TP září 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3618
10.3.23 14:46

@Eliska1402 Nepochybuji, že se poštěstí :-) To dotáhneme… A tentokrát bych si ráda i ten porod trochu více užila :-) Tedy může být opět krátký, ale ráda bych zdravé miminko hned v ruce a nečekala první minuty, co bude.

Jako 23tt už musí být kruté, hlavně je to na hraně s tím, že dětičky přežívají. Ale asi to bylo tak, jak mělo být - teď to bude dobré :srdce: (vím, že zachraňují již maličká miminka, snad od 24 tt, ale těch následků, co to může přinést - tak jen ať se hezky dopečou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
10.3.23 17:36

@x.lenulinek.x

Bude to dobrý, hlavne aby bylo male v poradku :andel:
Nic vic na svete neni :srdce:

Jo zachranuji od 24tt, ale me odtekla voda a v tu chvili nevedeli proc a rekli mi, ze sance na zachranu v tomhle tydnu je nulova a ze tam mohla byt infekce( ktera se pak potvrdila).
Rekli mi ze pokud by do me řízli v tomhle týdnu, nemusi byt děloha pak OK, poslechla jsem je a pochopila velka rizika pripadneho postizeni a nedejboze, abych pak nemohla mit deti, kdyby mi ho vzali cisarem.
Bylo to strasne, nic horsiho asi zatim nebylo v mem zivote, ani jsem drobecka nechtela videt.Mam v nemocnici vzpominkovy box, az se tohle male narodi( doufam v to :andel: ) uz si myslim, ze budu mit silu si to prevzit na pamatku. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
11.3.23 10:25

Teda holky to máte ale depresivní téma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
11.3.23 13:54

Ahoj holky, tak mam taky prvni screening za sebou, byla jsem tam včera a vsechno je v poradku. Kdyz jsem videla jak se tam to maly vrti a mává na nas tam mi i ukapla slza 🥲 bylo to strasne hezky, nejhezčí dárek k narozeninám, který jsem kdy dostala. Pohlaví nam dr rekla na 70% ale pry se na to nemáme vubec upínat. Další kontrolu na gynde mam za 3 týdny a pak za další 4 týdny druhy ultrazvuk, tak jsem strasne rada, ze nemam dlouhý intervaly. Jinak muž porad rika, ze mu přijde, ze to maly ma hrozne velkej nos :D me to teda tak nepřijde..a jestli je to pravda, tak ma nos po něm :lol: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
11.3.23 14:58

@Veru904

Vis Veru ona je to pro me realita se kterou musim zit do konce zivota :nevim: :?

Jsem na rizzikovym ted a jsem rada, ze jsem se jeste nezblaznila v pondeli screening, tak doufam v dobre zpravy poprve to nebyli moc dobre zpravy, ktere se pak vyvratili.
Vetsinou jsou to happy endy za coz jsem moc rada :andel:

Bohuzel jsou tady ale i pripady co jsem mela ja :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
11.3.23 17:20

@Eliska1402 já to chápu, ale číst tak9ve příspěvky mi na klidu nepridava a taky jsem teď citlivější. Číst, že si mrtvé miminko dosud nevyzvednete z nemocnice…no to je síla, tak se podívám po nějaké jiné skupině. Chápu rizika jsou a budou, ale…tohle je na mě moc :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
11.3.23 18:17

@Veru904

Urcite to nejsou ostatky, jsou ostiknute nozicky a rucicky, takhle morbidni urcite nejsem, ze bych si brala telicko.

Je to na tobe zda to chces cist a chapu ze ti to treba neprida, ja tu pisu vec ktera se mi stala, jaka realita se mi stala.

Ty neprozivas muj pribeh a jsem rada za holky co jsou tady a trochu me podporuji ikdyz to treba nezazily.
Pro me je treba dulezity nedelat, ze se to nestalo a stat nemuze a jsem fakt rada za moc mily lidicky tady a vzajem se podporujem :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
12.3.23 09:12

Holky, jsem bezradná, je to mé první těhotenství. Jsem v půlce 15 týdne a včera večer jsem si všimla, že se mi dělají už teď nenápadné malé růžové strie na bříšku. :,( Přitom se mi bříško nezvětšilo o tolik, že by to začínalo praskat už teď. :think:
A poslední týden mažu 2× denně Bioilem..nemáte některá doporučení na něco lepšího? Četla jsem o nějakých tabletách s kolagenem, že by tomu měli taky pomoci. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
12.3.23 11:08

@dendena ahoj, ono strašně záleží, jakou máš elasticitu kůže a dle toho se dělají nebo nedělají strie. Určitě pokračuj s mazáním, pitný režim na to má taky vliv a tím kolagenem asi nic nezkazíš. Bohužel ale žádná účinnější doporučení snad ani nejsou. Místo bioilu jsem četla, že někdo používá třeba i sádlo nebo kokosový olej, bambucké máslo atd. Čím se sprchuješ? Jsou i nějaké speciální sprcháče pro těhotné, něco na bázi oleje, co by ti mělo tu kůži taky promastit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
12.3.23 11:31

@dendena řešila jsem s kamarádkami, čím mazaly ony a doporučily mi krém Elasti-Q a nebo obyčejné tělové mléko od nivey.. Ale stejnak si myslím, že je to hodně o genetice. Že pokud ta kůže k tomu má nějaký předpoklady, tak stejně ty potvory vylezou. A myslím si, že i sádlo nebude k zahození. Tenkrát mi ho doporucovala pedikérka na paty, že sádlo je lidskému tělu nejbližší… Takže mažu na střídačku vším a budu doufat, že ty nasledky nebudou tak hrozné 😊 protože k tomu mám předpoklady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
12.3.23 13:43
@Zamazenta píše:
@dendena řešila jsem s kamarádkami, čím mazaly ony a doporučily mi krém Elasti-Q a nebo obyčejné tělové mléko od nivey.. Ale stejnak si myslím, že je to hodně o genetice. Že pokud ta kůže k tomu má nějaký předpoklady, tak stejně ty potvory vylezou. A myslím si, že i sádlo nebude k zahození. Tenkrát mi ho doporucovala pedikérka na paty, že sádlo je lidskému tělu nejbližší… Takže mažu na střídačku vším a budu doufat, že ty nasledky nebudou tak hrozné 😊 protože k tomu mám předpoklady

Já mažu Elasti-Q…myslim, ze i cenove je to jedna s prijatelnych kremu. Bi-oil mi prijde dost drahý. Mazala jsem s ni kdysi, kdyz jsem v pubertě pribrala a udelaly se mi růžové strie…a nejaky vysledek jsem moc nevidela.
Elasti-Q je dobre vstrebatelny, hezky voni a kdyz se namazu vecer pred spanim, tak druhy den porad citim jak je ta pokozka jakoby jemná 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
12.3.23 15:10

@dendena to, jestli budeš mít strie nebo ne, je záležitost hormonů, konkrétně kortizolu, kremy nepomohou, takže asi maz tím, co je ti příjemné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
12.3.23 20:04

@JuicyLucy A jak přesně to souvisí s kortizolem - když ho máš hodně, tak máš oslabenou kůži? Já mám taky sklony ke striím, tak se mažu, ale jsem na začátku 15tt a břicho už mě pne, svědí a štípe, veškeré masti nepomáhají. :,( Snažím se hodně pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
13.3.23 09:40

@vprouduzivota zvýšená tvorba kortizolu vede ke ztrátě elasticity kůže, říkal to v rozhovoru nějaký gynekolog a porodník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
13.3.23 17:26

Tak uz mame konecne po screeningu :dance:

Screening dopanul dobre, mam jen riziko preklampsie kvuli krvi (nizka hodnota HCG prý) jinak vse v poradku :andel: :srdce:
Takove dobre vysledky jsem nikdy predtim neslysela.
Dle UTZ uz jsme 13+1, takze termin porodu 17.9.2023.

Pohlavi bohuzel, chvilku videla holku a pak zase kluka. Ale dalsi geneticky UZ 11.4 a tam nam to uz rekne :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí