Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@flicek18 Pokud to vyjde, tak by mi to mělo vyjít buď srpen nebo září. A ty už jsi ve stádiu jakem?
@Saris12 já jsem ted poslední měsíce měla hodně rozhazenou MS ale myslí, ze mi to vychází na půlku srpna. Uvidim v lednu co řekne doktor.
Držím nam palce, ať je vše v pořádku.
@flicek18 Ani nevím, kdy se objednat k dr. Říkala jsem si, že ji asi zavolám až po Novém roce a objednám se na konec ledna. Tak přeji hodně štěstí ![]()
Ahoj ja dneska byla u doktora podle měsíčku jsem dnes 8tt ale ale podle ultrazvuku 7tt plod měří 1,4cm vse prej v pořádku srdíčko tlouklo jak ma.. Měla jste to taky naka ty týdny s ultrazvukem a měsíčky že se to lišilo o týden,, a jaké máte velikosti plodů v tom to týdnů co jsem ja jestli je tady taková, děkuji za odpovědi
@Saris12 záleží na Tobě, já třeba pri prvním volala v sestem tydnu a ptali s ejesrli mam. nejake problémy a když jsem řekla že ne, tak sestřička říkala že stačí objednat na ten 8. Týden aby byl ona ultrazvuku něco víc vidět.
Teď se chci objednat později, nejradši bych až na konec 3. Měsíce ale to by se pak blbě stíhal screening. Takze budu volat po novém roce a domluvím se asi na půlku ledna.
Takže to záleží na Tobě
Najdi jde třeba už v 6tt
@Anonymní píše:
Ahoj ja dneska byla u doktora podle měsíčku jsem dnes 8tt ale ale podle ultrazvuku 7tt plod měří 1,4cm vse prej v pořádku srdíčko tlouklo jak ma.. Měla jste to taky naka ty týdny s ultrazvukem a měsíčky že se to lišilo o týden,, a jaké máte velikosti plodů v tom to týdnů co jsem ja jestli je tady taková, děkuji za odpovědi
Prcek mohl být jen špatně natočený a tak vypadal menší… A hlavně výpočet podle MS počítá s tím že má ženská ovulaci přesně uprostřed cyklu, což většina žen nemá. Pokud je vše v pořádku tak bych to vůbec neresila
ja popravde velikost co se tyce vůči týdnu těhotenství vůbec enresila v prvním těhotenství ![]()
@flicek18 V kolikatem si týdnu? Kdyztak já jsem Bára, těší mě 🌷. To víš, že to zvládneš. Ženský zvládnou všechno 😁 Musíme myslet na ty hezké věci s všechno bude dobré.
@Anonymní píše:
Já bych tohle vůbec neřešila. Podle poslední MS bych měla být v 9tt, ale podle velikosti plodu jsem včera byla 7+4tt…Měla jsem to od září celý rozhozeny a doktor mi řekl, ať tohle vůbec neřeším.
@flicek18 Ahoj, taky doufám, že mě to za pár týdnů přejde, ale jsem moc ráda, že nemám silné nevolnosti, jako některé maminy…Já asi radši přidám doplněk stravy s omega, nejím vůbec ryby a pod.
a vit. D se v zimě asi taky hodí…Kdy máš TP? První screening už za sebou?
@flicek18 Děkuji za reakci, já ani nevím v jakém tydnu jsem. ![]()
@MamkaDenča nene, já ještě ani nebyla u doktora, k tomu se chystám až v lednu ![]()
Vitamín D se snažím brát během podzimu a zimy i mimo těhotenství ![]()
@flicek18 to by mi odpovídalo už 5+6,ale na testu mám 1-2tt
Beres nějaké vitamíny např. Kyselinu listovou…? ![]()
@Saris12 první těhotenství jsem brala kyselinu listovou, teď neberu nic a snažím se jíst hodně zeleniny, ať má prcek dostatek minerálů a vitamínů. Přečetla jsem si, jakých vitamínů je v těhotenství potřeba víc a podle toho jsem si nakoupila.vic určité zeleniny.