Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@monisb Presne tak ja byla ted na kontrole a uz vyhlizim dalsi
Nejak citim ze je vse v poradku ale ten respekt ve me porad hloda
Nejradsi ych to nakoupila az tesne pred porodem ale zase ta zatez na penezenku takhle najednou. Zaha me taky trapi casto
A kord kdyz se kouknu rano do zrcadla tak vubec nevypadam jak v 17tt
![]()
Ahoj holky,
Taky uz jsem vetsi, zacinam 16tt.
Ja uz obcas simrani dole citim, ale pohybama bych to nenazvala.
Ja jsem dneska byla na konzultaci s genetickou, kvuli nizkemu HCG, doporucila nam alespon placeny test z krve, tak jsme se rozhodli pro tu nejsirsi variantu tak 14.4 budeme mit jasno koho uvnitr mame a zda je vse v poradku.
Doufam jen v to nejlepsi, screening byl negativni rizika defakto zadna 1:15000 a 1:20000, jen jsme mela nizke beta hcg, tak snad ![]()
Jen to cekani nas zabije.
Cauky,
Tak si stradej korunky stranou a pak to nakup ne? ![]()
Ja po me spatne zkusenosti v 6.mesici tehu budu vse nakupovat az na konci 7/8 mesice.
Penize si davame stranou
![]()
Já mám po další kontrole a vše v pořádku, srdíčko bije a prcek má už 11,5cm
Aktuálně jsem 16+3
Už nám i napodruhé tipoval kluka (napoprvé to nešlo moc vidět ještě) - tak prý když nám to řekne i na další kontrole, tak je to už 100 % ![]()
A už mám objednaný i další velký screening a ultrazvuk srdíčka.
Holky, jak jste na tom s bříškem? Jsem 17tt a přijde mi, že se mi maličko zmenšilo a nezvětšuje se
kontrolu mám až v pondělí po 3 týdnech, tak nervy pracují.
@dendena vypadám od 10. týdne stále stejně
nyní 15 - asi jako s prvním dítkem ve 20.
Mě někdy přijde, že je větší, a pak se třeba na 3 dny zmenší tak na polovinu
Hodně se to mění. Příjde mi takové podobné ten poslední měsíc, někdy víc, někdy míň. Záleží i co a kolik jím a když mě někdy břicho a záda pobolívají, tak je větší a nafouklejší.
Ale až teď se mi trošku posunula i váha. Od začátku mám zatím nahoře cca 2,5Kg, z toho teď ten poslední týden byl asi největší skok.
Ahoj holky já končím 16tt a protože jsem byla silnější už před tím, tak teda mně se břicho zvětšuje rychle. A to teď ve druhém trimestru jím daleko lépe než na začátku, kdy jsem zajídala nevolnosti
. Takže většinu kalhot už nezapnu přes břicho a k tomu mi povyrostla i dost prsa, takže druhý problém je zapnout cokoliv přes ně
. Muž je nadšený, já už tolik ne
.
Kontrolu mám 4.4. a bude to 4 týdny od poslední, tak se moc těším až mimčo zase uvidím, srdíčko
kontrolujeme každý večer s mužem, ale i tak jsem nervózní, protože poslední týdny se vlastně už ani těhotně necítím, nic mi není, jen sem tam cítím podbřišek jak se zvětšuje děloha.
Já jsem 17+4tt a břicho mám teda docela pěkné už. Od začátku jsem přibrala 5 kg, což nechápu, všechno to bude asi v břiše a prsou, oblečení mi přes nohy a zadek je, jen to panděro zavazí. Jinak jsem hodně štíhlá, mám normálně 52 kg při 170 cm a i teď mám docela propadlé tváře. Je to zvláštní, jak si to to tělo umí zařídit. Prý je velký skok kolem toho 20. týdne, tak bych to neřešila. Držím palce!
Já mám kolikrát pocit, že to břicho už trochu vidět mám a pak za dva dny zase, že je nějaké skoro žádné. Taky mám rozdíl kolikrát mezi raném a večerem. Neřeším to, za chvíli bude takové, že mi bude překážet ![]()
@vprouduzivota já měla před otěhotněním 170 cm a 54 kg
to máme asi dost podobnou postavu
No, od začátku mám nahoře tak 4 kg
Jsem 14+6. A před jsem měla nějakých 62 kg a 174 cm (běžně tedy mám těch 60-62 kg, ale jak jsem měla podzimní běhací pauzu, tak se to někde projevit muselo). Minulé těhotenství jsem za první trimestr nepřibrala nic, teď jsem žrala ![]()
Jinak ještě k těm nákupům holky, já mám jednak stále respekt a za druhé mám pocit, že je strašně moc času ![]()
@JuicyLucy Já mám taky pocit, že je spousta času, ale dneska jsem si v těhotenské průkazce přečetla doporučenou výbavu a trochu se mi udělalo nevolno.
Některé věci mě baví vybírat, ale někdy je těch informací a možností tolik. Spoléhám hodně na tipy a taky předávky od kamarádek.