Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Sallyna už mám dokázáno, že můžou, dokonce dvě by mohli ležet napříč. Dcera se po mě ještě před měsícem k ránu valela. Jsem se vzdy vzbudila a ona v tuhem spánku ležela kolmo přes mě nebo na mě nohy. A vlastně celou dobu co máme tuto postel, tak dcera má matrací 80 cm a leží s námi, tak že ona má těch 100 cm a my s partnerem jsme rádi za zbytek
![]()
@flicek18
Jsou to zlobidla. Akorat me uz je neprijemny, kdyz mi hlavou lezi na brise, posouvam ho vys az k zaludku. Alle mas pravdu, urcite je takova spaci pozice pro ne nejpohodlnejsi! A ja jsem uplne na kraji.
@Sallyna ja cekam druhy, takze vim co me ceka, ale stejne se tesim ![]()
@Lucie343 Jeje, ja taky ted druhy a na tohle se moc netesim, ja byla jak balon uz ke konci. Ani boty jsem si nemohla obout. ![]()
Ahoj holky. Jak se cítíte? Už je na vás těhotenství vidět? Máte nějaká kila nahoře? Končím 18 tt, od začátku jsem zhubla 2kg. Tento týden 1kg přibrala. Zatím nic moc vidět není. Jinak ale hrůza- jsem pořád unavená, vůbec se nepoznávám, nechce se mi ani vařit, ani nic dělat. V práci jsem naprosto neproduktivní. Někdy mám nával smutku, pláče nebo zlosti a řeším úplné blbosti. Prosím anonym, o těhotenství ví zatím jen nejbližší rodina.
19 týden a +4 kila
Vidět to už teda je, takže to už ví úplně všichni, kdo mne vídá. Hormony šlapou, takže pláč pro úplné blbosti taky znám
A to si i uvědomuji, že je to blbost a vlastně nevím, proč pláču, ale nejde to zastavit. Únava taky, večer jen lehnu před televizi, a když něco dělám o víkendu, tak po 2 hoďkách padám únavou. Respektuji to, tělo si říká o odpočinek, tak mu ho dávám, nic mi neuteče.
@Belmongi píše:
19 týden a +4 kilaVidět to už teda je, takže to už ví úplně všichni, kdo mne vídá. Hormony šlapou, takže pláč pro úplné blbosti taky znám
A to si i uvědomuji, že je to blbost a vlastně nevím, proč pláču, ale nejde to zastavit. Únava taky, večer jen lehnu před televizi, a když něco dělám o víkendu, tak po 2 hoďkách padám únavou. Respektuji to, tělo si říká o odpočinek, tak mu ho dávám, nic mi neuteče.
Děkuju za „povzbuzení“. Já už myslela že jsem totálně divná. Všichni mi jen říkají jak se mám nebo nemám cítit a jak mám být nadšená a ono nic.. mám z toho v hlavě akorát ještě větší zmatek
první těhotenství no.. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Jak se cítíte? Už je na vás těhotenství vidět? Máte nějaká kila nahoře? Končím 18 tt, od začátku jsem zhubla 2kg. Tento týden 1kg přibrala. Zatím nic moc vidět není. Jinak ale hrůza- jsem pořád unavená, vůbec se nepoznávám, nechce se mi ani vařit, ani nic dělat. V práci jsem naprosto neproduktivní. Někdy mám nával smutku, pláče nebo zlosti a řeším úplné blbosti. Prosím anonym, o těhotenství ví zatím jen nejbližší rodina.
Ahoj
já taky končím 18tt a jde vidět že jsem trochu přibrala byla jsem hubeňour😀ale nahoře mám na váze tak 4 kg. Vidět to jde hlavně večer to mám ten pupik o dost větší než přes den. Taky mám takové nálady
jsem unavená a často nepříjemná a někdy se prostě rozbrečim jen tak. Jinak je o taky moje první těhotenství. Když koukám na nějakou výbavu a hledám si věci co se mi líbí, tak jsem prvně nadšená ale pak mě dokáže naštvat i to, že musím objednávat z více stránek a neseženu všechno jen na jedné. Blbost no 😀 😀 😀 a pak mě naštve i to že nemůžeme nikam do obchodu kouknout na kočárky.
Ahoj holky, já mám dnes zrovna po kontrole, všechno v cajku, potvrzená holčička
jinak dle MS jsem 17+5, ale podle screaningu 18+2 a přibrala jsem zatím 4kg. Jinak si teda říkám zlatý první trimestr
to mi občas bylo blivno, ale jinak nic… teď mám šíleně nízký tlak, kolapsové stavy, v noci blbě spím, protože mě pálí žáha (a to už po 17. hodině schválně nic nejím) a začaly mě pekelně pálet bradavky
no na palici
ale hlavně, že je všechno v pořádku ![]()
My byli včera na kontrole, a vše je v potadku. Jen mám občas večerní bolesti nohou, tak doufam že to brzy přejde. Dneska jsem 17+2, konečně jsem snad dospala ten 1. Trimestr a přestávají mi nevolnosti z různých jídel
nahoře mám asi 3,5 kg a pupík už je vidět. Už dvakrát mě prcek štouchnul ![]()
@Barcicanda a nemůžeš to mít právě z prázdného žaludku? Z toho může být pálení žáhy taky. Jinak mě na to pomáhalo, hne dna začátku pálení, sníst 3-4 mandle ale hlavně neloupane a nesolene. ![]()
@flicek18 to si nemyslím, hladová se necítím
spíš mě to trápí, když se najím moc. Ale ty mandle vyzkouším, díky za tip ![]()
Ahooj, ja mam bricho dost velke, hlavne vecer. Obcas citim zduchanec, prsa me bolej stale, ale jinak. Casto me pali zaha, rano se musim hned najist, jeste u postele, jinak se davim
no a nahore mam cca 4kg. Dnes jsem 17+5 (ms)nebo 18+3(screen)
a nalady a unava? No jejej
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky stává se vám nebo stalo se vám někdy, že jste už docela hezky cítily pohyby a pak třeba dva dny nic? Já jsem z toho hrozně nervózní. Teď mi fakt dva dny přijde že jsem nic extra necítila. Možná včera večer jak takovej mini šťouchance. Děkujuuu
@Anonymní píše:
Ahoj holky stává se vám nebo stalo se vám někdy, že jste už docela hezky cítily pohyby a pak třeba dva dny nic? Já jsem z toho hrozně nervózní. Teď mi fakt dva dny přijde že jsem nic extra necítila. Možná včera večer jak takovej mini šťouchance. Děkujuuu
Já myslím, že teď je ještě brzy na to mít opravdu pravidelně pohyby. Jako ej to Urcute možné ale nestresovala bych se kdy dva dny neucitis moc pohyby. Přeci jen prcek tam má ještě hodně místa..