Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, u mě to šlo přirozeně, zadařilo se po 15 měsících snažení.
Včera jsem byla u Mudr a říkala, že jsem tak 5 až 6 týden, plod pod hranicí měřitelnosti.
Za dva týdny se mám stavit, jestli už něco změříme.
@FraDeu píše:
Ahoj holky, u mě to šlo přirozeně, zadařilo se po 15 měsících snažení.
Včera jsem byla u Mudr a říkala, že jsem tak 5 až 6 týden, plod pod hranicí měřitelnosti.
Za dva týdny se mám stavit, jestli už něco změříme.
To bys ale měla jít spíš do skupiny TP listopad 2021 ![]()
@Clematisek
Dnes v 11.45 se dozvím, kdy to bude.
Snad už dostanu i tehotenskou průkazku. Podle kalendáře bych měla rodit 25.10.
@Clematisek ahoj, jsem dnes 7+5, bijící srdíčko.
Po Velikonocích mám přijít na krev, a už dostanu těhotenskou průkazku. Jak teda dopočítám termín porodu?
@FraDeu Jsou na to na internetu kalkulačky
tady přímo na emiminu.
Ahojky holky, jsem tu nováček a budu ráda když tu poznám těhulky který čekají mimísko v říjnu stejně jako já:) Já mám tedy termín 20.10.2021 je mi 34.let a je to mé třetí dítko, mám dva kluky a tak snad to bude
holčička
ale nejdůležitější je hlavně aby mimi bylo zdravé. Zajímalo by mě jak Vam je, mě až dnes poprvé nějak jinak
Nálady, lenost nebo únava? Sama nevím, nic mě nebaví a celý den jsem dnes proválela na gauči u televize. Tedy samozřejmě po distanční výuce mých dvou synů a výborném obidku.
@Nelinice1 ahoj Všichni a Neli.
Mně je 33 a půl 😁. První pokus o naše první mimi byl v lednu 2020, vlastně hned na první dobrou jsem otěhotněla. Po návratu z dovolené se plod přestal vyvíjet a já musela na ukončení
. Pak jsem v průběhu r. 2020 měla cystu a dva slabě pozitivní testy, po té vždy se zpožděním přišla ms. Někdy v září jsem manželovi koupila selen se zinkem a E v jedné tabletě - sám chtěl a poctivě konzumoval
a mně Dr doporučila INOFOLIC 2× denně. V prosinci nás Dr poslala na spermiogram a mně v prosinci nasadila clostilbegyt (30.12.2020 poslední MS), když jsem si přečetla co to je za lék, řekla jsem si, že ho brát nebudu, ovulaci jsem měla potvrzenou od Dr a i na ovu testech. Měla jsem asi jeden cyklus bez ovu a někdy jsem ovu měla později 21 i 25DC jednou. Ale vždy přišla
. Manžel nebyl ještě vyšetřen a tak mi řekl, ať Clostil opravdu zatím neberu. V lednu přišla ovu (13. ledna/14DC), šla jsem opět na kontrolu, Dr nadšena, jak krásně prášky zabraly
tak jsem přiznala, že jsem je nevzala. Každopádně mi teda řekla, že ten samý den dojde k ovu nebo max do druhého dne (což já věděla, vždy to cítím) FOLIKUL měl 19,5mm. Navrhla ovitrelle, ale neměla jej skladem, takže mi řekla ať přijdu ráno, ráno jsem tam sotva dolezla, neboť mám ovu silnější jak ms, ale přesto mi ovitrelle píchla
. Milovali jsme se den před, v ten den a den po. ![]()
Na konzultaci jsme byli s manželem objednání 3. 2. 2021 (Domluvit spermiogram atd).. což vycházelo na 35DC, 21DPO. Já už před víkendem byla nervózní, tak jsem si udělala test, opět duch, konzultovala jsem to s kamarádkou, která byla od první chvíle přesvědčena, že je to tam
. Já samozřejmě po roce nemohla uvěřit
. Testy den ode dne sílily. Takže jsem do poradny volala, že mám asi pozitivní test
a jestli teda máme dorazit. Dr řekl, že ano. 3.2. mě tedy vzali hned na ultrazvuk a Dr mi řekl, ze tam je gestační váček, byla jsem moc rada, ale stále nohama na zemi. Další konzultaci s manželem jsme tedy prozatím zrušili
. 9.2 jsem šla ke své Dr a to jsem byla 5+6 od MS, dle ultrazvuku 5+3, již mělo srdíčko a bilo
. Stále odcházím domu s nohama na zemi. Dneska jsem 11+1 a jsem objednaná na prvotrimestrální screening 29.3. Jinak jsem úplně nemožná, jen se povaluji, je mi stále zle od žaludku, ze začátku jsem jedla na sílu, protože jsem neměla vůbec chuť (nerada bych zhubla, jsem už tak jak párátko). Nezvracím. Ale houpe se mi žaludek. To jen informativně
, jinak jsem s tím v pohodě, beru to jako dar, vážím si i toho, že mi je zle
. A uvidíme co bude dál
. To je celý můj příběh. Moje testy a můj poslední ultrazvuk z 9.3. ![]()
PS: termín porodu 6.10. (bude upřesněno na prvním screeningu).
Příspěvek upraven 18.03.21 v 13:53
@FraDeu píše:
@Nelinice1 ahoj. Mě je 36 a je to mé první dítko.
Ahoj, mé také první
. Je mi téměř 34. ![]()
@Lucile Lucile píše:
Ahoj, mé také první. Je mi téměř 34.
Mě už 36. Původně jsem chtěla v 35 rodit nebo být aspoň už těhotná, ale posunulo se to o 3 měsíce, takže těhotenství i porod zvládnu v 36 letech. A navíc budeme mít hezký dáreček pod stromeček. A živý ![]()
@Lucile Lucile
já teď akorát zápasím s výpočtem mateřské. A nemůžu sehnat info.
Holky, všem gratuluji ke || čárkám a opatrujte se
.
@FraDeu Ja jsem si sehnala už úplně vše! Napiš co potřebuješ, poradím Ti.
@Lucile Lucile píše:
@FraDeu Ja jsem si sehnala už úplně vše! Napiš co potřebuješ, poradím Ti.
Hele situace je následující: Do 30.11.2020 jsem pracovala 10 let v kuse na HPP. Od 1.12.2020 až dosud jsem na ÚP a beru podporu v nezaměstnanosti (cestovní ruch, koronavirus - tak jsem si řekla, že si 5 měsíců odpočinu, vyberu podporu a nastoupím zase na HPP.
Od 1.5.2021 mám mít opět smlouvu na HPP u bývalého zaměstnavatele a dle tabulek bych měla nastoupit na mateřskou 3.9 nejdříve max 17.9.
A teď otázky! Weby říkají, že musím mít 270 dní před nástupem v posledních dvou letech uhrazeno nemocenské pojištění (jak do toho spadá 5 měsíční podpora v nezaměstnanosti netuším).
A pak je tam nějaká ochranná lhůta 180 dní. A z toho jsem taky v pasti.
Počítám s tím, jelikož bych měla opět home office, tak bych pracovala od 1.5.2021 až do toho 3.9.2021. (Nepočítám s variantou nemocenské do porodu nebo nástupu na mateřskou).
A teď babo raď. Účetní v bývalé práci se kterou mám dobré vztahy - netuší, v posledních 6 letech toto neřešila, takže neví.