TP září 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3618
25.2.23 11:38

@LenyD Proto říkám, že rozhodně podle pocitu - pokud by to nešlo, tak to nedělám :-) A to si připadám taky jako lemra :-D Zrovna včera psal trenér, že je div, že jsem rege klus měla při stejných tepech o 1 min lepší. Ale vím, že teď není čas na hrdinství a celkem si tohle užívám. Po loňské sezóně jsem byla celkem znechucena lidmi a tak jsem si stejně řekla, že letos nechci závodit - to že se zadařilo mimčo je bonus navíc. Pak se k tomu vrátím s větší chutí.

@Veru904 Chodila jsem hodně v prvním těhotenství, ale teď s prckem to moc nejde - on toho moc neujde a v kočárku nevydrží. Tak za ten klus, co mi zabere chvíli jsem vlastně celkem ráda.

@Ninsie Tak já normálně běhám se zapřaženým psem a to si teď taky netroufnu - takový šílenec nejsem. Ještě tedy trénujeme na koloběžce, ale to jak v minulém těhotenství po prvním trimestru nejdříve a sem tam. Myslím, že na to cvičení jsem koukala taky - začíná 4. měsícem? Jsem líná cvičit, tak mě to zaujalo, že bych do toho šla. Jinak mám doma eliptical, tak když se nechce běhat - nebo rozum praví nepřeháněj, tak jdu na něj. Pak se snažím alespoň na balanční desce střed těla.

@Karinka323 JJ, řídit se UTZ. Je to také to, co doktorka bude všude udávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
25.2.23 11:58

@x.lenulinek.x tos měla a máš taky sportovně pestrý. Jinak jo, začíná právě 4. měsícem a líp vychází pořídit celý trimestr, což je 36 tréninků a máš k tomu pak ještě 3 lekce těhotenské jógy navíc. :)
Já hodně chodím, doma se trochu protahuju, ale jsem opatrná, zatím nevím, co si můžu dovolit, aby bylo vše v pohodě. Jak mě píchá břicho nebo padne únava, nechávám toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
25.2.23 12:27

Tak já před otěhotněním taky závodně sportovala. Vlastně jsme se začali snažit hned v den mých posledních loňských závodů a od té doby už jedu jen easy cvičení :D Podle pocitu, ale pořád třeba 3× týdně fitko + k tomu jóga :) A zatím to teda naštěstí zvládám a i doktor říkal, že jen nemám jet nějaké mega výkony, spíš rekreačně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
25.2.23 12:32

Teda ja Vam zavidim, ze se muzete hybat :(
Ja jsem teda chodila jenom na dlouhe prochazky cca 9km, jsem doma na neschopence nekolik mesicu po nestastnem porodu a nyni jsem 11tt a mela jsem opet hematom v 8tt a krvacela, takze proste jenom luzko a klid doma :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
25.2.23 13:36

@Eliska1402 I procházky jsou skvělý a nejpřirozenější pohyb. :) Až budeš moct, zase třeba začneš. Zdraví má přednost. :)
Navíc pokud jsi nebyla třeba profi sportovkyně předtím, těžko s tím začneš jako těhotná. :) Každá se prostě hýbeme tak, jak to jde a co nám tělo dovolí, a hlavně každá jsme v tomhle jiná a máme jiný průběh těhotenství. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
25.2.23 14:43

@Ninsie JJ, tak to podle mne mám v hledáčku to samé :-) Tu chůzi fakt vlastně závidím - ale když jdu s malým, tak jsou to 2 km a je z toho hodina, tedy žádná rychlochůze, která by mi vyhovovala. A jinak si tedy připadám, že se flákám (na 6 x týdně trénink + cvičení to opravdu nemá).

@monisb JJ, já právě taky dala na konci listopadu poslední závod - 5 km silnice a řekla jsem, že se můžeme začít snažit. Dala jsem 3 týdny úplně pauzu (jako každý podzim) a pak se mi vlastně ani nechtělo a tak jsem si to plácala, někdy více, někdy méně. Od pozitivního testu už jen lehký klusík.

@Eliska1402 Pak si to vynahradíš ;-) toho bych se nebála. A stále budu opakovat, že každý pohyb je o tom, co můžeš. Kdyby mi doktorka řekla ne, tak prostě ne - zdraví mimča má jednoznačně přednost a hrát si na hrdinku nemá smysl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
25.2.23 16:04

@x.lenulinek.x

Mas pravdu, no nesmim, minule tehotenstvi to same, akorat kdyz jsem mela cca 3 tydny klid, tak jsem si vyrazila na obycejnou prochazku nic velkeho a byla jsem znovu tak kde jsem byla hematom a krev, takze vim, ze fakt nesmim a hold a to do 5 mesice takhle vydrzet to uz mi pak vymizely uplne. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
25.2.23 17:06

@Veru904 taky jsem s během skončila, hlavně i teď po covidu, loni jsem ho rozběhávala dobrý tři měsíce 🙄 problémy s dechem a vysoká tepovka (kolikrát i kolem 180), kterou mám i teď v klidu vyšší. Tak to nechci riskovat, říkám si, že to prostě počká … Ale chodíme téměř každý den s přítelem na procházky a nebo dávám rychlou chůzi na pásu… často narážím na příspěvky žen, které “zvolnily” v těhotenství, běhají do devátého měsíce, ale když to porovnám, mají stále lepší tempo jak já před otěhotněním 🤭 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
25.2.23 17:38

@Zamazenta Tepovka je individuální - nelze tedy říci, co je pro koho vysoké :-) Jsem vysokotepá, tedy maxima kolem 210 :-D Proto jsem to minulé těhotenství konzultovala a do 160 se nemám čeho bát - ve výsledku to byl klus kolem 7-7:15/km (proti 5 km pod 20 je to fakt pomalý pozvolný klus :-D ). Ale když se na to člověk necítí, tak je blbost běhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
25.2.23 18:01

Já mám pocit, že doktorka ma dojem že pokud nechci neschopenku, jsem nezodpovedna :,( a celkem mi to dala sežrat. Přitom nechodím v prvním trimestru ani plavat, abych neměla infekci z bazénu, jim zdravě, kafe mam jen 2tydne- mám velmi nízký tlak. Pravidelně jím, snažím se pit- dříve tak 2dc denně tak se nutim aspoň 1,5l beru vitaminy, odpocivam, v práci se šetřim a stejně má problém. Desne se k ní 8.3 těším 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
25.2.23 18:05

@x.lenulinek.x panejo, ale jak píšeš, je to individuální.. Mám normálně mezi 140-160 a pamatuji si, že jsem se dost trápila.. A běhala jsem tempem 6:25 - 6:35.. Spoléhám pak na svalovou paměť, i když vím, že začátky nebudou vůbec lehké 🙈 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
25.2.23 18:11

@Veru904 Tak k takové doktorce bych se „těšila“ taky. Nechápu - asi nějaký mindrák a ty si z toho nic nedělej :srdce: :srdce: :srdce: Na blbce narazíš vždy a všude. Jooo, poslední plavání s prckem dochodil manžel - to se taky bojím infekcí. I když je to bazén pro děti, ale…

@Zamazenta Když si vezmu loňský rok, tak rege klus jsem běhala při 135-140 cca 5:50 - 6:00/km, obecnou vytrvalost při 160 cca 4:50 - 5:00/km, intervaly jsem hnala do 195 až max :-D ale v tréninku se neumím kousnout. A na závodech jsem měla naměřeno i 211 (a to jsem si myslela, že se přes těch 210 nedostanu). JJ, svalová paměť určitě funguje, toho bych se nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
26.2.23 15:25

@x.lenulinek.x
No tak nejsem sama :) ja take nemam zadnou chuť, uvidime ted v 2.trimestru 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
26.2.23 15:33

Ja mam termin podle utz 27.8., :wink: podle MS 29.

Příspěvek upraven 26.02.23 v 22:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
26.2.23 15:45

Tak ja jsem take byla ve stredu konečně na 1.utz.
Vysetreni bylo zhruba pres 30 min. Mrňous byl ve spatn poloze a obrátit se moc nechtěl 😀 doktorka mi delala i vaginální utz. Nemohla zmerit šíji. Prvne delala pres bricho, pak vnitrne, pak zase pres bricho, vnitřně a takhke asi 3×…nakonec se podarilo vse zmerit a vse je v pořádku.
Byla tam se mnou mamka, tak se zeptala, jestli je uz videt pohlavi. Doktorka rikala, ze se podiva, pak se ji naskytl pohled do rozkroku, tak se me jeste jednou zeptala, jestli to opravdu chci rict…a videla tam holcicku 😁 Mamka tvrdi, ze se i na zacatku prorekla, kdyz rekla, ze jsme „ji“ vzbudili…ja to teda neslysela, ale jestli to tak rekla, tak uz to musela videt jeste pred tim nez se na to zaměřila🤷‍♀️ 😀
TP podle utz 27.8., jsem ve 14tt.
Dalsi utz 20.3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí