Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Eliska1402 Nepochybuji, že se poštěstí
To dotáhneme… A tentokrát bych si ráda i ten porod trochu více užila
Tedy může být opět krátký, ale ráda bych zdravé miminko hned v ruce a nečekala první minuty, co bude.
Jako 23tt už musí být kruté, hlavně je to na hraně s tím, že dětičky přežívají. Ale asi to bylo tak, jak mělo být - teď to bude dobré
(vím, že zachraňují již maličká miminka, snad od 24 tt, ale těch následků, co to může přinést - tak jen ať se hezky dopečou)
Bude to dobrý, hlavne aby bylo male v poradku ![]()
Nic vic na svete neni ![]()
Jo zachranuji od 24tt, ale me odtekla voda a v tu chvili nevedeli proc a rekli mi, ze sance na zachranu v tomhle tydnu je nulova a ze tam mohla byt infekce( ktera se pak potvrdila).
Rekli mi ze pokud by do me řízli v tomhle týdnu, nemusi byt děloha pak OK, poslechla jsem je a pochopila velka rizika pripadneho postizeni a nedejboze, abych pak nemohla mit deti, kdyby mi ho vzali cisarem.
Bylo to strasne, nic horsiho asi zatim nebylo v mem zivote, ani jsem drobecka nechtela videt.Mam v nemocnici vzpominkovy box, az se tohle male narodi( doufam v to
) uz si myslim, ze budu mit silu si to prevzit na pamatku. ![]()
Ahoj holky, tak mam taky prvni screening za sebou, byla jsem tam včera a vsechno je v poradku. Kdyz jsem videla jak se tam to maly vrti a mává na nas tam mi i ukapla slza 🥲 bylo to strasne hezky, nejhezčí dárek k narozeninám, který jsem kdy dostala. Pohlaví nam dr rekla na 70% ale pry se na to nemáme vubec upínat. Další kontrolu na gynde mam za 3 týdny a pak za další 4 týdny druhy ultrazvuk, tak jsem strasne rada, ze nemam dlouhý intervaly. Jinak muž porad rika, ze mu přijde, ze to maly ma hrozne velkej nos
me to teda tak nepřijde..a jestli je to pravda, tak ma nos po něm
![]()
Vis Veru ona je to pro me realita se kterou musim zit do konce zivota
![]()
Jsem na rizzikovym ted a jsem rada, ze jsem se jeste nezblaznila v pondeli screening, tak doufam v dobre zpravy poprve to nebyli moc dobre zpravy, ktere se pak vyvratili.
Vetsinou jsou to happy endy za coz jsem moc rada ![]()
Bohuzel jsou tady ale i pripady co jsem mela ja ![]()
@Eliska1402 já to chápu, ale číst tak9ve příspěvky mi na klidu nepridava a taky jsem teď citlivější. Číst, že si mrtvé miminko dosud nevyzvednete z nemocnice…no to je síla, tak se podívám po nějaké jiné skupině. Chápu rizika jsou a budou, ale…tohle je na mě moc ![]()
Urcite to nejsou ostatky, jsou ostiknute nozicky a rucicky, takhle morbidni urcite nejsem, ze bych si brala telicko.
Je to na tobe zda to chces cist a chapu ze ti to treba neprida, ja tu pisu vec ktera se mi stala, jaka realita se mi stala.
Ty neprozivas muj pribeh a jsem rada za holky co jsou tady a trochu me podporuji ikdyz to treba nezazily.
Pro me je treba dulezity nedelat, ze se to nestalo a stat nemuze a jsem fakt rada za moc mily lidicky tady a vzajem se podporujem ![]()
Holky, jsem bezradná, je to mé první těhotenství. Jsem v půlce 15 týdne a včera večer jsem si všimla, že se mi dělají už teď nenápadné malé růžové strie na bříšku.
Přitom se mi bříško nezvětšilo o tolik, že by to začínalo praskat už teď. ![]()
A poslední týden mažu 2× denně Bioilem..nemáte některá doporučení na něco lepšího? Četla jsem o nějakých tabletách s kolagenem, že by tomu měli taky pomoci. ![]()
@dendena ahoj, ono strašně záleží, jakou máš elasticitu kůže a dle toho se dělají nebo nedělají strie. Určitě pokračuj s mazáním, pitný režim na to má taky vliv a tím kolagenem asi nic nezkazíš. Bohužel ale žádná účinnější doporučení snad ani nejsou. Místo bioilu jsem četla, že někdo používá třeba i sádlo nebo kokosový olej, bambucké máslo atd. Čím se sprchuješ? Jsou i nějaké speciální sprcháče pro těhotné, něco na bázi oleje, co by ti mělo tu kůži taky promastit. ![]()
@dendena řešila jsem s kamarádkami, čím mazaly ony a doporučily mi krém Elasti-Q a nebo obyčejné tělové mléko od nivey.. Ale stejnak si myslím, že je to hodně o genetice. Že pokud ta kůže k tomu má nějaký předpoklady, tak stejně ty potvory vylezou. A myslím si, že i sádlo nebude k zahození. Tenkrát mi ho doporucovala pedikérka na paty, že sádlo je lidskému tělu nejbližší… Takže mažu na střídačku vším a budu doufat, že ty nasledky nebudou tak hrozné 😊 protože k tomu mám předpoklady
@Zamazenta píše:
@dendena řešila jsem s kamarádkami, čím mazaly ony a doporučily mi krém Elasti-Q a nebo obyčejné tělové mléko od nivey.. Ale stejnak si myslím, že je to hodně o genetice. Že pokud ta kůže k tomu má nějaký předpoklady, tak stejně ty potvory vylezou. A myslím si, že i sádlo nebude k zahození. Tenkrát mi ho doporucovala pedikérka na paty, že sádlo je lidskému tělu nejbližší… Takže mažu na střídačku vším a budu doufat, že ty nasledky nebudou tak hrozné 😊 protože k tomu mám předpoklady
Já mažu Elasti-Q…myslim, ze i cenove je to jedna s prijatelnych kremu. Bi-oil mi prijde dost drahý. Mazala jsem s ni kdysi, kdyz jsem v pubertě pribrala a udelaly se mi růžové strie…a nejaky vysledek jsem moc nevidela.
Elasti-Q je dobre vstrebatelny, hezky voni a kdyz se namazu vecer pred spanim, tak druhy den porad citim jak je ta pokozka jakoby jemná 🙂
@dendena to, jestli budeš mít strie nebo ne, je záležitost hormonů, konkrétně kortizolu, kremy nepomohou, takže asi maz tím, co je ti příjemné ![]()
@JuicyLucy A jak přesně to souvisí s kortizolem - když ho máš hodně, tak máš oslabenou kůži? Já mám taky sklony ke striím, tak se mažu, ale jsem na začátku 15tt a břicho už mě pne, svědí a štípe, veškeré masti nepomáhají.
Snažím se hodně pít.
@vprouduzivota zvýšená tvorba kortizolu vede ke ztrátě elasticity kůže, říkal to v rozhovoru nějaký gynekolog a porodník
Tak uz mame konecne po screeningu ![]()
Screening dopanul dobre, mam jen riziko preklampsie kvuli krvi (nizka hodnota HCG prý) jinak vse v poradku
![]()
Takove dobre vysledky jsem nikdy predtim neslysela.
Dle UTZ uz jsme 13+1, takze termin porodu 17.9.2023.
Pohlavi bohuzel, chvilku videla holku a pak zase kluka. Ale dalsi geneticky UZ 11.4 a tam nam to uz rekne ![]()