Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Když teda i téma prsa😁. Tak myslím, že mám tak o dvě čísla větší. I přítel říkal, že mám obří, bohužel pro něj mě bolí😁.
Já teda i když občas zvracím, tak stejně už mám 2 kilča nahoře. Vždycky jsem měla problém s váhou, ale myslím, že teď je to z rohlíků a skoro celodenního válení, abych rohlíky nevyzvracela 🤦🏻♀️. Ale pupík asi ještě nemám, schovává se mi pod špeky😁.
Já nabrala 8 kilo od začátku IVF
Do teď beru utrogestan, tak nevím jestli i z něho přibírám
Jinak prsa mám tak o dvě čísla větší
musím začít řešit pohodlnou kvalitní podprsenku neboť mě ty kostice nějak začali tlačit. A vůbec, všechno mě už tlačí
už asi vytáhnu těhu leginy
Břicho mám jak v 5-6 měsíci
Bože kdy nám bude dobře ![]()
Holky zvraceni vam nezavidim. Od zacatku tehotenstvi mi nic neni. Zas na druhou stranu si rikam ze by bylo fajn se citit jinak nez predtim. Bricho a prsa se zvetsuji a uz jsem pro jistotu zacala mazat, protoze ma strach ze strii na ktery trpim od mala. Ja uz zacala nosit leginy a saty protoze kalhoty uz vubec neoblecu ![]()
Jak jste na tom se striema?
@Lenka_lo píše:
Holky zvraceni vam nezavidim. Od zacatku tehotenstvi mi nic neni. Zas na druhou stranu si rikam ze by bylo fajn se citit jinak nez predtim. Bricho a prsa se zvetsuji a uz jsem pro jistotu zacala mazat, protoze ma strach ze strii na ktery trpim od mala. Ja uz zacala nosit leginy a saty protoze kalhoty uz vubec neoblecu
Jak jste na tom se striema?
Já mám strie z prvého těhotenství po bokoch a na vnutornych stranách stehen…aj ked som sa mazala podstivo s tým slavnym Bi-oilom 🤦 teraz sa už tiez mazem ale počítám s tým že sa i tak ukážu 🤷
@Jeen nene, moje třetí. Tak jsem právě očekávala, že už budu mít pupek, protože při druhým jsem ho měla strašně rychle.
ale myslím že se to pak vyloupne prostě najednou
jinak k těm prsoum, holky já jsem nadšená. Mám je tak o dvě čísla větší a fakt hezky, manžel je z toho taky nadšenej
no doufám, že nám všem bude brzo dobře ![]()
@Lenka_lo no mně se udělaly 2 dole na břiše v druhém těhotenství, tak už taky radši začnu mazat, protože jsem to tenkrát šíleně obrečela
teď už teda jsou vybledle a ve finále to není taková katastrofa
no nicméně, se mnou šíleně cloumaj hormony, takže jsem schopná brečet kvůli takovejm blbinám
doma bordel, protože kvůli tomu jak mi je zle, dělám jen to nejnutnější
ještě že mám chapavyho manžela bordeláre. Mít chlapa na pořádek, tak by se asi odstěhoval ![]()
@Tyna15 @Lenka_lo
Holky nechci vám brát iluze, mazala jsem se fakt poctivě, od 6m jsem pak ležela v nemocnici a nemohla jsem dělat nic jiného, než se mazat, takže o to víc 🤣 do porodu ani prasklinka, no jsem vzrustově menší a sotva jsem vyplkla dítě, břicho totálně dopraskane 😞 ale já fakt přibrala v prvních 7,5 měsících 5 nebo 6 kilo a dalších 6 v posledním, takže si myslím, že to ta kůže už prostě nedala. Břicho jsem měla fakt až v 8.
@Tyna15 píše:
@Jeen nene, moje třetí. Tak jsem právě očekávala, že už budu mít pupek, protože při druhým jsem ho měla strašně rychle.ale myslím že se to pak vyloupne prostě najednou
jinak k těm prsoum, holky já jsem nadšená. Mám je tak o dvě čísla větší a fakt hezky, manžel je z toho taky nadšenej
no doufám, že nám všem bude brzo dobře
Jo to je také možné 🙂 je to sranda ake to těhotenství a vse s ním spojené sú vždy ine 🙂
@Clue já sem se mazala taky a pořád dobrý a pak najednou 14 dnů před porodem..totálně popraskany bricho…takový hnusný velký tlustý fialový raskliny od jedné ho boku ke druhému..tak 10cm dlouhe. Přesně v linii pupku…na druhou stranu po porodu jsem ty strie a i jizvu po sc mazala bi-oilem a když sem šla na kontrolu po šestinedělí tak z jizvy byla tenká bílá čára a strie teda vybledlé taky…teď už nejsou skoro vidět..ale jsou hmatné..
Ahoj holky ![]()
s dovolením se k Vám vetřu, sice už „zkušená“ těhule, 5. těhotenství (dva porody mám za sebou, zbytek nedopadl), ale princezně už bude 6 let a přijdu si jako poprvé
těhotenství zjištěno 29.4.(krásný dárek k narozenínám druhý den
). Večer jsem si sedla ke skleničce vína, čekala na partnera až dojede z práce a jen jsem polkla víno, letěla jsem zvracet (
víno miluju takže mě tohle překažení večerního rituálu překvapilo
). Nešlo mi do hlavy proč a pak mi cvaklo, že jsem to den před tím měla dostat. Takže půl 9 večer, já našla doma jeden test a okamžitě dvě dálnice
Aktuálně 10tt, ale první týdny slabé krvácení kvůli hematomu nad miminkem, teď už se to naštěstí srovnalo.
Co se nesrovnalo je šílená únava a celodenní ranní nevolnosti
Na které si teda absolutně nepamatuju ani při jednom těhotenství
TP mám sice až 1.1.23, ale věřím tomu, že po třetí to bude dřív ![]()
Mimochodem, 3 kila na hoře, prsa o dvě čísla větší a citlivé a břiško jak ve 4 měsíci ![]()
Jooo a gratuluji všem ![]()
Ty jo tak držím palce. ![]()
Mám ješte dotaz holky jak jste na tom s tlakem? Jsem dnes 12TT Byla jsem 19.5. u lékaře a naměřila mi sestřička vysoký tlak 148/93 pak merila jeste dvakrát a nejnižší byl 137/92. Nikdy dříve jsem problémy s tlakem neměla, prodelala jsem teda covida před měsícem a půl. Od te doby se měřím doma a vězšinou mám horní přes 140 a spodní se pohybuje mezi 83-89. Dneska jsem si volala mají mi během dne volat zpátky až to sestřička zkonzultuje s doktorem, že toho mají hodně. Jak jste na tom s tlakem vy?
@DadaSm píše:
Ty jo tak držím palce.
Mám ješte dotaz holky jak jste na tom s tlakem? Jsem dnes 12TT Byla jsem 19.5. u lékaře a naměřila mi sestřička vysoký tlak 148/93 pak merila jeste dvakrát a nejnižší byl 137/92. Nikdy dříve jsem problémy s tlakem neměla, prodelala jsem teda covida před měsícem a půl. Od te doby se měřím doma a vězšinou mám horní přes 140 a spodní se pohybuje mezi 83-89. Dneska jsem si volala mají mi během dne volat zpátky až to sestřička zkonzultuje s doktorem, že toho mají hodně. Jak jste na tom s tlakem vy?
Ahoj, mela jsem to tak nejak podobne a hned po screeningu jsem kvuli tomu dostala prasky na preeklampsii…
@Seal123 on mi právě doktor toho 19.5. říkal, že na vysoký tlak z těhotenství je to ješte brzy. ![]()
@DadaSm to se někdy stává že vláda vem těhotenství se objeví vysoký tlak..to je stejné jako s tehotenskou cukrovkou…
Já mám obvykle tlak tak kolem 100-110/60-70 v těhotenství jsem se vyšplhala na pro většinu lidí normální tlak 120/80 a při porodu že mě arova lékařka byla totálně v háji..nevím sice jaký hodnoty sem měla ale pořád říkala ať mi sestra přidá..ještě ještě ještě ještě…a prý slyšíte mě? Není vám špatně? A já úplně v pohodě
.a pak ke konci když už byla malá venku jí říkám trochu se mi točí hlava tak mi změřili tlak a prý to je dobrý to už nic dávat nebudem..a manžel který se tam zrovna objevil ve dveřích aby mi zamával říkal že na monitoru bylo 80/40
tak by mě fakt zajímalo co sem měla předtím když tohle bylo dobrý
![]()
U mna prsa zatím dobrý a už žádné vacsi ani nechcem už teraz si v normálním obchodě podprdu nekoupím 🙄