Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lucie343 U mne už dobrý - buď jsem se potřebovala jenom pořádně vyspat, nebo na mne něco lezlo a spánek pomohl tělu zabojovat.
Ani žaludek už tolik nezlobí, akorát pro změnu mizerně spím, pořád se budím a pak nemůžu usnout.
V úterý jedu na screening, už aby to bylo za mnou a hlavně ať je vše v pořádku.
Ahoj holky dneska jsem 11+6 cca a na kontrolu jdu až 18.2 ale doktorka ještě nic neříkala o prvním screeningu tak mám strach abych tam nešla moc pozdě 🙈
@Anonymní píše:
Ahoj holky dneska jsem 11+6 cca a na kontrolu jdu až 18.2 ale doktorka ještě nic neříkala o prvním screeningu tak mám strach abych tam nešla moc pozdě 🙈
A už ti brali krev? Mně před prvním screeningem brali 14 dní předem krev na všechno možný vyšetření
vím že té krve bylo fakt hodně.
@Anonymní píše:
Ahoj, no, to jdes teda poradne pozde. Mas aspon krev na screen odebranou? ![]()
@Lucie343 krev mi brala asi 5 zkumavek když jsem byla na kontrole 8+2. A teď jsem byla ve středu na kontrole a akorát se mě ptala na velkej ultrazvuk jakou jsem si vybrala prenatální péči tak si myslím že mě tam pošle až po ty kontrole jinak nevím ![]()
Já se objednávala sama, tam od doktora nepotřebuješ nic, stačí tam zavolat a oni si tě objednají podle termínu poslední menstruace. Má to být nějak do konce 14. týdne nejpozději, mne objednali na 13+1.
Ahoj holky, zítra mám jít na screening NT a odběr krve do Prenatalu v Brně. Jsem teď 13+2. Jak to tady čtu, tak se mi zdá, že jdu hrozně pozdě. Ale když jsem si volala, tak podle MS mě chtěli objednat ještě později
Jsem docela nervózní, je to moje první těhotenství a je mi už 34. A žádný jiný test vůbec nemám děláný. Jen první ultrazvuk na potvrzení srdeční akce. Je to normální? Gynekolog řekl, že se nic neděje pokud se krevní obraz a další udělají později. Máte některá víc zkušeností? Žádné problémy nemám, jen občas trošku žaludek na vodě, ale bez zvrácení. Díky za každou radu. Prosím anonym, ještě nikdo o tom neví.
@Anonymní píše:
@Lucie343 krev mi brala asi 5 zkumavek když jsem byla na kontrole 8+2. A teď jsem byla ve středu na kontrole a akorát se mě ptala na velkej ultrazvuk jakou jsem si vybrala prenatální péči tak si myslím že mě tam pošle až po ty kontrole jinak nevím
to je neco jineho, to delaj testy na protilatky, krevni obraz, krevni skupinu a nemoce, ale na screening se bere jen jedna ampulka a ty vysledky se pak porovnavaji s vysledky UZ.Ja nejsem odbornik, ale ty krevni testy se maji delat driv( kolem 10.-11.tt) tak si tam radsi v pondeli zavolej ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, zítra mám jít na screening NT a odběr krve do Prenatalu v Brně. Jsem teď 13+2. Jak to tady čtu, tak se mi zdá, že jdu hrozně pozdě. Ale když jsem si volala, tak podle MS mě chtěli objednat ještě pozdějiJsem docela nervózní, je to moje první těhotenství a je mi už 34. A žádný jiný test vůbec nemám děláný. Jen první ultrazvuk na potvrzení srdeční akce. Je to normální? Gynekolog řekl, že se nic neděje pokud se krevní obraz a další udělají později. Máte některá víc zkušeností? Žádné problémy nemám, jen občas trošku žaludek na vodě, ale bez zvrácení. Díky za každou radu. Prosím anonym, ještě nikdo o tom neví.
No a ty jdes taky na tu krev nejak pozde, ale doktori urco vedi, co delajj ![]()
oboum preju bodne stesti ![]()
Mne budou taky tu krev brát zároveň se screeningem, mají to tak i na stránkách (Prenatal Brno), tak asi je to tak ok.
@Lucie343 u mě to moc dobře nevypadá krve dost jako měla jsem tam hematom ale poboliva mě podbřišek takže nevím zítra jdu k doktorce tak už to asi nějak vydržím
@Lucie343 ta krev se běžně bere a] na tom screeeningu, podle toho co píšeš pleteš dvě veci dohromady. Jsou totiž dva různé testy, teď nevím jak se to jmenuje. Ale pokud jde na screening mezi 11 a14 tt a budou brát krev tam tak je to OK. ![]()