Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@motivi To lezeni na zadech je u me spis ne tolik pohodlne, ale dycha se mi porad dobre, jsem zvedava, jestli me to taky potka 😄
V kolikatem tt jsi?
Já teda ležet na zádech už nemůžu tak dva měsíce. Ale já jsem malá a bříško se mi o to víc klene dopředu a asi tím pádem při ležení na zádech více tlačí na páteř. Takže já buď levý nebo pravý bok
Cau holky! Tak sme se vratili z Jizerek z jistojiste posledni turisticke dovci. Delku sme srazeli v zavislosti jak sem se cejtila, nejvic sme dali za den asi 11 km. Prekvapilo mi ze to slo, kdyz sem doma a hybu se mene, tak si pripadam jako lazar. Bricho me pnulo jen chvilkama, kdyz mi mladas nejak blbe sednul na stydkou kost.
Musim davat vetsi pozor na jidlo, kdyz snim neco tezkyho na noc, tak bliju, jak sakal
. Taky mam pocit, ze me obcas boli zaludek. Stalo se vam nektere, ze vas mimco nakoplo do zaludku tak, az slo vsechno horem hned ven? Je to peknej hnus! ![]()
Jinak veci mam spoustu, popujcovaly mi skoro vse kamaradky, co rodily loni, tak mi asi chybi jen chuvicka a postylka a tu mi pujci kamaradka, co si holcicku uhnizdila natrvalo v posteli, tak nevyuzivaji a ani nebudou
. Kdybyste mely nejake tipy na chůvičku, tak sem s nima! Budeme jeste porizovat nejakou komodu pro mimco na obleceni s pultem na prebalovani nahore. Pokud se nam teda vejde do loznice…
.
Dostala sem zajimave tipy na koupi veci jako je Perlan na utirani zadku, drzaku ponozek atd. Jesteze ty kamaradky mam, jinak bych byla zmatená jak nudle v bandě
![]()
Spim dobře, jen chodim casto curat, vzdycky si rikam ze vycuram aspon litr a je to jen takovy trosek
. Spat muzu na zadech klidne, jeste se nezadejchavam, ale to je urcite i tim, ze mam ooravdu vysokou vahu a pet nabranejch kilo v tehotenstvi je pro me minimalni rozdil 😂
. Telo je asi zvykle.
@motivi Ja jsem si to nebrala osobně
Jen mi došlo, ze jsem si taky jen stezovala a ze takova nejsem ![]()
Ahoj holky, mám takový dotaz, včera s přítelem při naší chvilce mě chytla hrozná křeč která vystřelovala od zad do podbřišku, trvalo to cca 2min, musela jsem hodně prodychat než to přešlo, myslíte že už to mohli být poslíčci??
![]()
@Denča96 urcite ano, mela jsem to nedavno take, tedy ne pri sexu, ale po delsi ture.Slo mi to az do beder a uplne jsem se lekla. Nicmene jsem si sedla do klidu a preslo to. Deloha uz se pripravuje na porod
.Je sice brzy, to ano, jedna se o tzv.,,braxton hicksovy kontrakce”. Probrala bych to s mudr, urcite, pokud se bude opakovat. Drzim pesti, at Te moc nestrasi, ja jsem vzdy take vyrizena
.
@Denča96 Ahojky, ty jsi mívala nějaké problémy se zády ze začátku, ne? Nemůže to být třeba od zad? Ale ve 28tt klidně i poslíčci
Hlavně, že to přešlo
Já teď asi týden cítím, jak mi tvrdne břicho skoro při každém větším pohybu ![]()
@kajka kajka 11km je pekna tura
Ja jsem byla na vikend pred dvema tydny, jeden den jsem ušla 8km, ale ke konci uz to bylo utrpeni a pak jsem mela uplne tvrdy bricho a jen jsem lezela.
Jakoze te tak nakopnul ze jsi blila? To se mi teda nestalo, ale byva mi ted zas dost blbe od zaludku. Ono se neni cemu divit, kdyz se podivas, kam se nam ted natlacily vsechny vnitrni organy ![]()
A drzak ponozek je co?!
Perlan mam. Ja nerada jednorazovy veci a moc odpadu, takze z emulze Medvidek a perlanu vyrabim vlhceny ubrousky ![]()
@Denča96 Muzou byt poslicci.. nebo prave spis ty braxton-h. kontrakce. Konzultovala bych s doktorem, ale v zasade je dobre, ze se deloha pripravuje. Me teda porad neco tlaci, poboliva, obcas se stahne..ale minule me doktor uklidnil, ze zadny znamky na predcasny porod nejevim, tak si rikam, ze je to vsechno sice neprijemny, ale v poradku. Prvni tehotenstvi jsem mela mnohem bezbolestnejsi, ale kazdy je holt jiny.
Holky, hold uz jdeme do finale…a bude hur
…me desne bolelo bricho v noci a takovou krec na prave strane jsem mela🤦🏽♀️…prikladam to napinani vazu, nebot mimous ted hodne roste a me teda zase fest narostlo brisko…miminka ted dost pribiraji a rostou, proto vse vnimave tak jak vnimame, ale kazdy den dekuji telicku svemu za to, jak neuveritelne funguje🙏🏼.Myslim na vas a jsem rada, ze v tom nejsem sama. Pristi stredu jdu se sepsani porodopisu
…leti to strasne…ja mam vse nachystane tak nejak, jen jeste chci dnes sednout a objednat si teplomer do vody, olejicek pro mimo, vlozky do podprdy, apod…a pomalu zacnu chystat tasku. Holky, co si koupite s sebou za jidlo? Ja nejake tycinky, presnidavku apod…neco co se neskazi…
Ahoj dámy
doufám, že se máte všechny skvělě, počasí zatím pěkné, žadné upršené, sychravé ![]()
Mám na Vás dotaz - jak moc se řeší v těhotenském průkazu takové ty věci jako zubař a obvoďák? Obvodní se na mě tvářil stylem jako „ok, ale je to zbytečnost“… Problém je zubař
mám zubaře v rodné hroudě a v místě nového bydliště jsem nedokázala sehnat žádného, který by bral nové pacienty…
a jet 300 km jen pro razítko v 7 měs. těhotenství mi prostě přijde
… navíc jsem na neschopence a jednak bych takový vejlet neobhájila a jednak asi fyzicky nedala ![]()
A k té neschopence - zatím ji mám do 18.10.21 přičemž nástup na MD je nejdříve 8. 11.21… mám ještě 9 dní dovolené + 3-5 dní „zdravotního volna“. Myslíte, že je troufalé si chtít vybrat tyto dny ještě před nástupem na MD? Přece jen je to 14 dní „normálně proplacených“… nikdy jsem na neschopence nebyla, tak nevím, jak to chodí
nechci vypadat jako sociální piajvice ![]()
@Martii6 já si teda dovolenou před nástupem na MD vybírám a v práci v pohodě. Nejradši bych už do práce nechodila, ale ještě mi zbývají 4 týdny. Je to už pro mě náročné a hlavně kolega nám odchází a jeho práce připadla na mě. Za 14 dní budu ještě za mě zaucovat novou holčinu. No já si ten konec práce fakt uziju ![]()
@Peťulka39
Já teda skoro nic nemám nakoupíno (alespoň mi to tak přijde koupili jsme kočárek + fusak, postýlku, přebalovací komoda), oblečení a jiné věci jako vaničku, flašky, dudlíky, pleny… vůbec nic… nemám to zatím kde skladovat. Říkám si, že je pořád brzy (27+1) a že bych to tu zbytečně skladovala.
Ale k tomu jídlu do porodnice - doporučuji třeba Manu (a podobné). Je tedy celkem dražší (a chuťově to taky není zrovna hitparáda
) ale je to tekuté, vyvážené (prý
) a nemusí se to skladovat v lednici
Jelikož jsem „rozlítaná kancelářská krysa“ tak jsem měla vždy balení v kabelce abych v případě nouze nebyla hlady
tyčinky jsou taky dobrá volba, možná nějaká insta kaše? A dobře stravitelné ovoce bez slupek by taky mohlo být ok ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat