TP září 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
144
4.3.23 14:59

@dendena ahoj, doktorka na neurologii vždycky říkala, že jeden paralen je na teplotu, dva jsou na bolest. Ale obecně hodně pít, i když nemáš moc chuť. Pomáhal mi studenej vzduch, takže krátká procházka anebo případně ležet a mít na sebe otevřený okno. A přítmí, nesnesla jsem ostré světlo, televizi, mobil ani počítač. Někomu pomáhá i inhalace levandule.
Ať je brzo lip :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
7.3.23 12:27

Tak coo ženy, koho ještě tento týden čeká screening? 😄 my ve čtvrtek🙏 poslouchám občas angelsound, ale poznám prd😄 tak jen doufám ze tam stále je :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
7.3.23 12:32

@deni2912 taky jsme měli jít původně tento týden v pátek, ale přítel chtěl jít taky a měla jsem za úkol neobjednat na 10. ale kdykoli jindy :lol: hádejte který termín nabídli jako první :lol: nakonec jdeme v pondělí 13.3. tak to už zas tak velká změna není :dance: měli bychom být 13+0tt podle utz :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
7.3.23 12:51

Držím palce holky koho to ještě čeká, ať jsou jen samé dobré zprávy :palec:.
Já dnes byla na kontrolním měření tlaku, protože při screeningu mi vyšel vysoký a tím pádem vysoké riziko preeklampsie. No byl to jen samozřejmě stres z výsledků genetiky :roll: a tlak mám jinak v naprostém pořádku, takže už žádné riziko nemáme :mrgreen:.
@deni2912 zkus hledat ráno, může být pokaždé jinde a poznáš to, srdíčko zní jak rychle jedoucí vlak :D. Dobrý je si to najít na youtube a pak už to poznáš na první dobrou ;). A neboj, určitě tam bude a bude se tam mrskat jako divý, je to krásný :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
7.3.23 13:33

@Kovíček99

Je tak to jdete stejne jako my 13.3 ve 13:00 a pritel mam narozky :D strasne jsem se smala, jak nam osud háže ty třináctky pod nohy.
13.9.22 jsem prave taky privedla na svet spiciho andilka :,(.

Paradox byl kdyby se tato laska narodila na ten termin, daleko od toho nemame :)

Moc Vam drzim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
7.3.23 13:37

@deni2912

Ja tedy az v pondeli screening, angelsound je super vec, ja to zkousela takovou dobu a pak jsem se na to vyprdla a pritel na me v sobotu pojd, jdem to zkusit byla jsem 11+5 a na prvni dobou uplna lokomotiva :lol:.
Strasne me prevapilo, ze uz to bylo na brichu jako dole, ja furt jezdila na stydky kosti.
Od ty doby najdu hned ale jak tu nekdo pise, strasne se presouvaji. Vcera jsem slysela 5 sekund a uplavalo i to jsem slysela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
7.3.23 15:14

@deni2912 Mě čeka screening v pondělí 13.3. v 7 ráno, po 5ti týdnech, jsem z toho nervózní jelikož nemám žádné příznaky, nikde mě nebolí ani nepíchá, cítím se prostě netěhotně. 8o Každopádně bych v pondělí měla být 13+6, takže očekáván velké změny. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
7.3.23 15:22

@Eliska1402 take budeme držet palce, my jdeme ve 12:15 tak třeba bude mít pan doktor alespoň lepší náladu po obědě :lol: ta 13ka je pro vás určitě dobré znamení od prvorozeného :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
7.3.23 16:00

Taky mám screening 13- 3. a v 9:00. Jsem nervózní jak sáňky v létě, prcka jsem viděla naposledy na ultrazvuku 13. 2., takže jsem zvědavá. Ale snad bude vše v pořádku. :)
Koukám, že se člověk nesmí nervovat, by mu nevylítl těsně před měřením tlak a nemělo to vliv na výsledky rizika preeklampsie. :)
Měla bych být tou dobou podle MS 12+3 a zatím s angelsounds, co máme doma, moc úspěchu nebylo. Spíš vůbec žádnej. Asi lovíme blbě… někde u stydké kosti a je sice pěkný, že si poslechnu vlastní tep, ale o ten mi tak nejde. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
7.3.23 16:20

