Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka ahoj, já už pediatra naštěstí mám. Doporučuji si už nějaké obvolat. Bydlím na menší vesničce a všechny sousedky co mají teď malé mimčo mi doporučily si najít pediatra co nejdříve a měli pravdu. Je to docela problém sehnat nějakého. Chtěla jsem co nejblíž, ale tam měli plno. Takže budu dojíždět cca 20 min. Ale i tak to jde. Některé sousedky jezdí až do Prahy.
Jinak jsem sem ještě nepsala. Nějak jsem furt nemohla uvěřit, že jsem těhotná. Byla jsem 3 na IVF a nic. Pak to vyšlo nakonec přirozeně. Termín mám 23.12. A čekáme holčičku.
@kambalaka já jsem hrozně ráda že u nás pediatra řešit nemusím, nejsou u nás
Máme jen rodinné lékaře takže miminko automaticky bude se mnou u mé lékařky. Pamatuju si na ty stresy v ČR kdy byl před 5 lety hrozný problém sehnat fajn pediatra v rozumné dojezdové vzdálenosti…
@motivi Ahojky, já mám taky vyšetření na cukrovku už za sebou. Nebylo mi při něm úplně dobře, málem jsem sebou sekla a obsah toho „lahodného“ nápoje neudržela, ale nějak jsem to rozdýchala a naštěstí výsledek je v pořádku. Většinu výbavičky už máme, teď v září chceme ještě doobjednat právě chůvičku a monitor. Po zkušenosti Nikol Štíbrové, co jsem teď sledovala, si monitor URČITĚ pořídíme.
Teď se poohlížím po nějaké zimní kombinéze nebo overálku do kočárku, na procházky, když nebude mrznout. Kdyby měl někdo tip, budu ráda. Chtěla bych něco příjemně zatepleného. Taky se poohlížím po nějaké ideálně dřevěné hrazdičce.
@wendelina30 Taky už se mi teď vůbec nechce lítat po obchodech, ulevilo se mi, že nezbytný základ výbavičky už máme pořízený. U mě na tom něco bude, že ve druhém trimestru jsem měla nejvíc energie, teď už se začínam při chůzi trochu kolíbat a zadýchávat…
.
@kambalaka S pediatrem už jsme domluvení, ulevilo se mi, že nás přijme. Je od nás blízko a má hodně dobré reference, chodí k němu i moje kamarádky. Trochu jsem trnula, jestli už nebude mít plnou kapacitu.
Jinak moje potíže se spánkem přetrvávají, vůbec nemůžu najít vhodnou polohu.. Půl noci se převaluju, podkládám si záda, bříško. Hodně mě bolí vzadu v bedrech… Nemáte někdo zkušenost s něčím, co na toto pomáhá?
@Sissela tak jsi ten roztok neudržela a nebo udržela v sobě? Pokud ne, tak se musí vyšetření opakovat.
Mě to čeká teď ve středu a už se nemůžu dočkat
, prý se to teď dělá trochu jinak a ať počítám, že tam budu od 7 do 11
@Bája6 Rozdýchala jsem nevolnost a udržela jsem ho v sobě, ale asi jen díky představě, že bych tohle snad měla opakovat… Já mám trochu problém se sladkými nápoji, vůbec nepiju colu, sprite apod., de facto jen vodu, neslazené minerálky, neslazené čaje. Hodně přisuzuju i tomu, že jsem musela být nalačno, u mě je snídaně naprostý základ denní stravy, bez ní nevyjdu z domu a dávám si docela velké snídaně, takže to byla taková souhra několika faktorů najednou.
Já se tedy přiznám, že jsem onen nápoj při testu na cukrovku v sobě neudržela, ale opakování testu jsem odmítla. 😁
Letělo to ven přesně 10 minut před druhým odběrem a i to by prý mělo být v pořádku.
Odběr na lačno byl ukázkový a i ten první po hodině byl tabulkový, takže jsme se domluvili, že to snad ani nebude potřeba opakovat. 🙂
Máte někdo tip na nějakou zavinovačku? Vůbec netuším, kde koupit a po jaké sáhnout, jestli je lepší péřová nebo jen nějaká teplá?
Ahoj holky, od nedělní noci pomalu nespím
malý neustále kope, ale jako fakt hodně a hodně do spodku, už mě z toho i celý spodek bolí, je to normální? Při prvním jsem to neměla a říkám si jestli je to OK že ty pohyby cítím jen takhle dole
Jsem 24tt
@Denča96 taky je cítím hlavně dole a pravidelně se budím v půl čtvrté ráno a pak nespím. Je to ale moje první těhotenství, tak nemůžu porovnat… taky jsem 24tt
@kambalaka Ahojky, mám jednu od Sleepee a druhou jsem si nechala ušít od Beautiful room na zakázku (ještě ji nemáme doma). Já se dívala na youtube na videa a tam nějaké porodni asistentka doporučovala hlavně, ať jde pořádně zavázat (né suchý zip). Tak mají obě mašle. Péřová není ani jedna ![]()
@Denča96 Ahojky, já dneska nespala od 3h. Kopalo se a kopalo
V tom 24tt jsem taky měla občas kopance nízko a fakt to tak až někdy bolelo. Na kontrole tenkrát doktor říkal, že je prďola ještě nízko, ale víc to nerozebíral. Teď jsem 29tt a asi se pomalu presunujeme nahoru. Teď už cítím pohyby v oblasti žeber
@Denča96 já byla včera na kontrole a teď je prďolka hlavičkou dolů, tak už mě nekope do močáku a nemusím tak často v noci na záchod. Až se Ti otočí, tak se Ti také uleví, neboj ![]()
Já dnes byla u svého gyndaře na kontrole ve 24tt a malý je o 3 týdny menší, má kratsi nožky i ručičky. Plodovka ale dopadla dobře
průtoky zatím v normě. Na další UTZ kontrolu jdu ve 27tt zase ke svému gyndaři. Pak 30tt na UTZ do Gennetu a podle výsledků se uvidí, co dál…
@kambalaka Doktor ti vůbec neřekl, čím by to mohlo být? Nebo jestli se to třeba stává?
@wendelina30 no jen v Gennetu mi říkali, ze možná tím, ze mi na 1.screeningu vyšlo riziko růstové restrikce 1:6. Pak jsem měla v tripple testech vyšší hodnotu AFP a ze to může souviset s placentou. Ale průtoky jsou zatím dobré a ze to chce hlídat. Gyndar mi více méně na to prikyvnul. Ale nikdo mi na to více neřekl. Jen proste hlídat v dalších kontrolách. Já teda taky nejsem nijak velká, měřím 156cm, tak mi gyndar říkal, že proste může být jen po mně… no je to takový divny. Většinou všude holky píšou, že zjistili, ze je mimco menší až třeba ve 30.týdnu. Ale takhle brzy? Jsem z toho v rozpacích, ale snad to bude dobré ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat