Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, pomalu a opatrně se taky přidávám - dneska začínám 10. týden. 27. jedu na první odběry a první TP, a čekám na termín prvního screeningu. Špatně mi bývá paradoxně hlavně večer
tak doufám, že ten odběr nalačno zvládnu.
@Belmongi me je blbe cely den, ale vecer je mi taky nejhur. 27.1 jdu na odbery na 1.screen a 2.2 mam Uz.
@lovean potichu gratuluji, ale neda mi to. Sledovala jsem diskuzi TP brezen 2020 a vim, ze mas ani ne rocni holcicku. To jste to vzali hopem, to se priznam, ze bych asi nezvladla, mas muj obdiv 😁
@Luciferda86 ano mám holčičku a já se taky bojím ze to nezvládnu nebylo to vůbec v plánu jenže se stalo a já jako uvažovala nad vším možným ale můj mě víceméně přemluvil ať si ho necháme a kdybych šla na interupci tak i já bych si to vyčítala ale popravdě ještě nedávno jsem brečela že to nezvládnu a že to dítě nechci a já teda mám celkem tři děti toto bude čtvrté
@Luciferda86 dekuju
snad uz se muzeme pomalu radovat hlasiteji
takhle daleko jsem od porodu 1. dcerky nikdy nebyla a jeste vypada vsechno skvele
ted jsem mimo, ale jak ty si na tom? Ja vim, ze jsem o tobe uz cetla, ale ted nevim co ![]()
@lovean urcite to zvladnes! Vubec se neboj. Jen sama vim, jak je to vse fyzicky, psychicky i financne narocne a to mame jedno mimco. Na druhou stranu co bych za to dala, kdyby se nam podarilo druhe. My bohuzel prirozenou cestou nemuzeme mit mimco. Takze mamco hlavu vzhuru a drzim moc palce ![]()
@Lucie343 ja jsem potichoucku sledovala osudy vas vsech se kteryma jsem byla v,,kontaktu,,. My jsme si jen psali v diskuzi o Gennetu Liberec jake mame zkusenosti. A moc ti to preji, vim cim jsi si prosla. Nam se narodila dcera 3/2020. Vyslo nam to do pul roku od navstevy Gennetu a 3 pokusech. Nas posledni mrazacek vysel
Luci, moc ti to preji a drzim vsechno co mam, nejhorsi mas za sebou
@Luciferda86 díky moc za podporu a řeknu ti je když jsem byla s bývalým manželem první syn šel v pohodě po třech měsících ale druhý nešel nemohla jsem otěhotnět dostala jsem clostilbegyt a až potom se povedlo pak jsem chtěla ještě jedno ale nakonec to už s bývalým nevyšlo no a pak jak jsem si našla nového chlapa tak jsme se nikdy nechránili ale přítel mi řekl že má spermie pohiblovost 23 % rok a půl co jsme spolu byli se nic nedělo a pak jsem bez jakékoliv pomoci otěhotněla to je ta co jsi psala co bude mít v březnu rok no a teď jeden sex tento měsíc a je to tu znovu takže fakt nevím čím to je že jsem najednou tak plodná doktorka na mě vy jste plodná jak jabloň jsem se musela smát
@lovean oni rikaji, ze po porodu je telo plne hormonu a trva dlouho nez se vse vrati do normalu a je pak snazsi otehotnet hned po porodu. Co ti budu rikat, nas pripad to tedy neni. Po 6ti nedeli si nedavame pozor a nic… ale manzel ma hodne spatny spermiogram. Ber to tak, ze co ma byt se stane a vam se to podarilo❤️️ Vim a chapu, ze je to tezke, ale urcite to zvladnete. Jak mate velke deti?
@Luciferda86 ajo, uz vim, Gennet. Ja jak jsem v mnoha skupinach, tak se mi vy holky pletete. Drzim palce, at druhe vyjde!!! Dockame se kazda! A ja snad uz bez slz ![]()
@Luciferda86 děti mám z bývalého manželství kluci 10 let a mladší má 8 let ale on je postižený ten mladší a pak ještě tu malou
Ahoj
otěhotněla jsem neplánovaně koncem listopadu a momentálně jsem v 9 týdnu a 5 dní. Po celou dobu bylo vše v pořádku. Občas jsem měla nevolnosti a byla hodně unavená, to je ale tak vše. Studuji vysokou školu a momentálně mám zkoušky tak jsem jen ležela v učení a nijak se nenamáhala. Včera jsem z ničeho nic začala krvácet. Doma to bylo hodně slabé spíše do růžova. Jela jsem na pohotovost kde mě paní doktorka vyšetřila vaginálně a po vyšetření všude krve jako blázen. Moc mi k tomu neřekla. Jen vím že srdíčko zatím bilo a plod odpovídal tomu devatemu týdnu a 5 dní. Nechali si mě tu a dali mi utrogestan a ascorutin a něco do žíly. Dnes mi ultrazvuk prý dělat nebudou. Vůbec nevím na čem jsem. Bolesti žádné nemám a dnes už spíše jen špiním. Stalo se to někomu z vás? A jak jste dopadli
hrozně se bojím.
Krvácení se může objevit - nějaká prasklá cévka nebo hematom. Když to bylo jen chvilkové a nemáš bolesti, mělo by to být OK. Řeší se to klidem na lůžku a léky, přesně jak udělali.
Mně se to taky stalo, koncem 6. týdne, ještě před 1. sonem. No infarkt, myslela jsem, že je po všem. Ale prcek byl v pořádku a zatím se to neopakovalo naštěstí.
Tak snad jsem tě aspoň trochu uklidnila, drž se ![]()
@Anonymní píše:
Ahojotěhotněla jsem neplánovaně koncem listopadu a momentálně jsem v 9 týdnu a 5 dní. Po celou dobu bylo vše v pořádku. Občas jsem měla nevolnosti a byla hodně unavená, to je ale tak vše. Studuji vysokou školu a momentálně mám zkoušky tak jsem jen ležela v učení a nijak se nenamáhala. Včera jsem z ničeho nic začala krvácet. Doma to bylo hodně slabé spíše do růžova. Jela jsem na pohotovost kde mě paní doktorka vyšetřila vaginálně a po vyšetření všude krve jako blázen. Moc mi k tomu neřekla. Jen vím že srdíčko zatím bilo a plod odpovídal tomu devatemu týdnu a 5 dní. Nechali si mě tu a dali mi utrogestan a ascorutin a něco do žíly. Dnes mi ultrazvuk prý dělat nebudou. Vůbec nevím na čem jsem. Bolesti žádné nemám a dnes už spíše jen špiním. Stalo se to někomu z vás? A jak jste dopadli
hrozně se bojím.
Přesně tak taky jsem krvácela jako blázen už u dcery ale v nemocnici jsem nebyla teď jsem těhotná tak 6-7 tt a zase byla krev dostala jsem utrogestan a Ascorutin a vse už je ok za týden a kousek jdu znovu ale krvácení už teď není a snad ani nebude