TP prosinec 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
319
28.6.22 13:05

Snad nebude vadit když se k vám přidávám :) čekáme druhé miminko termín podle MS 29.11 ale podle uzv 1.12 :) po prvním screening už jsme vše v pořádku a podle návštěvy na gynde čekáme chlapečka :* což je super máme doma skoro dvouletou princeznu s dablikem :cert: v těle :) pohyby zatím necítím spíš sem tam nějaké bublinky :) chtěla bych se zeptat máte to někdo jako my tak děti s takovým rozestupem? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
28.6.22 13:14

Ahoj holky, konecne mam vysledky z integrovaneho screeningu - riziko 1:100 000, tak jsem si trochu oddechla. Ale stejne nas zenou do gen. poradny kvuli veku :roll:
Mudr mi udelal i rychly UTZ, rekl, ze mimi povyrostlo (9cm). Neni to malo na 16.tyden?? Pred 3 tydny melo 7,8. Prislo mi, ze dnes me trochu odflakl, mel cas. sekyru, tak nevim, jestli ho zmeril presne. A nerekl mi ani pohlavi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
29.6.22 14:06

Ta jo holky já jsem dneska už 18+0, to je nějaký rychlý ne? Jako že už budeme pomalu v polovině? 8o
Jinak jsem dneska měla schůzku s dulou, protože potřetí bych ráda už fakt těhotenství i porod v pohodě a ty jo, úplně mě to nabilo! Hned mám pocit, že těhotenství i porod jsou normální a přirozený a všechno bude tentokrát v klidu a v pořádku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
923
29.6.22 14:19

@Baru87 Taky se mi zdá, že to nějak letí rychleji než minule, Já domlouvám osobní PA k porodu. Je to s nimi strašná řehole. Obeslala jsem 3-odpovědi až za měsíc.. Jsme nervózní, už to chci mít 100% zařízené, abych se nestresovala, že tam budu sama :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
29.6.22 15:04

@řehořice No já jsem zjistila, že u nás v kraji snad žádná PA není! Nejblíž z Prahy, ale má to k nám cca 2 hodiny cesty a to si fakt nejsem jistá, že by stihla :nevim: U prvního mi praskla voda a až pak se pomalu začaly rozjíždět kontrakce, to bylo v pohodě. Ale u druhýho jsem si dlouho myslela, že zase poslíčci, až mě to najednou úplně sejmulo a byli jsme rádi, že jsme dojeli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
30.6.22 22:10

Také se přidávám, termín mám 24.12!
Již máme doma 9ti leté dítko. Loni 2× zamlklé těhu :(
Ale tentokrát to vypadá dobře, jen mám strašně velké břicho jak s prvním v šestém měsíci. Pohyby ještě necítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
2.7.22 13:46

Ahoooj holky :kytka: mužů se k vám přidat? Posunuli nám termín porodu z ledna na 31.12. :srdce: Minuly týden jsme byli na screeningu, krev dopadla supr ale šíjové projasneni 3mm :( četla jsem mnoho diskuzi a po prvotním šoku se trochu uklidnila, ze pokud je krev ok, nosní kůstka přítomna, srdeční akce raději několikrát měřena i srdicko v pořádku, že samotné projasneni nemusi nic znamenat. Na UZ jsem šla až v 13+4tt ( původně to mělo byt 13+1) tak jsem někde i četla ze projasneni bývá větší ke konci 13tt nežli v 11t. Nemáte s tím některá zkušenost? :kytka: Celkový screening vyšel negativní ale jdu v 16tt ještě na krev, aby byl výsledek přesnější. už mám za sebou 2ZT a mimčo nemáme. :( Věřím, že to bude v pořádku a snažím se myslet pozitivně hlavně kvůli mimcu. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
2.7.22 23:11

@Veve9 já měla šijové projasnění 2,68mm, zbytek v normě, screening negativní, byla jsem na odběru plodové vody, nedoporučili mi NIPT test a už i na genetickém utz, vše se zdá v pořádku… Ale teda myslím si naopak, že se to šijové projasnění má s vyšším týdnem zmenšovat až vymizí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
3.7.22 06:57

@Veve9 já měla 13+5 NT 2. Ale ještě čekám na výsledky krve, které budou zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
3.7.22 07:30
@Sawek píše:
@Veve9 já měla šijové projasnění 2,68mm, zbytek v normě, screening negativní, byla jsem na odběru plodové vody, nedoporučili mi NIPT test a už i na genetickém utz, vše se zdá v pořádku… Ale teda myslím si naopak, že se to šijové projasnění má s vyšším týdnem zmenšovat až vymizí…

Tak to je supr :kytka: hlavně že je všechno v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
3.7.22 07:32
@kam2 píše:
@Veve9 já měla 13+5 NT 2. Ale ještě čekám na výsledky krve, které budou zítra.

Ve 2mm te poslali na NT? 8o vždyť to je norma :? tak přeji zítra jen samé dobré zprávy :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
3.7.22 09:01

@Veve9

Ne, měla jsem to v pořádku. Ve 13+5 jsem měla 2mm. Takže by se mělo to projasneni zmenšovat, alespoň mi to říkal doktor. Krev bude snad jen doplňující informace. A výsledky z utz byly super, říkal, že by mě ani na genetickou konzultaci neposílal. (Mám cerstve 36), tak uvidím zítra.

Jinak včera jsme vyrazili na beats for love do Ostravy. Mám tak ucourané nohy, že dnes snad nic nedojdu. Nechápu, jak jsem mohla na fesťácích fungovat 3-4 dny od rána do večera. :nevim: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
7.7.22 18:14

Ahoj, jdu se také s dovolením přidat :) termín mám konec prosince. Všichni říkali, jak je druhý trimestr super a teda musím říct, že zlatý první trimestr. Mám hrozny problémy s chozením na záchod, potřebuju čůrat prakticky každou hodinu :( ještě ke všemu dojíždím do práce skoro dvě hodiny busem, takže občas je to docela zajímavý :) má to někdo taky tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
7.7.22 20:07

Mě se dnes paní doktorka na další kontrole ptala co dělám, zda do práce chodit jeste chci. Jednovaječná jsou opravdu ve škatulce,, rizikové,, a už budu chodit co 14 dní do porodnice/nemocnice na tyto kontroly.
Byla jsem úplně na měkko, když jsem ty dva :srdce: :srdce: na monitoru viděla… že sem se ani nezeptala, zda holky nebo kluci :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
7.7.22 22:41

Je tady někdo kdo z vás čeká druhé dítko a myslíte si že tohle tehu je daleko těžší než to první?? Já jsem úplně vyřízena Le skrz tu naši skoro dvouletou částku musím fungovat :D ale většinou kolem 2 hodky odpo normálně mě to bere spát:D a jsem vyřízena :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí