Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@FraDeu na vše odpovím. Včera jsem to řešila. Mám úžasnou účetní v práci a ta má zase úžasnou známou na sociálce. A jsem větší oříšek než ty. Najím se napíšu Ti.
@FraDeu píše:
Hele situace je následující: Do 30.11.2020 jsem pracovala 10 let v kuse na HPP. Od 1.12.2020 až dosud jsem na ÚP a beru podporu v nezaměstnanosti (cestovní ruch, koronavirus - tak jsem si řekla, že si 5 měsíců odpočinu, vyberu podporu a nastoupím zase na HPP.
Od 1.5.2021 mám mít opět smlouvu na HPP u bývalého zaměstnavatele a dle tabulek bych měla nastoupit na mateřskou 3.9 nejdříve max 17.9.
A teď otázky! Weby říkají, že musím mít 270 dní před nástupem v posledních dvou letech uhrazeno nemocenské pojištění (jak do toho spadá 5 měsíční podpora v nezaměstnanosti netuším).
A pak je tam nějaká ochranná lhůta 180 dní. A z toho jsem taky v pasti.
Počítám s tím, jelikož bych měla opět home office, tak bych pracovala od 1.5.2021 až do toho 3.9.2021. (Nepočítám s variantou nemocenské do porodu nebo nástupu na mateřskou).
A teď babo raď. Účetní v bývalé práci se kterou mám dobré vztahy - netuší, v posledních 6 letech toto neřešila, takže neví.
Takže, ty musíš mít za poslední dva roky tj. od 17.9.2019 do 17.9.2021 (do nástupu na mateřskou) účast na nemocenském pojištění 270 kalendářních dnů, což máš s přehledem! V podstatě nemáš co řešit
. Pokud bys nastoupila 1.5. zpět do práce a musela si například na rizikové - buď úplně v klidu, protože pokud si zaměstnána a marodíš, také se to počítá do odpracováno! Určitě si ale prohlídej to abys neukončila poměr v den kdy nastoupíš na mateřskou.
Zdravím Vás, můžu se k Vám přidat?? Čekáme 3. mimčo, plánované.. TP 1.10.
doma máme skoro 7 letou školačku a skoro 5 letou cácorku. Obě narozené v červenci
zkusím pročíst pár stránek zpět abych chytla nit ![]()
Hezký večer holky, ![]()
já k Vám přecházím ze skupiny TP 11/2021. Termín mám 1.11., ale doktorka říkala, že to asi stejně bude dříve, že je klučina velký. Do porodnice jdu do Podolí, tak uvidím se tam teoreticky s některou z Vás? ![]()
Krásný večer
Neberete Některé pregnafolin?
Doporučili mi ho v lékárně, že má úplně stejné složení jako femibion, ale doma jsem zjistila že to úplně pravda není. Takže já už si objednala znovu femibion.
Vzala jsem z něj jen 1×, neměla by jste některá zájem?
Kupovala jsem za 450, nechala bych za 200 + zásilkovna.
Ahoj, ráda bych se k vám přidala
TP mám 26.10 a dnes jsem 21+5tt
chtěla jsem se zeptat, zda některou z vás také trápí vyšší tlak? Pokaždé mám na kontrole kolem 143/87, takže jsem kupovala tlakomer a měsíc už měřím. Pořád mám okolo 134-142, zítra jdu na kontrolu tak uvidím. Dr říkala, že teď se to bude hlídat, ale pokud to bude tak dál, přijdou prášky. Jelikož už beru na epilepsii, tak se na další netěším. :/
Ahoj, teda tady to vypada, ze v rijnu skoro nikdo nebude rodit ![]()
Ja mam TP 12/10, ale doufam, ze se mimis rozhodne jit driv, je to druhe miminko, prvni dcera, sla take o 14 dni driv v 38tt.
Jedine, ceho se nejvic bojim, je covid, nerada bych ho chytila pred porodem
Dcera chodi normalne do skolky, v zari pujde, mazel do prace… na materskou nastupuji 31/8, jinak taky pracuji, ale pracuji z domova, nastesti…
Ma nekdo zkusenost s covidem?
A jak se citite 2 mesice pred porodem? Ja jsem docela unavena, mam nizsi zelezo, tak doplnuju a snazim se odpocivat, nabrala jsem zatim 11kg
Rodit planuji v Melniku ![]()
Jo a jeste dotaz - nehcaly jste se ockovat proti covidu?
