
ale nakonec jsem sehnala od Trioly krásnou, tělovou, má krásný tvar, je kvalitní, no prostě krásná podprsenka která se pak dá normálně i nosit a ani cena nebyla strašná, stála do 600,– Kč. Navíc má takovou vychytávku, že má jakoby mezi košíčky takový ťuplík, který se dá připnout blíž k levému či pravému prsu, aby se vědělo, z kterého se naposledy kojilo. ![]()
Postýlku už mám taky nachystanou, vlastně koutek pro malou i s přebalovákem atd., postýlku mám nachystanou vlastně komplet i s povlečením, nebesy, atd. Akorát to pak budu chtít třeba po mamce znovu vše vyprat (i když teď to vyprané je), až budu v porodnici, aby to hezky vonělo ![]()
@Blackyyy a neměly by hemeroidy bolet? Já měla za to, že to dost bolí, ale teda nevím… ![]()
Jinak zatím jsem 2v1 a doufám ještě min 3 týdny budu ![]()
Joo a dnes jsem mluvila s novým primářem v Ivančicích na novorozeneckém - zajímalo mě pár věcí ![]()
Holky a co ostatní? všichni 2v1 nebo 3v1?? ![]()
@wittis jinak kojící košili i podprsenky jsem kupovala na netu, abych měla hezký ![]()
Autosedačku už mám nachystanou a postýlku během 14ti dnů dokončím ![]()
@Petty4
Ahojky
Já jsem 3v1 a doufám, že ještě min tak 7tydnu zůstanu. .jsem.dnes 29tt. Dnešní ultrazvuk- holky mají kazda odhad 1200g, tak snad vse ok.
@Petty4 Já si právě říkala, že by měly bolet, tak uvidíme co řekne doktorka zítra mám poradnu
třeba to tam mám dole prostě divné a neumím to akorát popsat ![]()
Já jsem taky 2v1 a chci být aspoň do konce měsíce, pak už bych i uvítala kdyby se maličké zachtělo
![]()
A co jsi se dozvěděla v Ivančicích?
já tam na žádné prohlídce nebo tak nebyla, vše si zjistím až začnu chodit na pásy za dva týdny ![]()
@Kajkaa85 tééda tak to jsou krásný váhy
moc gratuluji
ten 36tt je pro ten porod takový ideální nejbližší termín. Já bych si tak představovala rodit 37-38tt, ale třeba v noci mě tak šíleně bolela záda a rádo mě malej tak neuvěřitelně kopal do žaludku, že manžel říkal, že za 14 dní by už pomalu mohl ven
tak jsem mu říkala ať nestraší, že taky nejdřív ten 36 tt ![]()
@Blackyyy no já tam taky nebyla osobně, jen jsme telefonovali. Mám problém v tom, že tam nechci být moc dlouho, neb malá není beze mě vůbec zvyklá, v noci spí se mnou a noc beze mě ještě nezažila. Tak jsem zjišťovala jaké jsou možnosti jít brzy domů (za předpokladu, že malý bude v pořádku) a popřípadě jaké jsou jiné možnosti. Tak mi zjišťuje, jestli bych mohla mít na pokoji obě děti, že přes den určitě by to šlo, ale to spaní dětí v porodnici tam ještě nikdy nedělali, ale on dělal tam, kde to šlo, takže mi to zkusí pozjišťovat a tak no. Buď ráda, že tohle vůůbec řešit nemusíš ![]()
@Petty4 Jé, tak to jo, já myslela, že jsi tam byla na nějaké prohlídce či co
ale tak je fajn, že doktor je chápavý a pokusí se to vyzjistit a třeba i zařídit. Tak držím palečky
Budeš teda rodit tam jo? Třeba se tam potkáme ![]()
@Blackyyy no když vydržím do 36tt tak asi jo
s panem primářem jsme se už docela spřátelili
Sice doufám, že tam moc dlouho nebudu, ale jak tam budeme tak si určitě napíšeme a když by jsme se tam potkaly, tak by to bylo super ![]()
Já se na porod těším jako na vysvobození, malý tlačí hlavou mezi nohama a celkem to už bolí, jsem vlastne celý den na nohách kolem malé, jak to jde tak si lehu, ale moc toho nenaležím.
@Petty4 tak Eliška už spí s Terkou v pokojičku, ona je kus ženské s v postýlce už měla málo místa tak šla na velkou postel.
Jinak já při mateřské chodila sem tam do práce s jednou to hořelo tak jsem šla výjimečně do práce v noci, ale volali když už Eliška spadla a že se ráno probudí a máma není doma už zná.
Spíš mám strach co bude až dojedu z porodnice, ona bere že je máma jen její a jak na mě chytne manžel nebo Terka tak ječí a odstrkuje je, tak nevím jak bude reagovat na malého.
@Blackyyy Hemeroid nemusí bolet, i mne teď vylezl ven a spíše zavazí :/ Taky to můžou být varixy, miminko tlačí dolů a to je pak hned.
@alexa37 ´Já mám doma 2,5 letou cácorku a taky jsem zvědavá jak to dá, až budu chovat malého
Těší se na miminko, ale vůbec ji nedochází, co to znamená…porostě si budou muset zvyknout no, jiná cesta není ![]()
@Petty4 Ahoj, také hlásím že jsem stále 2v1
dnes 33+4tt, také doufám, že do konce 36tt ještě vydržím
už je to za pár
Jsem domluvená s doktorkou, že ještě příští pátek jdu k ní na poslední poradnu s ctg a pak mě pošle do porodnice, protože placenta je stále 1 cm od branky
Tak jsem zvědavá, jaký pak bude další postup, jestli hospitalizace nebo ne ![]()
@Hanesi Eliška mi hladí bříško, pusenkuje a mazlí se, zpívá mu, ale taky si myslím, že tomu taky nerozumí, ví i ze to jsou věci pro bráchu, ale asi bude překvapená až bude brácha venku
Moje mala taky pusinkuje bříško a říka, že tam jsou holky a ze mi bude pomáhat. Ale už ted se toho desim..je mamanek