TP září 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8853
24.2.23 16:01

@Zamazenta ..gratulace..úúúžasné..termín máme stejný
a klíííd
za chvíli mi bude 43 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
24.2.23 16:22

@Zamazenta gratulace :srdce:, jo mě taky doktor furt straší, že když mi je 37, tak to sebou nese určitá rizika :jazyk:, tak snad příští čtvrtek dopadneme taky dobře ;).
@Ninsie byla jsem připravená a zásobu svačinek v kabelce, protože když se nenajím je mi špatně a motá se mi hlava.
Jinak tedy já dostala průkazku dnes 11+1 a překvapivě tedy bez kontrolního ultrazvuku :nevim:. Naštěstí také posloucháme ráno srdíčko miminka, takže víme, že tam je a buší mu srdíčko jako zvon :palec:
Bohužel holky mám ve svém okolí případ, kdy doktorka vystavila průkazku už cca 9tt a i když dělala ultrazvuk, tak nezkontrolovala srdíčko, další den volala kvůli tomu a pozvala si kamarádku znovu a hle ono zamlklé těhotenství 8o. To byl teprve šok a doktorka fakt kráva :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
24.2.23 17:10

@vprouduzivota už jsem se tam konečně dovolala a nemusím být nalačno - to bych tam stejně nezvládla dojet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
25.2.23 00:55
@Veru904 píše:
@vprouduzivota už jsem se tam konečně dovolala a nemusím být nalačno - to bych tam stejně nezvládla dojet :lol:

Tak to je ideál. :palec:

Holky, mně je taky 37 a zatím jsem od doktorky nebo sestry žádnou poznámku neslyšela. Nechápu, proč tim vůbec takhle strašit - člověku nic není, ale doktor si stejně rypne, ze v tomhle věku už se muže objevit ta a ta komplikace. Já bych to asi chtěl slyšet až když by to fakt nastalo, dopředu nechápu, co s tou informaci máme dělat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
25.2.23 07:38
@Ninsie píše:
@vprouduzivota @monisb Holky, to je trochu zvláštní s těmi odběry. Vím, že jedny jsou nalačno, jsou to ty první, co ti nabírá gyndař na krevní skupinu a HIV a spol. Ale u těch na screening jsem právě četla, že nalačno být nemusíte. Navíc by to nedávalo smysl, aby budoucí mamky lačnily třeba do dvou odpoledne, než je vezmou na odběry. Protože Hradec to má třeba tak, že se objednáváš přes rezervační systém na odběr krve a mají tam časové sloty až do 14:30.

Ty prvni jako to nic. Nikdo mi nic nebral nerikal :lol: a ty druhe na screen si budu muset asi volat protoze pokud mam byt na lacno tak umru..jim a probouzim se co 2 hodiny jinak mam fakt sileny bolesti zaludku.. takze doufam ze normalne se budu krmit pres noc jak jsem zvykla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
25.2.23 07:49

@vprouduzivota no tak tady je přesně shrnuto. Moje pocity z první poradny, MUDr asi neměla naladu :prej ptete se, tak se ptám, na konzumaci kávy, vody s bublinkami a běhání. No mam byt ráda že v mém věku 38 vůbec to první dítě čekám, a plodne obdobi mám dávno za sebou!
Tak sedím doma na zadku a mám depky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
25.2.23 07:56
@Veru904 píše:
@vprouduzivota no tak tady je přesně shrnuto. Moje pocity z první poradny, MUDr asi neměla naladu :prej ptete se, tak se ptám, na konzumaci kávy, vody s bublinkami a běhání. No mam byt ráda že v mém věku 38 vůbec to první dítě čekám, a plodne obdobi mám dávno za sebou!
Tak sedím doma na zadku a mám depky…

Tak to je opravdu POZITIVNI poradna za vsechny prachy :lol: :lol:. Vykasly se na to a zachovej klid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
25.2.23 09:01

Sestra měla děti snad kolem 25 let - obě nedonošené a co. Ani věk nepomohl. Tak bych se rozhodně nenechala strašit. Je to jen číslo :-D A já se na to rozhodně necítím. Rizika jsou v každém věku, ať je člověku 20 nebo 40.