Me to polovina doktoru doporucila a polovina rekla ani nahodou…
Ja ockovana nejsem, zatim.
Neprijde mi to bezpecne, neni to ozkousene, nikdo o tom nic nevi ![]()
@petull77 Já se taky bála, tak jsem se nechala očkovat.
Jak se cítíš? Já mám taky +11, už bych u toho čísla ráda zůstala klidně, někdy mám problém zvednout se z gauče, ale zatím jde všechno dobře. Nechci si stěžovat, protože předpokládám, že ty poslední 4 týdny budou ještě horší.
@petull77 No, to není úplně pravda, že o tom nikdo nic neví. V Izraeli jsou očkované skoro všechny těhotné ženy. Objevily se fake news, že očko zvyšuje šanci potratu, ale není to pravda, v téhle fázi už by se o tom vědělo.
Jediný co víme jistě je že to významným způsobem, asi o 98%, snižuje pravděpodobnost, že budeš mít těžký průběh, kde hrozí smrt (matky i dítěte).
Moje rodina byla proti, ale rozhodla jsem se jít. Zatím bez problému.
@petull77 píše:
Jo a jeste dotaz - nehcaly jste se ockovat proti covidu?Me to polovina doktoru doporucila a polovina rekla ani nahodou…
Ja ockovana nejsem, zatim.
Neprijde mi to bezpecne, neni to ozkousene, nikdo o tom nic nevi
Dcera rodí v říjnu, očkovaná není, gynekoložka jí to nedoporučila.
@petull77
ona je uzavřena skupina s termínem říjen 2021 tak asi proto je tady víc ticho. Jinak mě lékaři očkování nedoporučili a sama jsem v těhotenství taky nechtěla. Nebýt těhotná tak bych asi šla. Jinak ja jdu na MD 23.8 a termín mám 4. 10.
@Žižkovská žena píše:
@petull77 No, to není úplně pravda, že o tom nikdo nic neví. V Izraeli jsou očkované skoro všechny těhotné ženy. Objevily se fake news, že očko zvyšuje šanci potratu, ale není to pravda, v téhle fázi už by se o tom vědělo.
Jediný co víme jistě je že to významným způsobem, asi o 98%, snižuje pravděpodobnost, že budeš mít těžký průběh, kde hrozí smrt (matky i dítěte).
Moje rodina byla proti, ale rozhodla jsem se jít. Zatím bez problému.
Zadne vedlejsi ucinky jsi nemela? A uz jsi po druhe davce?
Je pravda, ze ted uz je miminko vyvinute, nemel by to snad byt zadny zasah tedy do jeho vyvoje…
Ano, znama zije prave v Izraeli, rikala, ze tam jsou ockovani vsichni, vcetne tehotnych, ale stejne TED nikdo nevi, jaky dopad to bude mit na dite/matku/kohokoli treba za 5-10 let no… je to zcela nova vakcina…
Je to tezke rozhodovani…
![]()
@chivavinka píše:
@petull77ona je uzavřena skupina s termínem říjen 2021 tak asi proto je tady víc ticho. Jinak mě lékaři očkování nedoporučili a sama jsem v těhotenství taky nechtěla. Nebýt těhotná tak bych asi šla. Jinak ja jdu na MD 23.8 a termín mám 4. 10.
Aha
A to je na pozvani? V zadne uzavrene skupine jsem jeste nebyla ![]()
Jj, nebyt tehotna, tak bych taky sla…
A jak se citis a kde planujes rodit?
@Žižkovská žena píše:
@petull77 Já se taky bála, tak jsem se nechala očkovat.Jak se cítíš? Já mám taky +11, už bych u toho čísla ráda zůstala klidně, někdy mám problém zvednout se z gauče, ale zatím jde všechno dobře. Nechci si stěžovat, protože předpokládám, že ty poslední 4 týdny budou ještě horší.
Taky bch u toho cisla rada zustala, ale pochybuju o tom ![]()
Nekdy se citim dost unavena, s praci, zahradou a akcni dcerkou je to narocne nekdy ![]()
Z postele a z gauce se nekdy taky vyvalim ![]()
A dost me bolely vazy a zada, tak jsem na radu doktorky poridila tehotensky pas a je to lepsi…
Uz se celkem tesim na porod/to co bude pak, tahle posledni faze je nejnarocnejsi uuuufff