Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka Taky mě napadlo, jestli třeba nejste s partnerem menší. Přece nemůžeme mít každý stejně velká miminka, když je každý pár odlišný..
Věřím, že to bude všechno v pořádku ![]()
@wendelina30 Já měla na syna zipovku a byla jsem spokojena byla super, tak si mě překvapila a nejhorší bylo v ty porodnici z toho jsem byla hotova, ale tedka jsem koukala s máslo na zavazovani pro holčičku a vypadají nádherně.
A na tu zakázku jak dlouho je čekají doba?
Děkuji
@Denča96 Mě občas taky mimco kope nízko a není to příjemné jsem ve 28tt, záleží jak je natočené, ono tedka mají mimca ještě dost prostoru k pohybu.
Třeba se to zlepší uvidíš. ![]()
@Terinamamina Na tu zakázku jsem se s paní domlouvala zhruba v půlce srpna a psala mi, že to bude mít hotové začátkem října. Ale já objednávala celý set do postýlky (zavinovačku, hnízdečko, mantinel, polštářky), tak to jí asi bude trvat dýl. Pozadovala dopředu 1/3 z celkové ceny jako zálohu a zbytek až to bude hotové
@wendelina30 Jo tak to pak jo. Já koukala jinam, ale taky chci prave cely set do postýlky. Mohu se zeptat na cenu za cely set? Děkuji
@Terinamamina Celý set vyjde na 5250kc (zavinovačka, hnízdečko, pletený mantinel, polštářek ve tvaru písmene M a polštářek ve tvaru hvězdičky). Materiál šedý a bílý velvet. Nevím, zda se cena pak liší i podle materiálu. Já si říkala, že ten velvet se bude asi na zimu hodit nejvíc
Tak ted jsem byla na kontrole. Pry mam cipek na 29mm a nalevka uz tam neni ci co. Jinak jsme bez komplikaci a antibiotika mi dnes rusi.. ale i presto mi primar rekl abych tu do dalsiho tydne zustala na dalsi vysetreni, coz nechapu kdyz je vsechno v norme.
@Monika-121 je to pro jistotu. Buď ráda, ze te hlídají a ze jim to není jedno. Ale chápu, ze se už tesis domu
@kambalaka To jo.. uz je to tu pro me dlouhy. Snad uz se mi pristi tyden postesti.. Uz mam v hlave hruzy ze si me tu nechaji az do porodu😅
@wendelina30 To je podobný co jsem viděla jen k tomu ještě měli i myslím povlečení.
Musím říct, ze je toho teďka spoustu, když jsem čekala před 7 lety syna, tak hnizdecka snad ještě nebyli a celkově těch setu do postýlky je hodně.
![]()
@Monika-121 Ahoj, tak hlavně ze zatím vše ok a ten čípek ti budou hlídat. Jinak oni se proste kryji kdyby cokoliv a udělají vyšetření a pak pujdes dom. Na druhou stranu lepší než kdyby to podcenili a pak nějaký průšvih.
![]()
@Terinamamina Asi mas pravdu, hlavni je aby byla mala v pohode a nehrozil nejakej predcasnej porod nebo tak neco. Jen mi vsichni rikali ze tu budu max tyden, tak me to docela prekvapilo ze tu budu vlastne 2 😅 Ale zas jak rikas.. lepsi nez kdyby to meli na haku.
@Monika-121 Chápu tě je to otrava v nemocnici, nic moc jídlo, spánek taky žádná hitovka, ale zase se starají a udělají vyšetření, pohlídají si te a pak pujdes určitě domu. Jen asi budeš muset být co nejvíce v klidu. ![]()
Děvčata, jak se všechny máte? Já už cítím pohyby velmi intenzivně, je to legrace sledovat pohyby bříška
. Zajímalo by mě, jaké máte v plánu používat pro miminka plenky, uvažujete někdo nad látkovými nebo dokonce zkusit bezplenkovou metodu? Já se v té záplavě různých druhů plenek vůbec nevyznám, jde mi z toho hlava kolem… Zatím chci pořídit jen pár novorozeneckých, ukáže se, jaké budou mimču vyhovovat, ale nevím ani jaké nejlépe pořídit ty „startovací“.
Jinak kdy nastupujete na mateřskou? Já jsem si automaticky plánovala nástup 6 týdnů před porodem, ale zejména v práci (mužský kolektiv) mi téměř všichni říkají, jak je to strašně brzo, ať jdu co možná nejpozději, že se budu doma nudit
.
@Sissela já pohyby taky cítím víc a víc, ale rozhodne se mi ještě břicho nevlní 🙂
Co se týče plenek, ze začátku jsem chtěla zkusit napůl látkové a napůl jednorázové. Nicméně hodně holek mě od těch latkovych odrazovali, ze se tím stanu akorát otrok plen. No tak já určitě půjdu na doporučení více kamarádek do Pampers baby care.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat