Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@JuicyLucy Kdy máš 2. screening? Já 20.4. a začnu nakupovat a sbírat věci pak.
@vprouduzivota 12/4 ale stejně s nakupováním spěchat nebudu…klidně ještě měsíc po screeningu bych to nechala
já fakt to vnímám tak, že je dost času ![]()
@JuicyLucy mám to úplně stejně
Manžel a jeho rodiče už by nakupovali ale já mám respekt. Myslela jsem že vše koupíme po dovolené letíme na začátku června do Řecka tak jsem myslela že pak to nakoupíme ![]()
My kočárek, nábytek a další doplňky taky plánujeme asi na léto. Plus něco budeme mít po kamaradech. Teď jsem jen koupila pár oblečků a říkala sem si, že nakoupim vždy když bude někde zajímavá akce něco málo ![]()
Plus mám klub Rohlíček na rohlik.cz, takže skoro každý nákup uplatňuju 100kč slevu na dětský sortiment, tak už jsem brala nějaké ubrousky a podložky ![]()
Tak Prenascan je negativní a bude to kluk - před chvílí mi volali.
Jee gratuluji
![]()
Ja jdu v patek na odber krve na Panorama test.
Na vysledky si pockam do 14.4. ![]()
Ale mam tucha, ze to bude taky kluk ![]()
@Eliska1402 Já si jinou variantu vůbec nepřipouštěla - jako v minulém těhotenství. Kde kdo na mne stále, že holčička, ať máme pár a já, že bych raději druhého kluka
Jako jsou maminky toužící po princeznách, aby je mohli hezky oblékat, česat, atd. - tak to já nejsem
I když sobě mám něco koupit, tak je to jak za trest - joooo, sportovního oblečení mám dost - to je fakt - ale jinak
(já výsledky měla za hezkých 11 dnů, tak super a tím, že řešíme koupi domu, o víkendu jsme byli na sportovním soustředění, tak to tak hezky všechno utíká).
@x.lenulinek.x gratulujem 🙏🏻 💙ja cakam na výsledky NIPT testu už druhykrat 1.boli zle hodnotitelne kvoli malým hodnotám DNA tak sa trosku bojím ale 1.trimestralni screening 2×ok.
Tiez už vieme pohlavia dvojiciek bude to dievcatko a chlapcek❤️ 🙏🏻 💙
Teraz som 15.tt a už mám autosedačky, plienky asi 50baleni😂postielky, komodu, hygienické potřeby i veci do porodnice. Bojím sa aby som neskončila v nemocnici ako so synem už v 19.tt ked mi praskla voda po zdvihnuti dcery ked padala z vane🫣.Tiez mám par obleckov už, odsavacku duo elektricku avent, chuvicku avent, monitory dychu na plienky, zavinovacky a kolébku z aukra za 850czk no nekup to😂a este isofixy do auta, vybavení do postielok, odsavacky do nosa, atd. Proste mi chyba už iba oblecenie a kojici podprdy a noční košile. Kociar mám vybrány bugaboo duo twins cierny(ten kupuju svokrovci) A budeme ready. a jo este mame nosítka pre dvojicky 😍.
Baby uz ste objednané na test cukrovky? A co preklampsia? tej sa bojím sestra ju mala…
@Mária2023 jj, mne docela překvapilo 32% té DNA prcka, nebo jak to jednoduše říci (prý hranice pro zjišťování je 8%). Hele, neboj! Bude to OK. Já tam šla tak nějak kvůli sobě - věk - a jsem ráda. Hned je člověk takový klidnější.
Na cukrovku snad až ve 24tt, tak to je vcelku čas. Spíše bych ve 20tt měla řešit zubaře a obvodacku, ale zubař šel do důchodu a k obvodacce se mi nechce - má podíl na tom, že už tu není táta (kdyby reagovala, tak by mu mohla dát alespoň šanci - dnes by slavil 63. narozeniny).
@x.lenulinek.x no ja som skoro dostala infarkt ked mi zavolali ze musim do Sanusu este raz nabrat krv. Ale tak dufam, ze to bude ok. Tiez kvuli veku 38🤭
Moj ocko by mal 64 letos tiez uz tu nie je s nami a tiez kvuli laxnemu pristupu lekarky, ktorej sa stazoval na bolest na hrudi … infarkt…tyzden po navsteve u nej😢tak mi chyba. Bolo mu 60, ked nas opustil…
Cukrovku objednanou nemám, ale včera jsem byla na kontrole a už mě objednala na 2. trimestrální Screening pak na nějaký speciální ultrazvuk srdíčka a další kontrolu. Tak cukrovku asi až potom nějak.
Preeklampsie mi lehce vyšla už na 1. screeningu, kvůli výkonosti tepen :/ Ale napsal mi acylpirin a řekl, že to zkontrolujeme v tom 20. týdnu, ať se nestresuju, že to není nic hrozného. Takže zatím jsem s tím celkem vklidu.
@x.lenulinek.x inak so zubami som si uzila asi 4tyzdne trvali bolesti, trhanie zubu, revizia rany po trhani, hnis, antibiotika Amoksiklav 7dni😢takze ano k zubarovi sa chystam aj ja zase…zacal ma zlostit dalsi zub novoopraveny🥹takze toto tehotenstvo nejak mi berie vapnik vsade😂kyčle bolia ako čert, zuby tiez a pride mi, že som dementna. Normalne neviem zlozit normalnu vetu pri komunikacii, zabudam mena atd… takze beriem milion vitaminov mamavit, 3-omega mastne kyseliny…stale este utrogestan radsej u mna az do porodu…zakaz sexu lebo som tyzden spinila (hematom ked som sa zlakla ked bulicka sa pustila do maltezacky a rychlo som vystrelila zo stolicky a uz bolo…) no a ked si predstavim leto uz teraz mi je zle
@monisb acylpirin dali aj mojej sestre uz je v 14.tt a mne ho chce predpisat preventivne 13.4. to mam kontrolu a 10.5.mam tiez ten 2.screening uz sa tesim ked ich zase uvidim🙏🏻
Citite uz pohyby? Ja parkrat do dna take bublinky krasne ❤️Asi je to tym ze su dvaja a je im tam tesno 🫢