Mě třeba měřili tlak 2× - jednou sem měřila sama na takovém přístroji co tam mají na vážení a tlak (to jsem dostala instrukce, že tam mám vždy před prohlídkou zajít) a pak i přímo sestřička. U té setřičky jsem ho měla taky vyšší už :D Ale naštěstí sem měla 10min starý výsledek z toho prvního v pohodě, tak to vzala :D

Ale riziko preeklamsie teda mám taky trošku, ale to mám kvůli mým tepnám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
7.3.23 16:27

@Ninsie

Ja musim sedet v cekarne tak 20 minut minimalne, znam se i sestra mi meri tlak vzdy na 2× a az po druhy je to lepsi :pocitac:

Joo to dame uz jenom 6 dni :andel: a budem vedet na cem jsme. Taky bych se jinak zblaznila, uklidnuju se proste, kor po me minule zkusenosti :roll:.

Jinak k angelsound, zkus hledat uz na brichu, dole tesne tam kde ti zacina ochlupeni nebo mas kalhotky.
Najdu vzdycky od soboty a to jsem byla 11+5.
Mimico vydrzi ale tak 5 sekund a odplave si kamsi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
7.3.23 16:39

@Ninsie jo jo, bohužel se to lehce řekne se nenervovat před kontrolou :lol:. Já byla úplně vyklepaná už večer před tím, no a to se podepsalo na tlaku. Naštěstí doktor to chápal a dal kontrolní měření a pohoda :palec:.
Ohledně lovení srdíčka doporučuji i výš nad stydkou kost a zkoušet. Já jezdím z jedné strany na druhou a pak posunu o kousek výš a zase na druhou. Někdy je kousek nad stydkou, někdy je opravdu výš, než bych čekala a taky střídá strany pupíku. Prostě se tam už fakt strašně mrskají i když to ještě necítíme :mrgreen: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
7.3.23 16:40

@monisb Tak ještě, že ti vzala ten první pohodovej výsledek. :) U mě asi s tou řídkou krví moc preeklampsie nehrozí… teda jako byla by to docela ironie, ale uvidíme. :)

@Eliska1402 Taky už stříháte metr? Přítel mi vždycky hlásí kolik dní ještě zbývá, než uvidíme prcka a já v duchu odříkávám mantřičku, že je všechno ok a mrně je zdravý. :) Určitě ti to teď přinese štěstí a všechno bude v pořádku. :)

Jinak díky za tip, já ho teda asi lovila až moc dole u kosti. Ale pokud už je výš, dává to smysl. Dneska jsem 11+4, tak večer nebo zítra ráno zkusím. Jde ti to lépe v kterou denní dobu? Někde jsem četla, že jak se člověk přes den nafoukne, tak je to pak nic moc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
7.3.23 16:43

@bbk85 Prosím tě, jak mám normálně nízkej tlak, tak se bojím, že v pondělí jim nebude stačit číselník, jak jsem nervózní už teď. :D
A díky… s tím angelsounds to vyzkouším. Asi jsme i lovili moc brzo, minulý týden nejspíš ještě fakt jo a v sobotu nic, tak jsem ho na chvíli uložila k ledu, abych nebyla moc nervózní že mi to mimčo nejde najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
7.3.23 17:02

@Estrella.z Klid :-) já jsem také bez příznaků :-) Od začátku. Myslím, že je to takové pade na pade, komu co je.

Jinak já jdu ve čtvrtek v 15 hod - asi do té doby budu pracovat, pracovat a pracovat, abych na to nemyslela :-D A už to uteklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí