Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Jeen 3,5letá princezna si nevyhraje sama? Já jsem tedy volila školku i o prázdninách, když byla možnost a byli jsme zrovna doma. Musím říct, že když to vezmu zpětně, tak rodičovská pro mě byla jedna velká dovolená a moc ráda na to vzpomínám. Ono vrátit se pak do práce a těmi povinostmi, co čekají doma je mnohem náročnější. Protože po práci jsem stejně musela uvařit, uklidit a rozvozit děti po kroužcích. Takže doufám, že bude prcek taky pohodář - po mamince a vlastně se na to volno i těším. ![]()
@kam2 píše:
@Jeen 3,5letá princezna si nevyhraje sama? Já jsem tedy volila školku i o prázdninách, když byla možnost a byli jsme zrovna doma. Musím říct, že když to vezmu zpětně, tak rodičovská pro mě byla jedna velká dovolená a moc ráda na to vzpomínám. Ono vrátit se pak do práce a těmi povinostmi, co čekají doma je mnohem náročnější. Protože po práci jsem stejně musela uvařit, uklidit a rozvozit děti po kroužcích. Takže doufám, že bude prcek taky pohodář - po mamince a vlastně se na to volno i těším.
Ale ano vyhraje ale vacsinou chce byt stále von ako je konečně vonku teplo…tiez chodí do školky o prazdninach v podstatě musí kedze ju nemáme kde nechat tak ani nemá na výběr…ved právě já tiez na tie časy rodičovskej spominam velmi rada a už sa na to velmi těším opadne mi na jednej strane dost starostí…je to teraz fakt jedno kolo a este je to o dost narocnejsie lebo robim na směny…
@MM2696 čekám třetí a musím říct, že druhé těhotenství bylo asi zatím ze všech nejnáročnější, teď mám, ale zas nejvíc problémů, takže fyzicky ok, ale psychicky žádná hitparáda…
Taky čekám druhé a cítím se celkem fajn, teda asi by nebylo na škodu dát si odpoledne třeba šlofíka ale já neusnu když tu je první. mi když vím že spí a že bych ji i ve spánku slyšela kdyby se probudila…jinak fyzicky teda zatím super no ale psychicky je to též horší…jednak jsem unavená z neustále přítomnosti chlapa (je ufnukanej až hrůza) i když mi na druhou stranu celkem pomáhá tím že se věnuje malé, často ji teď uspava…takže já si můžu třeba jít zarelaxovat do vany…ale tím že je tu pořád je to prostě vyčerpávající…no a finančně je to taky na prd když on teď nepracuje…no musíme to nějak preklepat…
Malé je 11 měsíců a všude teď leze a stoupá si ![]()
@Vladusxx a muž by na malou nekoukl, když by spala a ty by sis dala šlofíka? ![]()
@kam2 ale jo on je s ní právě… vetsinou jsou v ložnici a já se natáhnu třeba v obýváku nebo v pokojíku (máme tam velkou postel pro případ potřeby) ale stejně neusnu
to by s ní musel úplně odejít jenže nemůže…má zlomenou nohu a chodí o berlích takže nemůže ven s kocarem
Ahoj holky,
přidávám se s termínem porodu v prosinci 2022 - čekáme vánoční dáreček ![]()
Celý život jsem nechtěla mít dítě v prosinci, navíc na Vánoce, ale po tom všem, čím jsme si prošli, jsme za to moc rádi. Snad všechno dobře dopadne. Bude to naše první mimčo, chlapeček.
Jaká máte bříška? ![]()
@sara-k píše:
Ahoj holky,
přidávám se s termínem porodu v prosinci 2022 - čekáme vánoční dáreček
Celý život jsem nechtěla mít dítě v prosinci, navíc na Vánoce, ale po tom všem, čím jsme si prošli, jsme za to moc rádi. Snad všechno dobře dopadne. Bude to naše první mimčo, chlapeček.Jaká máte bříška?
Gratuluji, to je ten nejlepsi darecek! Ja mam termin nekdy v pulce prosince, mozna mi to vyjde na moje narozeniny
. Taky cekame chlapecka. Porad se s tim snazim srovnat, chtela jsem holcicku. Ale co hlavne, aby byl zdravy. Bricho uz mam poradne, jsem trochu silnejsi, ale z boku jde videt dost. Za par tydnu ze me bude asi hroch
. Co u Tebe?
@sara-k píše:
Ahoj holky,
přidávám se s termínem porodu v prosinci 2022 - čekáme vánoční dáreček
Celý život jsem nechtěla mít dítě v prosinci, navíc na Vánoce, ale po tom všem, čím jsme si prošli, jsme za to moc rádi. Snad všechno dobře dopadne. Bude to naše první mimčo, chlapeček.Jaká máte bříška?
Ahoj 🙂 my cakame tiez chlapecka bude to naše druhe mimi a doma už máme 3,5 roční holčičku TP mám 9.12. :smiling_face_with3_hearts: a moje bříško už vypadá asi tak neako 😊
@sara-k ahojky já čekám třetí dítko a vypadá to také na chlapečka podle ms mám termín 27.12. ale podle ultrazvuku vychází termín na 23.12. tak jsem zvědavá kdy se narodí… Bříško vypadá takto foceno to bylo včera rano
@xantypa80 Taky jsem hrozně chtěla tu svoji vytouženou princeznu, tak nějak jsem i doufala, že bude, ale nakonec je to chlapeček a taky se s tím smiřuji.. Ale hlavně ať jsou mimča zdravá
Holčiček se snad dočkáme.
@Jeen a @Jituska88 Tak to máme chlapeckou sestavu
Bříška máte pěkná. Já jsem silnější postavy, sama to na sobě poznám, že je břicho větší, ale okolí mi tvrdí, že to vidět ještě na mě nejde, že jsem pořád stejná a že u silnějších to jde vidět až hooodně později. Tak nevím, kdy vykoukne ![]()
Ahooj, tak my máme termín 29.12 a vypadá to taky na chlapečka prej, takže v prosinci asi samí kluci 😄
A brisko mám už taky vypouklé 😇
A já teda čekám první mimi😇
@sara-k píše:
@xantypa80 Taky jsem hrozně chtěla tu svoji vytouženou princeznu, tak nějak jsem i doufala, že bude, ale nakonec je to chlapeček a taky se s tím smiřuji.. Ale hlavně ať jsou mimča zdraváHolčiček se snad dočkáme.@Jeen a @Jituska88 Tak to máme chlapeckou sestavu
Bříška máte pěkná. Já jsem silnější postavy, sama to na sobě poznám, že je břicho větší, ale okolí mi tvrdí, že to vidět ještě na mě nejde, že jsem pořád stejná a že u silnějších to jde vidět až hooodně později. Tak nevím, kdy vykoukne
Aj ja som chcela holčičku a tiez som sa s tým dlho zmierovala že teda bude to kluk ale i tak sa těším a bude to nieco nové 😊 a co pohyby tie už cítíš?🙂
Zdravím holky mohu se přidat i k vám? 🌸
Mám termín 2.1 což klidem pravé můžeme mít o v prosinci
Jak jsem tu četla u jedné maminky i já tak nechtěla aby zrovna takhle jsme porodili a podařilo se mno tak to tak asi má být 😍
Naše je to první tak hlaveň ať je vše v pořádku jinak mate pěkný bříška holky ☺️️🌸
Ano ja…cakame druhé a musím uznat že toto těhotenství je ovela tazsie ak by bolo také prvé ako toto už by som druhé nechcela asi nikdy… My máme doma teda 3,5 roční holčičku ale som v kuse v jednom kole ani chvilka oddychu takže sa už těším na mateřskou a odpočítávám každu sekundu…to je stále nieco praca, skolka, domácnost, lékaři, doktoři a vsetko to je na mojej hlavě muž je v tomto smere nefungující a spolieha sa na mna 🙄 a ani ziadna rodina v okolí ktora by občas pomohla..příští týden k nám pride moja mama s bratom tak sa těším že mi trochu pomohu aby som si aj já konečně sadla a vyložila nohy