Myslím, že s věkem je mnohdy těžší počít, než donosit…

@Veru904 Kafe nepiju :-D Ale s tím nemám problém. Běhat - klušu a doktorka schvaluje, minulé těhotenství jsem ve 34 letech jsem klusala do konce 35 tt - opravdu pomalu, hlídala TF (to jsem konzultovala s cardiolabem, protože jsem vysokotepá) a pohyb cca do 50 min, podpůrný pás pod bříško. Návrat k tomu pak byl raz dva - a rok na to jsem si splnila kde co - osobák na 5 km, 3. místo na MČR v canicrossu (účast na ME, MS v canicrossu - a nemyslím si, že úplně špatně). Takže neříkám bláznit - nedávno jsem viděla příspěvek o půlmaratonu v 7. měsíci tempem kolem 5:15/km - nebo 5 km za 17 min taky už se slušným pupkem - to mi přijde fakt blbost a zbytečný risk. Takže pokud je vše OK, tak dle pocitu proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
25.2.23 09:04

@Veru904 Takže dnes ráno pohodových 5 km s pesany :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
25.2.23 09:24
@x.lenulinek.x píše:
@Veru904 Takže dnes ráno pohodových 5 km s pesany :-)

Tak to kloboucek, ja ocistim svyho kone od blata ( a ze ma fakt mega nanosy ) a jsem vyrizena a zadychana :lol: a to jsem aktivni clovek, natoz si tady klusat 5 km :lol:. Ale chapu ze kazdy to ma jinak kazdy se citi jinak kazdy to tehotenstvi taky zvlada jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
25.2.23 09:56

Díky holky,
já teda už neběham, zato hodně, dlouho chodím :D Samozřejmě, že nechci nic riskovat, a jsem na sebe opatrná. Už 2× jsem odmítla neschopenku, což asi nemůže skousnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
25.2.23 10:19

Ahoj holky, gratuluji všem co mají screening za sebou. Já jdu na utz v pondělí po 5 týdnech a nervíky začali pracovat. :oops: Měla bych být 11+1tt a na poslední kontrole 6+1tt srdíčko potvrzené. Tak doufám že bude vše ok :think: a budu moct skoromanželovi přinýst krásnou nebo alespoň nějakou fotečku :dance: Jinak tady čtu o dost neempatických doktorech. Nic si z toho nedělejte 8) mě je 23 (brzy 24) a zase na mě koukají jak na přírodní úkaz :lol: přitom komplikace a strach mohu mít úplně stejné. Kdyby jsme neměli kde bydlet (doděláváme rekonstrukci v druhém patře jeho rodičů) a nebyli si jistí že mimčo utáhneme a chceme tak do toho takhle brzy nejdeme. A řeči typu, nic jsi si ještě neužila jsem slyšela už před půl rokem kdy mě žádal v zahraničí o ruku :potlesk: Takže každý věk má svá úskalí holky, hlavně aby ty naše miminka byly zdravé :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
25.2.23 10:21

@Veru904 Na fepky se vykašli. Spíš prostě nesplňujeme tabulky, co je učili na škole, že ideální věk na děti je 25 let a pak po 30 už jsi zkrátka stará a nedej bože, když je ti ještě víc. To bychom depkařily pořád skoro všechny. Hlavně, že matka má být v psychické pohodě, tak jí k tomu dopomůžu, že jo. :zed:

A jste hustý, že sportujete. Já dělala balet a dračí lodě a ani jedno teď zrovna nemůžu, takže hledám alternativu a po screeningu hezky zase začnu. Našla jsem nějaký cvičení firma od fyzioterapeutka po trimestrech, tak vyzkouším. Sice špičky mi chybí a pádlo taky, ale holt to vydržím a pak se k tomu vrátím. :lol:

Dotaz holky - nebolí některou z vás v noci nohy? :nevim: Takovej tlak a trochu křeče, jak když jste měly menses a v noci se snažily držet takovou polohu, abyste náhodou neprotekly. Beru femibionu 1, listovku a s magnezkem jsem problém neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
25.2.23 11:06

Ahoj holky, mám po screeningu a je negativní. Podle ms jsem byla 12tt a podle utz 12+5. Čím se mám tedy řídit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
25.2.23 11:14

@Karinka323 Gratulace k negativními screeningu. :) A řídit by ses myslím měla ultrazvukem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí