Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kup si nebo pujč domů tlakoměr a měř se třeba 2× - 3× denně v klidu. Můžeš mít syndrom bílého pláště. Také mám u lékaře vyšší tlak, ale doma potom v pohodě. ![]()
Jinak s vysokým tlakem mám své zkušenosti, ale až tak od 7.měsíce. Obě těhotenství preeklampsie, takže počítám, že i teď mě čekají častější návštěvy lékařů a budu doufat, že to zvládneme alespon do 38tt. ![]()
Aha, tak to je divné. Zapisuj si denní hodnoty a vezmi si to potom k lékaři až půjdeš na kontrolu.
Aaach holky tak sedím na tom plicním kvoli kašlu co si vyžádala alergologicka a revem 😭 doktor nepříjemný sprdol ma ako malé děcko a vyzera to že mám astmu…
@Jeen a za co tě sprdnul? ![]()
Já ted přijela z práce domů protože mi bylo špatně a mám zase naopak tlak nižší 115/76. Do toho mi volal doktor a domluvili jsme se na kontrolu už za týden pro jistotu.
@Kattynka000 Ahojky ☺️ tak to máme doost podobně, já narozeniny 29.a zjistila jsem to 28 🤭 a termín podle MS 30.12., dle dr termín ještě nemám, ale posunula mě o 5 dní zpět, tak jsem dnes buď 9+3 a nebo 8+5 😁
Jinak holky oproti prvnímu tehu si teď připadám úplně netěhotně 🤭 krom únavy, která už taky přešla, mi vůbec nic není.. 🤷♀️ screening až 22., ale příští pondělí jdu na kontrolu ke své a už i pro průkazku, tak ono to nějak uteče. S tím malým satánkem se člověk stejně nenudí a ty dny utíkají tak nějak rychleji, jak s první.
A k těm striím, s první jsem se mazala fakt poctivě každý den a stejně jich mám hromadu 🙈
@Jeen jejda
Já vlastně díky covidu jsem ani nezjistila, že jsem těhotná.
začala jsem zvracet, když jsem chytla covida a až když mi bylo blbe jeste 14 dní po karanteně a po dobraných probiotikách protože jsem myslela, že mi covid rozhodil zažívání, tak si říkam ty jo nemůžu být těhotná? Snažili jsme cca šest let
no čáry tam byly jak na dálnici ![]()
Holky já už se fakt zbláznim. Za dnešek jsem snědla dvě jablka a teď jsem to všechno zase vyhodila
to snad nikdy neskončí. 14 tt, druhej trimestr a furt je to hrozný ![]()
@Tyna15
Tak teda já zvracím tak jednou denně, vždy když přítel doma uvaří 😁 🤦🏻♀️. Jinak jim rohlíky a ovoce, vždycky se přemlouvám, ať ve mě zůstanou. Problém je, když cítím jídlo😭. Ale nadavuju se na prázdno přes celý den. Bože jak nenávidím zvracení 😭.
@DadaSm píše:
@Jeen jejdaJá vlastně díky covidu jsem ani nezjistila, že jsem těhotná.
začala jsem zvracet, když jsem chytla covida a až když mi bylo blbe jeste 14 dní po karanteně a po dobraných probiotikách protože jsem myslela, že mi covid rozhodil zažívání, tak si říkam ty jo nemůžu být těhotná? Snažili jsme cca šest let
no čáry tam byly jak na dálnici
Som sa tam psychicky zosypala seděla som v cakarni a plakala až do cesty domov…nazval ma obycajnou dezinformackou, ktora len každého ohrožuje a že my Slováci sme hrozny a že umriem 😭 este teraz mi je z toho nanic…ja som kovid mala v únoru ale šla som tam nie kvoli kovidu ale že si to vyžádala alergologicka…ale inak ti gratulujem že takto po 6 rokoch taketo milé překvapení ![]()
Od takového lékaře sbalit kartu a odejít. Opravdu. Kamarádka měla teď problém s dětskou doktorkou, která ji min týden odmítla bez pcr testu ošetřit syna. Takže musela s teplotou na pohotovost. Někteří lékaři jsou prostě mišuge na hlavu.
@kam2 píše:
Od takového lékaře sbalit kartu a odejít. Opravdu. Kamarádka měla teď problém s dětskou doktorkou, která ji min týden odmítla bez pcr testu ošetřit syna. Takže musela s teplotou na pohotovost. Někteří lékaři jsou prostě mišuge na hlavu.
Bola som tam prvý krát ani vo sne by ma nenapadlo že ma takto uboho poníží 😔 nikdy som kvoli kovidu a očkování nemala problém ale toto ma dnes úplně dostalo a zrazilo na kolena 😔