TP prosinec 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11828
10.6.22 08:21

@LeŠer no kočárek pro dvojčata bych si asi radši osahala naživo…kdo ví co ti bude více vyhovovat jestli vedle sebe nebo za sebou nebo pod sebou… :nevim:
Látkové plenky..jako jo Anežka myšlenka to je ale mimčo ti do toho může hodit vidle…mě dcera v látkových nevydržela…jednou si ucurla a už rvala že chce prebalit…to bych musela prát 2× denně…i s jednorázovými to dělala…koupila jsem napřed ekoplinky to bylo to samé jak látkový…balík byl pryč během 1 dne…pak jsem vystřídala vše možné..než jsem našla něco v čem mi vydržela déle..
Ceny jsou různé…od 3kc/plina až po 10kc/plina…ale spíš než cena je rozhodující v čem ti mimčo vydrží, a neoprudi se…k látkovým si zas musíš připočíst vodu, elektrinu, práci prášek, a čas na sušení a žehlení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
12.6.22 08:17

@LeŠer já už po kočárech koukám, ale já chci bazarovej, ani jeden kluk mi v kočárku nevydržel, takže jsem je oba nosila. Ale ty první dva měsíce třeba, to ještě neprotestovali a já si dávala s tím nošením po porodu radši trochu na čas. Jinak minulý týden jsme koupili už přebalovací komodu. Radši jednu větší položku měsíčně než pak všechno najednou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11828
12.6.22 08:36

@Baru87 já jsem taky vše nakupovala postupně..a protože to není tak dlouho tak většinu věcí využijeme i dál…co budem muset přikoupit je druhá postylka a pak podle toho jestli bude holka nebo kluk..na holku máme všechno..na kluka bysme museli přikoupit nějaké oblečeni. Kočárek případně budu řešit až těsně před porodem..tzn. v listopadu…podle toho jak dcera bude tapkat…buď to nebudu muset řešit vůbec nebo budu shánět dvoj…ale myslím že to dáme bez…jen koupíme nějaké lehké golfky na výlety kde by si mohla chvíli posedět když bude unavená…případne bude z tatínka nosič.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
12.6.22 09:42

Shodou okolností jsme včera byli na grilovacce s neslyšísimi (učím se český znakový jazyk a měli jsme,,závěrečky" formou her) a vystavu tam měla mladá nedoslýchavá malířka, která má dvojčata holky (4r) a prodává právě kočárek. Prostě to tak mělo být. Tak když budeme vědět :srdce: :srdce: tak je náš. :-) (má křiklavě červenou korbu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
13.6.22 03:01
@Jeen píše:
Ahoj, tak len tak v skratke aby si bola v obraze alergologicka ma poslala na plucne kvoli kašlu co na drží už dlhsiu dobu lebo mi zistila na spirometrii že mám slabý vydych tak som tam včera bola objednaná s tým že mi nieco poradi alebo zisti preco ten kašel či to vobec má suvis s alergiou a on len co som si sadla doslova a do písmena po mně zjapal ako na malé děcko že ako si to představujem že nie som očkovaná, začal ma urazat že som obycajna dezinformacka a my Slováci sme hrozny že nás tehotnych neočkovaných sa kazdy boji, že každého ohrozujem okolo seba, že umriem…bože zas placem 😭 já som tam zůstala sediet ako obarena 😔 som sa tam v cakarni potom psychicky zrutila mne bolo tak zle som celu cestu domov plakala a nechápala…8.6. som objednaná k alergologicke s vysledkami a budem to riesit s nou co dalej…Keby som nebola těhotná riesila by som to dalej ale už tak som dost v strese a nechcem aby to miminko cítilo…přesně stále samy kovid ja respektujem úplně každého či sa dá či nie každého rozhodnutie…a ani to nie je povinné…určitě si nemyslím že som dezinformacka vždy som vsetko podstivo dodržovala a ani nikoho neohrozujem a poznám vela případov aj u nás v práci co má 2,3 ockovania a kovid chytili s ovela tazsim priebehom ako bez ockovania tak potom k comu to je sakra…raz aj tak každý umrie a pravděpodobnost že má například zabije auto je vacsia…a je tu ovela inych chorob na které sa počas kovidu úplně zabudlo…

Ahojky, ja vás holky pročítám, ale moc nepřispívám. Nicméně! Tento tvůj komentář mě opravdu rozhodil. Takový sprostý doktor by zasloužil vyhazov a sebrat diplom! Pro nás všechny neockovane…pošli prosím stížnost, co se stalo na vedení. Toto je diskriminace a je to každého věc. Já taky neříkám očkovaným, že jsou ---, že se nechali očkovat, tak at naopak očkování dají pokoj nám. Ja myslela, že toto už je za námi a stále se najde nějaký ----, který ještě takto napadne a vyhrožuje těhotné ženě. To jsme to dopracovali. Věřím, že ses z toho otřepala a s podobným lékařem se už nesetkáš :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11828
13.6.22 03:31

@DaisyMe přesně tak, já zase očkovaná jsem (a dlouho jsem se rozhodovala jestli ano nebo ne prakticky celé první tehotenstvi) ale v životě by mě nenapadlo nadávat někomu kdo není..je to každého rozhodnuti jestli se dá očkovat nebo ne…zpětné bych na očkování nesla…ani na žádnou další dávku nepůjdu…
Ten doktor je…(mužské prirození hanlivě 😁)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jeen
13.6.22 06:54
@DaisyMe píše:
Ahojky, ja vás holky pročítám, ale moc nepřispívám. Nicméně! Tento tvůj komentář mě opravdu rozhodil. Takový sprostý doktor by zasloužil vyhazov a sebrat diplom! Pro nás všechny neockovane…pošli prosím stížnost, co se stalo na vedení. Toto je diskriminace a je to každého věc. Já taky neříkám očkovaným, že jsou ---, že se nechali očkovat, tak at naopak očkování dají pokoj nám. Ja myslela, že toto už je za námi a stále se najde nějaký ----, který ještě takto napadne a vyhrožuje těhotné ženě. To jsme to dopracovali. Věřím, že ses z toho otřepala a s podobným lékařem se už nesetkáš :srdce:

Ano už som sa otrepala nastastie 🙏 a určitě v případě problémem si budem hladat ineho lékaře 🙂

• Citovat
  • Upravit
282
13.6.22 17:27

Ahoj holky, jste tady některá 35+? Mě je 38. Mám teď 16.6.ten velký ultrazvuk. My „starší“ s největší pravděpodobností musíme na odběr plodové vody. Jak se k tomu stavíte prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
13.6.22 17:35
@DaisyMe píše:
Ahoj holky, jste tady některá 35+? Mě je 38. Mám teď 16.6.ten velký ultrazvuk. My „starší“ s největší pravděpodobností musíme na odběr plodové vody. Jak se k tomu stavíte prosím?

Já na odběru byla, ale ne kvůli věku, je mi 34, kdyby mě měli hnát jen z toho důvodu, tak si zaplatím radši ten NIPT test, jako odběr asi nebyl nic tragického, fakt jako odběr krve, ale pořád tam je narozdíl od toho NIPT testu prostě riziko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
13.6.22 17:37

Já mám 36. U syna jsem šla na plodovku ve 25letech. Nic hrozného to nebylo. Naopak. A jestli budu muset jít znovu, tak půjdu. Ale ne kvůli věku, ale skrz hodnoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
881
13.6.22 17:41
@DaisyMe píše:

Ahoj tak já mám zrovna dnes 38. Na screeningu jsem sice už byla před 3 týdny ale i tak jsem už starší ročník. Nikdo mi nic o odběru plodovky neříkal. Čekám 3 dítě a je to vše skoro stejné jakou prvního kterého jsem čekala ve 24 letech. TM bych řekla že to není pravidlo, že po 35 letech se jde automaticky na plodovku,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
13.6.22 21:37

@Sawek @kam2 a moňule,

Holky, moc diky za info. Ja cetla na netu, ze v mem veku uz jde téměř každá na odběr. A kamarádka (porodnice) mi právě rikala, z3 zenam v mém veku téměř vždy vyjdou spatne výsledky, ale důležité prý je, co je na utz. Ale podle toho co píšete to teda nejí zadna hrůza, takze pokud mě pošlou, půjdu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
13.6.22 21:38
@"""moňule"""2 píše:
Ahoj tak já mám zrovna dnes 38. Na screeningu jsem sice už byla před 3 týdny ale i tak jsem už starší ročník. Nikdo mi nic o odběru plodovky neříkal. Čekám 3 dítě a je to vše skoro stejné jakou prvního kterého jsem čekala ve 24 letech. TM bych řekla že to není pravidlo, že po 35 letech se jde automaticky na plodovku,

A vse nejlepší k narozeninám :dance: :dance: :dance: Hlavne zdravíčko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
14.6.22 05:19

Screening… už se pomalu chystáme k paní doktorce. :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11828
14.6.22 06:40