Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ninsie píše:
@Verabi Nemáš vůbec zač.Tak je asi na čase vyzkoušet něco jiného… pro jistotu si to klidně namraž jako kostky ledu a testuj, jestli to sneseš, ale s tím, jak to bude studený, bys to i mohla dát. Třeba si rozšíříš picí režim.
Sehnala jsi tu tyčinku? A jak ti dneska je?
Jinak malinko k pobavení - ty máš těhotenské nevolnosti, já těhotenskou nespavost a zimnici. A taky jsem se dneska ráno rozbrečela už zoufalstvím, že jsem vyřízená. No nic, bude líp.
Ahojky, tak včera mi bylo celkem dobre, ale odpoledne se to porazili..pohádali jsme se s přítelem a me se zase udělali šoufl, poslední dobou se celkem často hádáme a ja si uz zacinam myslet, ze ty nevolnosti mam i psychický..jinak tyčinku jsem nesehnala, meli jenom mentolovou proti ryme a prodavačka na me koukala trochu udivene a byla docela nepříjemná. No a pak jsem se ji jeste zeptala, jestli existuje neco pro těhotné proti nadměrnému slintani a v tu chvili mi přišlo ze vybuchne smíchy
😂 😂 ted se tomu taky smeju ale v ten moment mi bylo trapně. Zkusim se na tu tyčinku zeptat ještě jinde, az potkám jinou lékárnu ![]()
To s tou nespavosti ti taky nezávidím, vim ze to je dost na palici kór jestli chodíš jeste do prace. Zkoušela jsi medunkovy čaj? Ten by ti pomohl jak na spaní tak te i zahřeje ☺️ Ja doufam ze nas to vsechno brzy přejde a začneme si to těhotenství užívat. Me včera přítel při hádce mimo jiné rekl, ze všichni ostatní se z těhotenství radují, ale u nas je to tragédie..měl tím na mysli ty moje šílený nevolnosti. Tak je mi to docela lito.
@deni2912 přeji brzké uzdravení a pevné nervy..já snad jen viróza ![]()
@vprouduzivota píše:
Já jsem taky měla ze začátku chuť jedině na perlivé ochucené a přesně - nejvíc pomeranč. Já jsem si tedy ředila pomerančovou Hanáckou s Bílinskou kyselkou, je fajn, že je tam dost minerálů. Držím palce, ať je brzo lépe.
Uz jsem si tu Hanackou a Bilinskou napsala na nákupní seznam a ten tvuj koktejl vyzkousim
tak jsem zvědavá, protoze od te podebradku uz fakt potrebuju změnu ![]()
Ahoj holky, tak máme dnes screening za sebou, jsem přesně 12+0 a mimčo tam skáče jak divý a vypadalo to, že se šťourá i v nose
. Byly to děsný nervy, což se podepsalo na mém tlaku
, takže máme vyšší riziko preeklampsie 1:119
, takže znovu krev a příští úterý jdu zas na kontrolu a bude se řešit jestli teda jo nebo ne. Ale jinak rizika genetické vady máme 1:5000, takže to je úplně super
. Prcek má od hlavičky po kostrč krásných 6,5 cm a je cca o 4 dny větší. Pohlaví jsme se nedozvěděli, protože rozhodně mimčo nespolupracovalo a doktor byl rád, že vůbec viděl co měl.
@deni2912 zkus hledat srdíčko spíš ráno, já ho večer taky nenajdu a i ráno to chce dost hledání, protože je pokaždé slyšet někde jinde. Opravdu každý milimetr a natočení hraje roli, zda ho člověk zachytí nebo ne
. Já ho třeba zachytím na chviličku, ale pak se nadechnu nebo trochu hnu a už ho zase nemůžu pak najít. ![]()
@Veru904 No to mi ani neříkej! Jdu tam s přítelem zítra na ty odběry a vůbec nevím, co mám čekat. Poslední kontrolu ještě u mé gyndařky jsem měla 13.2. a teď mě předala do Hradce na rizikovku a screening tam, ať se nemusím z Pardubic tahat do Brna.
Docela mě to překvapuje, když jsem právě volala do kartotéky, abych se ujistila, že se nemám do rizikovky objednávat ještě před screeningem zvlášť, byli strašně milí.
Tak jsem normálně ve stresu, aby vše bylo v pořádku a prcek ok, ale tohle mi teda k tomu teď taky nepřidalo. ![]()
@Verabi Psychika hraje určitě velkou roli. Chápu, že jsi z toho unavená, vyřízená a máš dost. Asi ani přítel si nepředstavoval, že to bude takhle náročný a že ti bude takhle, když ti nemá jak pomoct a nevolnosti za tebe na sebe nevezme. Ale to se srovná. Sice se vyjádřil dost pitomě, ale ber to tak, že jste v tom spolu a nevolnost prostě postupně ustoupí a nastoupí ta radost. ![]()
Meduňku jsem zkoušela před lety, když jsem nespala z jiných důvodů, teď ji doma nemám… ale dělala jsem si horké mléko s medem, zkoušela tmu, učíst se ke spánku, necivět na TV a do telefonu před spaním, pořádně vyvětrat atd. Dneska malý úspěch, ale spíš to bylo proto, že jsem byla už tak vyřízená, že jsem chytala včera přes den mikrospánky a třeštila mi hlava. Práce samozřejmě mrak, tak nešlo spát. Tak snad dneska budu spát… ale moc si nedávám - zítra odběry na screening, po třech týdnech mířím k doktorovi, poprvé do Hradce, kam teď budu chodit.
@Ninsie myslím, že můžeš být v pohodě, takové štěstí mám zřejmě jen já. Před kartotekou fronta, cekala jsem 25 minut, než jsem se k té ženské vůbec dostala na řadu a byla nepříjemná, pac tam byla sama a nestíhala. Sjela mě, že nevím který balíček chci jestli A nebo B a když jsem řekla je nevím jak se bude tehotenstvi vyvíjet a že mám několik špatných zkušenosti, tak mi odsekla že teda A a zaplatím 1500,– skvělá zkušenost
a ta sestra dole na ultrazvuku taky super. Odběr krve 40minut pac neumí s pc. To byl den ![]()
@Ninsie @Veru904 @Verabi Holky já když to tak čtu, tak vy by jste mě měli snad nenávidět, průběh musím zaťukat mám snad skoro snovej
krom únavy a jednoho týdne nevolností kdy nedošlo na zvracení mi fakt defacto nic není. Dobře aby se neřeklo tak tenhle týden si absolutně nemůžu sáhnout na bradavky ale jakože i otření trička je neskutečná bolest (to mě tedy taky trápí od začátku ale teď je to fakt neúnosný). Ale když to tu tak čtu tak si můžu pískat.
Jinak partner neskutečně ochotnej, on je takovej kliďas kterej vám dojde i v půl osmé večer koupit pivo, když brečíte že si ho vlastně nemůžete dát a doma žádný nealko. ![]()
Co se týká screeningu tak mi teď v úterý brala gyndařka krev takže docela komfort že se člověk nemusí táhnout extra dálku ještě nalačno. Posílají na rozbor na místo screeningu (Český Budějovice) a pak už si tam jen 13.3. dojedu na screening.
Holky prosím neukamenujte mě ![]()
Ahoj všem, přidávám se do diskuze. Termín porodu mám 4.9. První screening za sebou a vše v pořádku. Upřímně vzhledem k tomu že nemám žádné negativní příznaky, tak mi to zatím moc nedochází a nemohu říct, že bych se zatím nějak vyloženě těšila, ale to určitě příjde. ![]()
@bbk85 Já ho třeba hledám večer, když si jdu lehnout
Jinak na to není klid a čas.
@Kovíček99 Taky by mě měli asi nenávidět
Podle mne je mi i lépe než v prvním těhotenství, nebo nemám čas to řešit
Jsem jen unavená a i to se zlepšuje (mám takový dojem).
Jooo, to my se hádáme každou chvíli - ale asi jsem hádavější, tak mu říkám, že to teď prostě musí brát ![]()
Za chvíli vyrážím s prckem do práce se ukázat, kolegyně psala, že bude slavit svátek/narozeniny a jestli nemáme čas. To to tam asi na mne dnes praskne - 1. je to vidět, 2. já a nenechat si nalít skleničku je fakt divný. Chtěla jsem to říci nejdříve po tom prvním screeningu, ale asi budu muset. Pár lidí už to ví, protože lhát nebudu, když se zeptají, nebo řeší proč něco ne a něco jo a tak. Z rodiny tedy téměř nikdo, jen teta, která to poznala.
@x.lenulinek.x jo večer je sice klid, ale já jsem večer strašně nafouklá
. Poprvé jsem našla 10+4 ráno, pak jsme zkoušeli ten den i další večery s mužem, ale ani náhodou, někde se schoval a slyšela jsem jen sebe. Od té doby hledám jen ráno a to ho najdu
.
@Veru904 No… jak bych to řekla - mívám dost podobný štěstí.
Ale hodlám se uklidnit tím, že jdu až v jednu a to bude snad ranní nával pryč. ![]()
Jinak dělali ti ultrazvuk nebo něco? Protože upřímně netuším, co kromě odběru čekat. Poslední uz mám z 13.2. a prcek si klidně mohl taky pohnout, takže můžu být teď třeba víc než 11+0 zítra.
Jinak balíček mám rozmyšlený, nemůžu k tomu přistupovat tragicky, takže si vezmu A+B a případně si tam doklušu na C zvlášť.
Hele a kam jsi teda šla? FN v Hradci vůbec neznám, takže netuším, jestli napřed do čekárny nebo jestli někam jinam a rovnou směr odběr atd. ![]()
@Kovíček99 Nenávidět určitě ne.
Beru to tak, že jsou to věci, co se dají zvládnout a zdaleka na tom nejsem tak špatně. Zimomřivá jsem byla vždy, v určitých fázích života jsem sem tam měla problém se spánkem a únava je prostě přirozená.
Bradavky ti nezávidím ani trochu teda.
Ale přifouknutý prsa bych brala, co si budeme. ![]()
Jinak partner taky ukázkovej, ale tím, že mám zatím mírnej průběh, tak ho to moc nezasáhlo. Ale už se prý těší, až mi bude běhat pro to, na co bude mít chuť. A až na jeden úlet s Granderem z KFC, zatím na nic extra chutě ani nemám. Takže máme klídek. ![]()
Kameny schovávám, kamenování se odkládá.
![]()
No on po mě malej hrozne hajsá a křičí a bere mi to, takže musím někdy když spí😄 ale když to půjde zkusím, dekuju, tak se zkusím nestresovat a budu si říkat, ze ho fakt jen neumím najít 😄 😊